Son Dakika - Galatasaray Yönetimi ibra edildi

14.10.2023 - 09:14 | Son Güncellenme: 14.10.2023 - 16:28

Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısı bugün Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. Dursun Özbek ile Erden Timur, takımın son durumu hakkında açıklama yaptı.

Son Dakika - Galatasaray Yönetimi ibra edildi

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurul toplantısı bugün gerçekleşti. Haliç Kongre Merkezi'nde saat 10.00'da başlayan kongrede Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu, 1 Ocak 2023 - 31 Mayıs 2023 dönemi için oy birliği ile ibra edildi.

Yönetim ve denetim kurulları, oy birliğiyle ibra edildi

Sarı-kırmızılı kulübün yıllık olağan mali genel kurul toplantısı, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Başkan Dursun Özbek, yönetim kurulu üyesi İsmail Sarıkaya ve Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'un yaptığı sunumların ardından kulübün 1 Ocak-31 Mayıs 2023 dönemini kapsayan raporlarla ilgili görüşmelere geçildi.

Görüşmeler bölümünde yapılan konuşmalardan sonra yönetim ve denetim kurullarının ibrası üyelerin oyuna sunuldu.

Yapılan oylamada yönetim ve denetim kurulları, oy birliğiyle ibra edildi.

Dursun Özbek: "Eşref Alaçayır Divan Başkanı olmuştur"

Toplantıda söz alan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Bana ulaşan bir önerge var. Yaklaşık 35 kulüp üyemizin imzaladığı önerge. Sayın Eşref Alaçayır'ı divan başkanı olarak teklif ettiler. Oy birliğiyle kabul ettik, Eşref Alaçayır Divan Başkanı olmuştur." dedi.

İlgini Çekebilir
Yok böyle satış! Galatasaray'da 100. yıl forması 1 saatte bitti!
Habere Git

"Galatasaray'a başkanlık yapmaktan onur ve gurur duyuyorum"

Başkanlık döneminin Cumhuriyet'in 100. yılına denk gelmesine değinen Dursun Özbek, "Bana ve arkadaşlarıma bu onurlu görevi yapma fırsatı verdiğinizden bugüne yaklaşık 15 aylık dönem geçti. Bu dönemin Cumhuriyet'in 100. Yılına denk gelmesi çok önemli. Ben bu özel yılda Galatasaray'a başkanlık yapmaktan onur ve gurur duyuyorum." dedi.

"Daha yapacak çok işimiz var"

Galatasaray'da yapılacak daha çok işlerinin olduğunu dile getiren Özbek, "Bu kitapçık, biz göreve gelmeden önce görev süremizde yapmak istediklerimizi anlattığımız kitapçık. Bugün, bu kitapçıkta yer alan çoğu hedefin yerine getirilmesinin gururunu yaşıyorum. Daha yapacak çok işimiz var." dedi.

"Deprem bölgelerinde hiç durmadan çalışan Galatasaray'a teşekkürler"

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde Galatasaray'ın desteklerini de açıklayan Özbek, komnuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kulübümüz depremin ilk anından itibaren hızlı bir şekilde hareket edip ihtiyaçları belirledi. Öncelikle insani yardım malzemeleri, sonra konteyner ve şimdi de kalıcı konutlar konusunda kulübümüz elini taşın altına koydu ve vatandaşlarımızın yanında yer aldı. Ben bu kampanyalarımıza destek veren, stadımıza gelip günlerce yardım malzemelerini taşıyan, deprem bölgelerinde hiç durmadan çalışan tüm Galatasaraylılara bir kez daha teşekkür ediyorum."

"Mecidiyeköy'den 2 milyar TL civarına hasılat geldi"

Mecidiyeköy projesi hakkında da konuşan Özbek, "Mecidiyeköy projesinden elde ettiğimiz gelirle Florya arazini satın almak için kullandığımız kredinin bir kısmını ödedik. Mecidiyeköy'den 1.5 milyar TL hasılat bekliyoruz demiştim. Değişen ekonomik koşullar dolayısıyla buradan beklentimiz 2 milyar TL civarına gelmiştir." ifadelerini kullandı.

"Zerre düşünmedik"

Özbek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz, 1 milyar 85 milyon lirayı Mecidiyeköy'ün satışının yapılmasıyla ödemek suretiyle aldık ve Florya'daki araziyi kazandırdık. Bu arada tabi benim ve sevgili Erdem kardeşimin teminat olarak imzalarımızı istediler. Zerre düşünmedik. Zerre acaba ne olur, bunun arkasından ne çıkar diye düşünmedik. İkimiz de bu imzayı verdik. Bu suretle geçen haftaya kadar buradaki mevcut iktisadi işletmenin nakit kısmından, buradan yapılan satışlardan oluşan nakit kısmından, 898 milyon TL Florya arazinin satın alınması için kullandığı kredinin karşılığı olarak ödeme yapıldı. Geri kalan da kasamızdan, Galatasaray Spor Kulübü kasamızdan da bunu tamamlayarak 1 milyar 85 milyon liranın tamamını geçen hafta ödedik." 

"Bu arsa 10 seneden beri burada yatıyor"

Büyükçekmece proje hakkında da konuşan Özbek, şu ifadeleri kullandı:

"Büyükçekmece projemiz var. Büyükçekmece, yaklaşık 106 dönüm olan çok güzel arsamız var. 10 seneyi geçkin bir zaman önce Galatasaray'a kazandırılmış. O günden beri üzerinde bir şey planlanmamış. Elimizdeki gayrımenkul envanterini göreve gelince çıkardık. Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Hasan Akgün'ü ziyaret ettim ve görüşlerimi aktardım. Bu arsa, kısmen su toplama havzasında kalıyor. Daha önce göreve geldiğimde de bu arsaya bakmıştım. Bir şey yapmak için imar durumu müsait değil. İkinci dönemimde tekrar gittim.

Bu arsa 10 seneden beri burada yatıyor, yazık günah dedim. 10 yılda İstanbul, nereden nereye gitti. Yerleşkeler son derece büyüdü, gelişti. O bölgede ayrı bir İstanbul var. İstanbul, 16 milyonu geçen nüfusuyla bir ülke haline gelmiş. Burada da çalışmaya başladık. Bir defa burada spor etkinliği yapılabilmesi için mevcut arsanın imarının spor yeri olarak değişmesi gerekiyor. Önce Büyükçekmece Belediyesi'ne müracaat ettik, sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'na gittik. Bu çalışmamız devam ediyor. İmar değişikliğini yapar yapmaz, buradaki yerleşkede gereken faaliyeti yapacağız."

"Söktük, kazık diye bir şey kalmamış"

Galatasaray Adası'nda kazıkların tamamen çürüdüğünü ifade eden Özbek, "Galatasaray Adası'nda işimiz bitmedi, hayır. Galatasaray Adası'nın deniz suyu havuzumuz vardı. O havuzun üstü kapatılmış ve etkinlik alanı haline getirilmiş. Resimlerde görüyorsunuz, döşemelerde oynamalar var. Sökün, altında kazıklar var, ne alemde görelim. Söktük, kazık diye bir şey kalmamış. Korazyon ve dönemin imalat teknolojisine bağlı olarak kazıklar gitmiş. Burada yapılması gereken bir çalışma var. Burayı tekrar etkinlik alanı yapacağız. Bu kazıkları yenilememiz gerekiyor. Çalışmalarımız o yönde. Sezon bitti şimdi, oradaki çalışmalar hızlanacak." dedi.

"Kadıköy'den duyulsun bu alkış"

Takımın durumu hakkında da konuşan Özbek, "Bu sene her zaman olmamız gereken yerde, Şampiyonlar Ligi'ndeyiz. İyi başladık, devamı gelecek. Karşıyaka'da duyulacak şekilde, Okan Buruk ve futbolcularımıza bir alkış istiyorum. Kadıköy'den duyulsun bu alkış." dedi.

"Türk olmayan takımları birer birer yeneceğiz"

Avrupa'da tüm rakiplere meydan okuyan Özbek, "Kurucumuz Ali Sami Yen ve arkadaşlarının koyduğu hedefe doğru ilerleyeceğiz. Türk olmayan takımları birer birer yeneceğiz."  dedi.

"Bize "Vallahi helal olsun, en iyi durumda Galatasaray" diyorlar"

Devlet yetkililerinde Galatasaray'ı tebrik ettiğini ifade eden Özbek, "Geçen günlerde Sayın Bakan Mehmet Şimşek'i ziyaret ettim. Ziraat Bankası genel müdürünü ziyaret ettim. Değerlendirmeler yapılıyor. Bu bizim ifademiz değil, o kişilerin ifadesi. "Vallahi helal olsun, en iyi durumda Galatasaray" diyorlar. Bu gurur yaşıyoruz. Galatasaray Spor Kulübü yönetimi, ben ve arkadaşlarım bunun farkındayız. Herkes görüyor. Bir çaba içerisindeyiz. Projeler yaratıyoruz." dedi.

"Galatasaray'ın başarısını engellemeye çalışıyorlar"

Galatasaray'ın başarısının kıskanıldığı ifade eden Özbek, "Etrafımızda olan biteni görüyoruz. Galatasaray'ın yükselen başarısı birilerini çok rahatsız ediyor. Kurdukları kirli koalisyonla, Galatasaray'ın başarısını engellemeye çalışıyorlar. Bunu başarmak için Türk futboluna rahatsız etmekten çekinmiyorlar. Bizi saha dışına çekmek için yoğun çabadalar. Biz bunlarla savaşırız. Kimse merak etmesin. Bizim önümüzde kimse duramaz." dedi.

Erden Timur: "Devrimsel bir karar alınmalıydı"

Daha sonra söz alan Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur ise şu ifadeleri kullandı:

"Bundan 2,5 sene önce Burak Başkan seçildiği zaman geçmiş dönem bilançolarını inceledim. İlk fark ettiğim şey çıkmaz bir durumdu. Faaliyet karı elde edemiyorsunuz, devrimsel bir karar alınmalıydı onun için de 4-5 seneye ihtiyaç vardı."

"Galatasaray'ın en büyük kaynağı, insanı"

Florya projesi hakkında da konuşan Timur, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Florya projesinden ne kazanırız hesabı yaptım. Emlak Konut ile yaptığınız zaman borcumuz azalmıyordu aksine 100 milyon artıyordu. Arazinin 3'te birini onlar alıyordu. Florya'da arazinin 3'te 1'i bizim. Toplam cironun 3'te 1'i bize kalıyordu. Emlak Konut'un da bir şartı vardı. Tamamen Florya'yı boşaltacaksınız diyordu. O dönem ihale yapılmıştı ama biz çıkamadığımız için ihale iptal oldu. Florya'dan çıkmamız Kemerburgaz'ın bitmesine dayalıydı. Kaynağımız var mı peki orayı yapmak için, yok!

Kaynağımız var diye düşünelim, o dar kaynakla yapmaya çalışsak bile 3-4 sene sürecekti. 2 senelik faiz ve Kemerburgaz'ın inşaat maliyetini bir tarafa yazdığınızda banka borcu 1 lira bile azalmıyordu. Ben sayın başkanımıza gittim, çevremdeki insanlara anlattım 'Florya'yı satın almamız lazım' diye ama çoğu insan güldü. İçinden veya dışından güldü. Sonra bir TSKB raporu hazırladık. Galatasaray'ın en büyük kaynağı, insanı. Müthiş çözümler ortaya çıktı. İlk raporda Florya'yı alırsak şu kadar paramız olacak diye bir rapor çıkardık."

"Suudilerin piyasaya girmesiyle ekstrem bir artış var"

Transfer harcamalarına da değinen Timur, "Harcamalarımızı düşürmeliyiz diyoruz. Kendi katma değerinle ne gelir ürettin, onun yüzde kaçını harcadın? Bu çok adil bir sorgulama. Kendi yönetimimiz için bunu soruyoruz. Biz Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya ya da çeyrek finale kalmamız gerektiğini söylüyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalanların maaş bütçesinin ortalaması 290 milyon euro. Bizim kurucumuzun koyduğu hedefe gideceksek manzara bu. Bunu yapmamız gerekiyor. Son 10 yılın transfer maaş ve enflasyonu %90. Bu sene ekstrem bir artış var Suudilerin de piyasaya girmesiyle. Dünyada hem harcamalar artıyor hem de futbolda enflasyon artıyor. Gelir arttığı için rekabet de artıyor." dedi.

"Sacha Boey ve Victor Nelsson, geçmiş yönetimin başarısıdır"

İsimlari sık sık Avrupa devleriyle anılan Sacha Boey ile Victor Nelsson'a da değinen Erden Timur, "Sacha Boey ve Victor Nelsson iyi bir bedelle satılırsa ve bu transferlerden ciddi bir gelir elde edersek, bu geçmiş yönetimin başarısıdır." dedi.

"Newcastle United'ın yayın geliri 146 milyon euro"

Yayın geliri hakkında da konuşan Erden Timur, "Newcastle United'ın yayın geliri 146 milyon Euro. Avrupa'da oynamayan Everton'ın geliri 165 milyon Euro, bu takım Premier Lig'de son maçta ligde kaldı. Bizim elde ettiğimiz gelir, birçok kalem arttırılarak çok daha yükseğe gidebilir." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler