Hazırlık Maçı | Galatasaray - Mol Vidi: 0-1 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
13.07.2022 - 21:40 | Son Güncellenme: 14.07.2022 - 00:55

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Galatasaray MOL Vidi ile hazırlık maçı yaptı. Sarı-Kırmızılılar maçı 1-0 kaybetti. Hamza Akman ve Yunus Akgün dikkat çekti.

Hazırlık Maçı | Galatasaray - Mol Vidi: 0-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Yeni sezon hazırlıklarını Teknik Direktör Okan Buruk önderliğinde sürdüren Galatasaray, Mol Fehervar ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Cimbom, ilk hazırlık maçında da Sturm Graz'a 2-1 kaybetmişti.

Kontralardaki eksikler ortaya çıktı

90 dakikalık karşılaşmada Okan Buruk'un öğrencilerinde, savunma arkasına atılan toplardaki eksikler göze çarptı. Geriye koşmakta zorlanan Galatasaray, rakibine önemli pozisyonlar verdi. Mol Fehervar, maçtaki tek golü kontra atakta bulduğu şansı değerlendirerek attı.

Hamza ve Yunus dikkat çekti

Genç yetenek Hamza Yiğit Akman ve geçtiğimiz sezonu Adana Demirspor'da kiralık olarak tamamlayan Yunus Akgün, Mol Fehervar karşısında Galatasaray'ın en iyileri arasında yer aldı.

"İleride Galatasaray kalesini almayı düşünüyorum"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan genç kaleci Batuhan Şen, "Bizim için çok iyi ve yorucu bir kamp geçiyor. Bunun devamında da hazırlık maçları oluyor. Performansımdan memnunum, üzerine koyup devam edeceğiz. 2 senedir kiralık oynuyorum. İleride Galatasaray kalesini almayı düşünüyorum. Muslera buranın efsanesi, Okan abi de çok iyi bir kaleci. Kiralık durumunu oturup konuşacağız." dedi.

"Bir sonrakine daha maç havasında çıkacağız"

Mağlubiyetin ardından konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Adı üstünde hazırlık dönemi. Maç içerisinde de bugün milli takımdan dönenlere yer verdik. İki maçta da fiziksel olarak yorgun çıkıyoruz. Çift antrenman yüklemelerinin üzerine hazırlık maçları isteneni veremiyor. Bir sonraki maça, daha dinlenerek ve daha maç havasında çıkacağız." ifadelerini kullandı.

"Mağlubiyetler tabii ki üzüyor"

Sözlerine devam eden Okan Buruk, "Mağlubiyetler tabii ki üzüyor. Ama genç oyuncularımıza yer vermeye çalışıyoruz. Bundan sonraki transferlerle de kadromuzu güçlendireceğiz. Bundan sonraki maçlar biraz daha dinlenerek çıkacağımız, maç atmosferine daha iyi hazırlanacağımız maçlar olacak. İki maçtır hazır olan takımlara karşı oynuyoruz. Maç içinde yaşadığımız sıkıntılar normal. Çok fazla top kaybı yaptık. Daha iyi olacağız. Sezona en iyi şekilde başlayacağız, kimsenin kuşkusu olmasın." şeklinde konuştu.

"Transferler yapılacak"

Transfer hakkında konuşan teknik adam şunları kaydetti: "Orta sahaya transfer yapıyoruz. Sergio geldi. Bir oyuncu daha alacağız. Ön tarafa da alacağımız oyuncular olacak. Görüşmelerimiz sürüüyor. Transferler yapılacak, kadromuz daha güçlü hale gelecek. Hepimiz geçen seneye göre eksiklerin ne olduğunu görebiliyoruz. Çok ağır antrenmanlar sonrasında hazırlık maçlarında oyuncular tam performansını veremiyor. Dolayısıyla buradaki performansa göre karar vermemek lazım."

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan Joao Pedro açıklaması: "Devam eden bir süreç var"
Habere Git

"Birçok mevkide eksiğimiz olduğunu biliyoruz"

Başarılı teknik direktör son olarak, "Transferde hızlanacağız biraz daha. Bir takımda antrenman görüp gelmesi daha iyi. En kısa zamanda kadromuzu tamamlayıp, yolumuza bakmak istiyoruz. Birçok mevkide eksiğimiz olduğunu biliyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler