Galatasaray Nef Amerikalı gard Daron Russel ile anlaşma sağladı

Burak Alaca
20.01.2023 - 21:44 | Son Güncellenme: 20.01.2023 - 22:44

Dee Bost'u Asvel'e kaptıran Galatasaray Nef, Adriyatik Ligi ekiplerinden Mornar Bar forması giyen Amerikalı gard Daron Russel ile sezon sonuna kadar anlaştı.

Galatasaray Nef Amerikalı gard Daron Russel ile anlaşma sağladı

AJANSSPOR-HABER

Ülkemizi FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda temsil edecek olan Galatasaray Nef'ten bir sezon içi takviyesi geldi. Yıldız oyun kurucusu Dee Bost'u Euroleague ekibi Asvel'e kaptıran sarı kırmızılılar, yeni oyun kurucusunu Karadağ'da buldu.

Avrupa'nın yeni cevheri

Eurohoops'tan Semih Tuna'nın haberine göre Galatasaray Nef, Adriyatik Ligi ekiplerinden Mornar Bar forması giyen 24 yaşındaki oyun kurucu Daron Russel ile sezon sonuna kadar anlaştı. 1.80 boyundaki oyuncu kolej sonrası profesyonel kariyerine bu sezon Karadağ temsilcisi ile başladı.
 

Adriyatik'i kasıp kavuruyor

Avrupa sahnesinde ilk kez yer aldığı Mornar Bar forması ile Adriyatik Ligi'ni alt üst eden oyuncu bireysel anlamda üst düzey istatistiklere ulaştı. Karadağ ekibiyle 15 maçta forma giyen Russel maç başı 35.7 dakika süre alırken; 28.7 sayı, 7.3 asist ortalamaları tutturdu.

İlgini Çekebilir
Euroleague ekibinden Galatasaray'ın yıldızına kanca!
Habere Git

Erken lig rekoru kırdı

24 yaşındaki çaylak henüz ilk sezonunda, 2001'de kurulan Adriyatik Ligi'nde bir maçta en çok sayı atan oyuncu rekorunu kırdı. Mornar Bar'ın Zadar karşısında 100-91 kazandığı maçta rakip potaya 7 üçlük yollayan "Fatts" lakaplı Russel tam 47 sayı attı. Bu maç aynı zamanda Amerikalı gardın profesyonel kariyerindeki ikinci maçtı. 

NBA'e seçilmedi

3 sezon Rhode Island ve 1 sezon Maryland formaları giydiği kolej kariyerinin ardından 2022 NBA Draft'ına katılan gard hiçbir takımtarafından seçilmemişti. Ardından NBA Yaz Ligi ya da Gelişim Ligi'ne şansını denemeye yeltenmeyen oyuncu 7 Temmuz'da Mornar Bar ile imzaladı.

Beklenen ayrılık gerçekleşti

Galatasaray Nef'te forma giydiği son iki sezonda taraftarın sevgisini kazanan Dee Bost geçtiğimiz günlerde Asvel'e transfer oldu. Aralık ayında transfer konusunda Asvel Başkanı ve NBA efsanesi Tony Parker ile görüştüğü öne sürülen oyuncunun performansı son 1 ayda epey düşmüştü.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'te bir kez daha son periyot kabusu
Habere Git

Basketbol Süper Ligi'nde sıkıntılı nokta

Galatasaray Nef sezonun ilk yarısı geride kalan Basketbol Süper Ligi'nde 7 galibiyet, 8 mağlubiyet ile 8. sırada, play-off hattının basamağında yer alıyor. Oldukça formsuz bir dönem geçiren sarı kırmızılılar ligde çıktıkları son üç maçtan ortalama 11 sayı fark ile mağlup ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi'nde emniyet şeridi

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda yer alan, Galatasaray 6 maçtan 4 galibiyet çıkararak play-in turunu atladı ve kendini doğrudan son 16 etabına attı. Aslan'ın son 16 grubundaki rakipleri ise; Limoges (Fransa), AEK (Yunanistan), Unicaja Malaga (İspanya) oldu.

Senin için hazırladığımız haberler