Bafetimbi Gomis hangi takıma transfer olacak? Galatasaray, Antalyaspor...

Ali Bozkurt
25.01.2022 - 22:22 | Son Güncellenme: 26.01.2022 - 08:24

Galatasaray Başkanı Başkan Burak Elmas'ın 'Görüşüyoruz' dediği eski gol kralı Bafetimbi Gomis'e Süper Lig'den talip çıktı. Gomis, Antalyaspor'un transfer teklifini önce Galatasaray ile görüşmek istediğini belirterek beklemeye aldı.

Bafetimbi Gomis hangi takıma transfer olacak? Galatasaray, Antalyaspor...

KORAY GEÇGEL - AJANSSPOR

Golcü arayışlarını sürdüren Antalyaspor'da taraftarı heyecanlandıracak bir isim gündeme geldi. Kırmızı-Beyazlılar, daha önce Galatasaray ile Süper Lig'de gol krallığı da yaşayan Bafetimbi Gomis'i gözüne kestirdi. İlk temasın kurulduğu Fransız futbolcunun düşünmek için süre istediği öğrenildi.

Ligin en kısır takımlarından

Geride kalan 23 haftada kaydettiği 23 golle Süper Lig'in en kısır takımları arasında yerini alan Antalyaspor, golcü transferi için yoğun mesai harcıyor. Robert Beric transferi için uğraş veren Kırmızı-Beyazlıların A planı da belli oldu.

Antalyaspor Gomis'i gözüne kestirdi

Taraftarı heyecanlandıracak bir ismi takıma kazandırmak için düğmeye basan Akrep, daha önce Galatasaray ile Süper Lig'de gol krallığı da yaşayan Bafetimbi Gomis'i gözüne kestirdi.

Gomis ile ilk temas kuruldu

2017-2018 sezonunda Galatasaray'dan transfer olduğu Suudi Arabistan takımlarından Al Hilal Riyad ile yollarını ayıran Gomis'in, bonservisi elinde bulunuyor. Nuri Şahin'in raporu doğrultusunda ilk temasın kurulduğu Fransız futbolcunun düşünmek için süre istediği öğrenildi.

Gomis, Antalyaspor hakkında bilgi topluyor


Türkiye'deki arkadaşlarıyla temas kuran Gomis'in, Antalyaspor hakkında bilgi topladığı da gelen haberler arasında yer aldı.

İlk tercihi Galatasaray

Türkiye'ye dönmeye sıcak baktığı belirtilen Gomis'in önceliğinin eskiden formasını giydiği ve Süper Lig gol krallığı yaşadığı Galatasaray olduğu öğrenildi. Fransız futbolcu, Cimbom ile anlaşamazsa diğer teklifleri değerlendirecek.

''Gomis Türkiye'ye dönmeye hazır''

Bafetimbi Gomis'in Menajeri Patrick Mendy,  Gomis'in Türkiye'ye dönmeye hazır olduğunu ifade ederek, ''Galatasaray'a kapımız açık. Eğer isterlerse Galatasaray ile yarım kalan hikayeyi tamamlamak adına dönmekten kesinlikle mutlu olacak'' ifadelerini kullanmıştı.

Süper Lig'de gol kralı oldu

Bir sezon mücadele ettiği Süper Lig'e damgasını vuran Fransız yıldız, 33 maçta 29 gol atarak krallık yarışının zirvesinde yer aldı. Galatasaray'dan 6 milyon Euro bonservis bedeliyle 2018'de Al Hilal'e giden Bafetimbi Gomis, Suudi Arabistan ekibinde çıktığı 147 maçta 107 gol ve 16 asistlik performans sergiledi.

715 maçta 327 gol

Kariyerinde Saint-Étienne, Troyes, Lyon, Swansea, Marsilya, Galatasaray ve Al Hilal takımlarının formasını giyen Gomis, toplamda 715 resmi maça çıktı. Takımları adına 327 gole imza koyan Fransız futbolcu, 68 kez de arkadaşlarını golle buluşturdu.

Senin için hazırladığımız haberler