Galatasaray'a ekstra fatura çıktı! Falcao...

Eren Tuncay
29.09.2021 - 10:32 | Son Güncellenme: 29.09.2021 - 12:18

Bu sezon başında alacaklarına karşılık Galatasaray ile sözleşmesi feshedilen ve İspanya'nın Rayo Vallecano takımına giden Radamel Falcao, sarı-kırmızılılara ekstra fatura çıkarttı.

Galatasaray'a ekstra fatura çıktı! Falcao...

Galatasaray ile bu sezon başında ayrılmak için 3 milyon Euro'ya anlaşan ve takımdan ayrılan Radamel Falcao, sarı-kırmızılılara ekstra vergi faturası çıkarttı.

Kolombiyalı futbolcu, Milliyet gazetesinin haberine göre toplamda 5.6 milyon Euro bulan ücretinin vergisini İspanya'ya göre talep etti. Falcao yönetime, "İspanya'da benim hesabıma geçecek paranın yüzde 45 vergisi var" dedi.

Maliyeti arttı

Normal şartlarda Galatasaray, Falcao'ya 5.6 milyon Euro'luk alacağını Türkiye'de yapmış olsaydı % 40 vergi ile beraber kulübe toplamda 7 milyon 840 bin Euro maliyeti olacaktı. Ancak sarı-kırmızılı ekip, İspanya'da bulunan oyuncuya ödemeyi daha sonra yapacağı için yüzde 45 ile vergilendirilecek ve bu rakam 8 milyon 120 bin Euro'ya çıkacak.

Ekstra 20 bin Euro

Böylece Türkiye ile İspanya arasındaki yüzde 5'lik vergi farkından dolayı 280 bin Euro da kulübe ek bir maliyet olarak yansıyacak.

Falcao'nun Vallecano performansı

Öte yandan Falcao, La Liga'ya fırtına gibi başladı. Yıldız oyuncu çıktığı 3 maçta 3 gol atmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler