Galatasaray'a 1. Lig'den sürpriz kaleci: "Kendi ellerimizle götürürüz"

31.05.2021 - 00:55 | Son Güncellenme: 31.05.2021 - 16:47

Galatasaray, Balıkesirsporlu Yiğithan Kır'a transfer teklifi yaptı mı? Balıkesirspor'dan Ajansspor'a Yiğithan Kır transferi hakkında açıklama geldi.

Galatasaray'a 1. Lig'den sürpriz kaleci: "Kendi ellerimizle götürürüz"

Deniz ŞEN - AJANSSPOR

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray’ın, TFF 1. Lig ekibi Balıkesirspor’un 19 yaşındaki file bekçisi Yiğithan Kır’ı transfer etmek istediği öne sürülmüştü. 

 

Kırmızı - beyazlı kulübün sportif direktörü Eren Tartar, genç kaleciye pek çok Süper Lig ekibinin talip olduğunu söyledi. Öte yandan Balıkesirspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ise, Yiğithan’ın Galatasaray’a transferi gerçekleşirse bundan mutluluk duyacaklarını belirtti. 

 

 

Galatasaray, Yiğithan Kır'a resmi transfer teklifi yaptı mı?

Ajansspor'a açıklamalarda bulunan Balıkesirspor Sportif Direktörü Eren Tartar, ''Süper Lig’den ilgilenen kulüpler var. Menajerler vasıtasıyla ulaşılıyor. Galatasaray tarafından oyuncu ile iletişime geçmiş bir menajer. Ancak henüz kulübe gelen bir resmi teklif yok. Geldiği zaman gerekli değerlendirmeleri yapar ve oyuncuya yardımcı oluruz'' dedi. 

 

Yiğithan Kır'a hangi Süper Lig takımlarından transfer teklifi var?

Tartar, 19 yaşındakli file bekçisi ile pek çok Süper Lig ekibinin ilgilendiğini vurgularken, ''Yiğithan ile menajerler aracılığıyla ilgilenen takımlar arasında Altay, Çaykur Rizespor, Gaziantep ve Antalyaspor’un adı geçti'' diye konuştu. 

 

'Galatasaray’da forma giymesinden biz de gurur duyarız'

Yiğithan Kır için henüz bir bonservis bedeli belirlemediklerini aktaran Tartar, resmi teklif olduğunda yönetim olarak konuyu değerlendireceklerini, genç oyuncunun önünü açmak istediklerini vurguladı ve ''Yiğithan’ın Galatasaray’da forma giymesinden biz de gurur duyarız. Kulüp ve Balıkesir halkı olarak bizi de çok mutlu eder'' ifadelerini kullandı. 

 

Yusuf Şimşek: ''Kendi ellerimizle götürürüz''

Balıkesirspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek de Yiğithan Kır'ın Galatasaray'a transferi hakkında konuştu. Tecrübeli teknik adam, Ajansspor'a yaptığı açıklamada teklif gelmesi halinde oyuncunun takımdan ayrılmasına izin vereceğini belirterek, ''Böyle bir transfere biz de çok mutlu oluruz ve sevinerek göndeririz. Transferi gerçekleşirse oyuncuyu kendi ellerimizle götürürüz hatta'' ifadelerine yer verdi. 

 

Yiğithan Kır'ın kariyeri

Balıkesirspor altyapısından yetişen 19 yaşındaki file bekçisi, daha sonra U19 takımında forma giydi ve A takıma yükseldi. Yiğithan Kır, geçen sezon Balıkesirspor A Takımı ile TFF 1. Lig'de 3 maça çıktı. 

Senin için hazırladığımız haberler