Galatasaray, Luka Jovic İle İlgileniyor | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
31.01.2023 - 08:43 | Son Güncellenme: 31.01.2023 - 09:03

Transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Galatasaray, İtalya Ligi'nde Fiorentina forması giyen golcü oyuncu Luka Jovic'i kadrosuna katmak istiyor.

Galatasaray, Luka Jovic İle İlgileniyor | Transfer Haberleri

Son olarak İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Sassuolo'da forma giyen milli futbolcu Kaan Ayhan'ı kadrosuna katan lider Galatasaray, transfer çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Galatasaray'da Luka Jovic iddiası

Fanatik'te yer alan habere göre; golcü oyuncu arayışlarını sürdüren Galatasaray için flaş bir iddia ortaya atıldı. Sarı Kırmızılı kulübün, Fiorentina'nın 25 yaşındaki golcüsü Luka Jovic'i kiralamak üzere teklif yaptığı ileri sürüldü.

Fiorentina, kiralık yollamak istiyor

Haberin kaynağı İtalyanlar; Çizme basınına göre Galatasaray ile Fiorentina arasında görüşmeler bir süredir devam ediyor. Sezon başında Real Madrid'den bedavaya renklerine bağladığı Jovic'ten beklediği verimi alamayan Serie A kulübünün, genç oyuncuyu kiralık vermek istediği belirtiliyor. 

İlgini Çekebilir
Kara Kartal 'Gümrük'ten geçiş vizesi arıyor!
Habere Git

Jovic transferinde en güçlü aday Galatasaray

Haberin devamında bu transferin gerçekleşmesi halinde en güçlü adayın Galatasaray olduğu, hatta kontrata satın alma opsiyonu gibi bir maddenin eklenmesinin de düşünüldüğü ifade edildi. 

63 milyon Euro'ya Real Madrid'e transfer oldu

Sırbistan'da yeteneklerini ortaya koyduktan sonra 6.6 milyon Euro'ya Benfica'ya transfer olan, ardından 22 milyon Euro'ya Frankfurt'a imza atan Jovic, Bundesliga'daki müthiş performansıyla 63 milyon Euro karşılığında Real Madrid'in yolunu tuttu.

Ancak İspanya'da işler Jovic'in istediği gibi gitmedi. Arada tekrar E.Frankfurt'a kiralanıp geri dönen Sırp yıldız, son olarak sezon başında bonservissiz olarak Fiorentina'ya transfer oldu. Serie A'da şu ana kadar 3 gol atabilen Jovic, yeniden patlama yapmanın bir yolunu arıyor.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a Amir geldi!
Habere Git

Galatasaray'ı takip ediyor

Luka Jovic aynı zamanda sıkı bir Galatasaray takipçisi. Uzun süredir sosyal medya hesaplarından Galatasaray'ı takip eden 25 yaşındaki santrfor, zaman zaman Sarı-Kırmızılı kulüple ilgili paylaşımları beğenmesiyle dikkat çekti. Galatasaray taraftarı da Jovic'le Cim Bom'un adı anılır anılmaz oyuncunun sosyal medya hesaplarına hücum etti. Dev transfer için Sarı-Kırmızılı taraftarlar şimdiden seferber olmuş durumda.

Bir taşla iki kuş

İtalyan gazetecilerin duyurduğu bu flörtte en dikkat çeken detaylardan biri de Galatasaray'da gözden çıkarılan Haris Seferovic ile Luka Jovic'in aynı menajerlik şirketine bağlı olması. 

Seferovic'le yolların ayrılması bekleniyor

Yönetim, forvet transferinde Seferovic'in mukavelesini feshetme sürecini bekliyordu. Sarı Kırmızılılar bu hamleyle birlikte bir taşla iki kuş birden vurabilecek. Luka Jovic görüşmelerinde önümüzdeki birkaç günün çok kritik olduğu belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da ayrılık! İşte Seferovic'in yeni takımı
Habere Git

Di Maria da gündemde

Öte yandan, şampiyonluk yarışında kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, Di Maria için harekete geçti. Fotomaç'ta yer alan habere göre; "Transfer sihirbazı" olarak adlandırılan Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, transferde başrolü oynuyor.

Temmuz ayında Paris Saint Germain'den Juventus'a transfer olan Arjantinli kanat oyuncusu, 1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

"En kötü zamanda Juve'ye geçtim"

Ancak Di Maria Juventus'ta yaşanan sıkıntılı dönem sonrasında yaptığı açıklamada; "En kötü zamanda Juve'ye geçtim" diyerek bir anlamda ayrılık sinyali verdi.

Juventus ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Di Maria için ön çalışmalara başlayan Timur, 34 yaşındaki kanat oyuncusuna sarı-kırmızılı formayı giydirmek istiyor.

Di Maria'nın, vatandaşı Icardi'ye şimdiden Galatasaray'la ilgili sorular sorduğu sızan bilgiler arasında. Angel Di Maria, bu sezon 15 maçta forma giydi ve 3 gol ve 5 asist kaydetti. Kariyerinde Real Madrid, Manchester United ve PSG gibi devlerin formasını da giydi.

Her iki kanatta da forma giyebilen Di Maria, on numara bölgesinde de görev alabiliyor. Arjantinli yıldız, ülkesinin 2022 Dünya Kupası finalinde Fransa ile oynanan maçta kazandırdığı penaltı ve attığı golle Arjantin'in dünya şampiyonu olmasında büyük rol oynamıştı.

Angel Di Maria, Arjantin Milli Takımı'nın formasını 129 kez terletti. Yıldız oyuncunun ülkesi adına 28 golü bulunuyor. Di Maria'nın Juventus ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. 34 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri 10 milyon Euro olarak gösteriliyor. Kulüp kariyerinde 692 maçta sahaya çıktı. Bu müsabakalarda 157 gollük katkı verdi. 249 da asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler