Galatasaray'a Edin Dzeko'dan haber var!

Cüneyt Muharremoğlu
28.12.2022 - 11:57 | Son Güncellenme: 28.12.2022 - 12:26

Bosna Hersekli dünya yıldızı Edin Dezko, hâlâ Inter'den sözleşmesinin uzatılması için teklif bekliyor ancak İtalyan kulübü oyuncunun maaşını çok buluyor. Galatasaray, Dzeko transferi için avantajlı durumda.

Galatasaray'a Edin Dzeko'dan haber var!

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, Wolfsburg, Manchester City, Roma formalarını giydikten sonra Inter'e transfer olan 36 yaşındaki Bosna Hersekli Edin Dzeko'nun  peşine düştü. İtalya'dan gelen haberler sarı kırmızıların transferi bitirmek için önemli avantaja sahip olduğu yönünde.

Dzeko, Inter'den 5.5 milyon Euro kazanıyor

Bosna Hersekli dünya yıldızı, Inter'den yıllık 5.5 milyon Euro kazanıyor ve bu sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. FCInterNews'in haberine göre ocak ayında istediği kulüple sözleşme imzalayabilecek oyuncunun gönlü Inter'de kalmaktan yana. 

Inter maaşını düşürmek istiyor

Haberde, oyuncunun Inter'de kalmak istemesine karşın İtalyan kulübünün 30 yaş üstü oyuncuların maaşını düşürmek istediği belirtildi. Bu da Dzeko'nun kararını etkileyecek.

İlgini Çekebilir
İspanyollar duyurdu! Aslan'dan sağ bek hamlesi...
Habere Git

Galatasaray'ın Dzeko teklifi

La Gazzetta dello Sport'un haberine göre Galatasaray, Dzeko için yıllık 5 milyon Euro'yu gözden çıkardı. Sarı kırmızılar, bonservis ödemeden ya da Inter'e küçük bir bedel ödeyerek transferi ocak ayında bitirmek istiyor. 

Galatasaray forvet arıyor

Galatasaray'da ocak ayında, sezon başında Benfica'dan kiralık olarak gelen Haris Seferovic ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca sezon sonu sözleşmesi bitecek Bafetimbi Gomis, Eyüpspor'dan teklif aldı ve gitmek istiyor. 

Okan Buruk'un tercihi Dzeko

Ayrılıklar gerçekleşirse Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un alinde Arjantinli forvet Mauro Icardi dışında bir alternatif kalmayacak. Buruk'un Edin Dzeko transferine onay verdiği belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Baran Aksaka sürprizi! Okan Buruk...
Habere Git

Galatasaray'ın rakipleri Arabistan ve BAE kulüpleri

Edin Dezo'ya Galatasaray'ın yanı sıra Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden ismi açıklanmayan kulüplerden teklif geldiği biliniyor. Oyuncu, Avrupa'da kalmak isterse Galatasaray ismi ön plana çıkacak. 

Edin Dzeko'nun performansı

Edin Dezko, hem kulüp takımlarında hem de Bosna Hersek Milli Takımı'nda istikrarlı bir golcü profili sergiliyor. Oyuncu. Bundesliga, Premier Lig ve Serie A'da toplam 707 maça çıkarken 318 gol attı, 145 asist yaptı.  Dzeko'nun milli takım performansıysa 126 maçta 64 gol.  

Senin için hazırladığımız haberler