Galatasaray'a gönderme: "Doğru karar verdiğimi gördüm"

20.08.2020 - 13:07 | Son Güncellenme: 20.08.2020 - 14:53

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Sarı-lacivertlilerin transfer döneminde Galatasaray ile çekişerek kadrosuna kattığı Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe futbolcusu olarak ilk basın toplantısını düzenledi. Peki Mert Hakan Yandaş yeni takımı Fenerbahçe, transfer süreci ve kariyeri hakkında neler söyledi? İşte tüm detaylar...

Galatasaray'a gönderme: "Doğru karar verdiğimi gördüm"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe
'nin Sivasspor'dan büyük beklentilerle transfer ettiği Mert Hakan Yandaş, sarı-lacivertlilerle ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. 26 yaşındaki futbolcu yeni takımı, transfer süreci ve kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mert Hakan, şampiyonluk konusunda taraftarlara mesaj gönderdi. Futbolcu, "Hedefim ilk 11'de oynamak. Rekabetin farkında olarak buraya geldim" dedi. İşte Mert Hakan'ın basın toplantısında yaptığı açıklamalar...

Mert Hakan Yandaş: "İlk 11 için mücadele edeceğim"

İlk 11'de oynamak için mücadele edeceğini söyleyen 26 yaşındaki Mert Hakan, rekabetin takıma pozitif yansıyayacağı görüşünde. Sarı-lacivertli futbolcu, "Buraya geldiğim ilk günden beri çok ayrıcalıklı hissediyorum. Bu aile için mücadele vermek için sabırsızlanıyorum.Yönetimimiz inanılmaz şeyler yapıyor her şeye rağmen. Ben buraya rekabetin farkında olarak geldim. Fenerbahçe bu ülkenin en büyük kulübü. Kendimi rekabet içerisinde geliştirmek için geldim. İlk 11 oynamak için mücadele vereceğim" dedi.

"Fenerbahçe'ye gelerek doğru bir karar vermiş olduğumu anladım"

Galatasaray İdari Direktörü Şükrü Hanedar ile arasıdan geçen konuşmaların sosyal medyaya yansıması ile ilgili soruya da cevap veren Mert Hakan Yandaş, "Sosyal medyaya düşen mesajlaşma konusuyla ilgili söyleyecek çok bir şey yok, savcılığa suç duyurusunda bulundum. O olaydan sonra Fenerbahçe'ye gelerek ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumu anladım" ifadesini kullandı.

"Fenerbahçe verilen sözlerin arkasında durdu"

Mert Hakan Yandaş, Ajansspor’dan Barış Şehirlioğlu’nun, “Emre Belözoğlu dışında Fenerbahçe'yi tercih etmende ne faktör oldu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Fenerbahçe'nin beni istemesi çok büyük faktör oldu. Verilen sözlerin arkasında durulması ve aile ortamı önemliydi. Söylenen şeylerin arkasında durulması da önemliydi."

Emre Kılınç ve Rıza Çalımbay sözleri

Fenerbahçe'nin yeni transferi, Galatasaray'a transfer olan Sivasspor'dan eski takım arkadaşı Emre Kılınç ile Rıza Çalımbay hakkında da konuştu. 

Yandaş, "Emre Kılınç benim her zaman görüşeceğim ve kardeşim olarak gördüğüm biri. Hâlâ görüşeceğim biri. İstanbul'da da hep beraber olacağız. Umarım her şey onun için çok güzel olur. Hiçbir zaman pes etmedim. Hep çalıştım. Geçen sene Rıza Çalımbay sağ olsun güvendi bana formayı verdi. Çalışmaktan vazgeçmedim ve sonunda hayal ettiğim yerdeyim, çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

"Tatsız olaylar bizi Fenerbahçe ile birbirimize daha çok bağladı"

Bir basın mensubu Fenerbahçeli futbolcuya, "Sezonun en önemli transferisin bence. Her yıl sezonun en önemli transferi meselesi tatsızlıklara sahne oluyor. Senin gibi genç bir futbolcunun gözünden bu tür olaylar nasıl görünüyor? Üzülüyor musun, seni daha mı çok motive ediyor? Belki gelecekte yaşanmaması için bunları duymak istiyorum senden" şeklinde bir soru yöneltti.

Mert Hakan Yandaş, yaşanan tatsız olaylar sonrası çok fazla yorum yapmaktan kaçındı. Yandaş, "Yaşanan olaylar Fenerbahçe'yle beni daha çok birbirimize bağladı. Asıl olan olay saha içinde bu bağlılığın karşılığını vermek. Yaşananlar keşke yaşanmasıydı. Ben sadece Fenerbahçe'ye odaklanmak ve performans vermek istiyorum." dedi.

"Kötü zamanlardan geçtiğimde hep güçlü döndüm"

Futbolda sakatlıkların etkilerine değinen Mert Hakan, "Futbolun içinde olan şanssız sakatlıklar yaşadım ve zor dönemler geçirdim. Bir türlü toparlayamamıştım. 2017-2018 sezonum tamamen boşa geçmişti. Ama pes etmedim ve çalıştım. Ben her şeyin yeri ve zamanı olduğuna inanıyorum. Kötü zamanlardan geçtiğimde hep güçlü döndüm" yorumunu yaptı.

Mert Hakan: "En rahat hissettiğim yer 10 numara"

Sarı-lacivertli futbolcu, kendisini saha içinde en rahat hissettiği pozisyonu da açıkladı. Mert Hakan, "Bugüne kadar hep 10 numara oynadım ama klasik 10 numara tabiriyle değil gezen, çalışan ve arayan şekilde... Herkes beni 8 numara zannediyordu forma numaramdan dolayı. Ama 10 numara olur, 8 numara olur oralarda oynarım ama en rahat hissettiğim pozisyon 10 numara" açıklamasını yaptı.

"Caner Erkin çok komik bir adam"

Mert Hakan Yandaş, takım içindeki birlikteliğin ve arkadaşlığın saha içine olumlu yansıdığı görüşünde. Futbolcu, "Ülkemizde futbol daha çok coşku ve o anki duyguyla oynanıyor. O yüzden takım içi ortam çok önemli. Bizde bu 10-15 günlük süreçte harika bir ortam oluştu ve bunun başını Caner Erkin çekiyor, çok komik bir adam. Saha içinde de saha dışındaki birlikteliğimizi sürdürürsek başarılı olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler