Galatasaray yönetimine Halil eleştirisi: ‘Opsiyonsuz kiralamayı başaran yöneticiler!’

29.05.2021 - 20:39 | Son Güncellenme: 29.05.2021 - 20:45

Galatasaray'ın Brentford'dan bonservisini alamadığı Halil Dervişoğlu ile ilgili Burak Elmas'ın listesindeki Işıtan Gün'den çarpıcı açıklamalar geldi.

Galatasaray yönetimine Halil eleştirisi: ‘Opsiyonsuz kiralamayı başaran yöneticiler!’

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray’da son haftalarda gösterdiği başarılı performansı Milli Takım’a da yansıtan ve ilk maçında golle buluşan Halil Dervişoğlu tartışılmaya devam ediyor. Sarı-kırmızılı takımın sezon sonuna kadar kiraladığı golcü futbolcu kulübü Brentford’a geri döndü. 

Halil Dervişoğlu'na 10 milyon Euro fiyat biçildi

Üstelik bugün Premier Lig’e yükselen İngiliz kulübü, 21 yaşındaki futbolcuyu 10 milyon Euro’dan aşağı bedelle satmayı düşünmediğini açıkladı. Sarı-kırmızılı kulübün 19 Haziran’da yapılacak seçimlerinde başkanlığa aday olan Burak Elmas'ın listesinde yer alan Işıtan Gün'den de bu konuda bir eleştiri geldi. 

'Brentford dünyanın en iyi yönetilen kulüplerinden biri'

Halil'i 2018 yılında kendisinin Galatasaray’a önerdiğini anlatan Gün, şu ifadeleri kullandı:
''Herkes Halil'i soruyor, onu da anlatayım ama önce Brentford'u derinlemesine araştırmak gerek. Uzun zamandır çok yakından takip ettiğim, dünyanın en iyi yönetilen kulüplerinden biri ve bu yüzden Premier Lig'e yükselmeleri beni çok mutlu edecek.''

'Halil'i U19 takımındayken Galatasaray'a önerdim'

Işıtan Gün sözlerine şöyle devam etti: ''Halil kardeşimize gelince. Halil'i daha adını Türkiye'de pek az kişi bilirken ve kendi kulübünün U19 takımında oynarken görüp Galatasaray'a tavsiye eden benim. Dolayısıyla son derece haklı soruların muhatabı da sanıyorum o tarihte çok makul bedellerle Halil'i transfer etmeyen ve sonrasında opsiyonsuz kiralama başarısını gösteren ferasetli yöneticiler diye düşünüyorum.''

Halil golcülüğünü göstermeye başladı

Galatasaray’da görev aldığı 12 maçta 3 gol atan ve Süper Lig’in son 2 haftasında hem Denizlispor hem de Malatyaspor filelerini havalandıran Halil Dervişoğlu, ilk kez A Milli Takım formasını giydiği Azerbaycan karşılaşmasında da gol bulmuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler