"Galatasaray'a iyi ki gitmişim."

03.05.2020 - 22:02 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 22:43

"Galatasaray'a iyi ki gitmişim."

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın yardımcılığını yapan Servet Çetin; Fenerbahçe ve Galatasaray'daki döneminden bahsederken, genç oyunculara da tavsiylerde bulundu.

Fanatik'e konuşan ve Fenerbahçe'de oynadığı döneme değinen Servet Çetin, "Luciano zeki oyuncuydu. Hiçbir zaman ikili mücadeleye girmezdi. Hep kaçardı geriye sakardı. Sarkan topları alırdı. Benim öyle bir yapım olmadığı için bazen hatalar yapmış olabilirim. Yapım bu. Bugün tekrar futbol oynasam yine aynısını yapardım." dedi.

 

Servet, Sivasspor'un şampiyonluk şansı ile ilgili, "Sivasspor'la maçlarımızın hepsini kazanırsak şampiyon oluruz. Mütevazı bir kadro ile buralara geldik. Çocukların emeğine sağlık. Kalan haftalarda da iyi maçlar çıkararak ligde iyi yerde bitirmek istiyoruz." diye konuştu.

Galatasaray'a transferiyle ilgili görüş bildiren Çalımbay'ın yardımcısı, "Sivasspor'da çok güzel sezon geçirdim. Galatasaray beni istedi. Onlarla sözlü anlaşmıştım. Fenerbahçe de istedi. Fenerbahçe daha iyi teklif vermişti ama ben Galatasaray'a söz vermiştim. O zaman Erik Gerets vardı beni çok istedi. Galatasaray'ın büyüklüğünü söylemeye gerek yok. İyi ki gitmişim Galatasaray'a... Fenerbahçe'nin de Galatasaray'ın da formasını giyerek şampiyonluklar yaşadım. İki kulüpte de forma giydiğim için çok mutluyum." ifadesini kullandı.

Genç oyunculara tavsiyelerde de bulunan Servet Çetin, "Benim genç arkadaşlarıma tavsiyem. 4 büyüklerden teklif geldiği zaman şahsım adına oynayabileceğim kulübe giderdim. Oynamadığın zaman oyuncu geriye gidiyor. Çoğu futbolcular başarısız olup Anadolu'ya dönebiliyor. İkincisi de hangi hocanın daha çok istediğidir. Yönetim değil, hocanın istemesi önemli. Çünkü hoca isterse seni oynatmayı düşünüyordur. Sonrasında da yönetimin istemesi de önemli tabii..." dedi.

 

Galatasaray'da, dönemin teknik direktörü Frank Rijkaard ile yaşadıklarını anlatan Çetin, "Ben oynamayı isteyen bir oyuncuyum milli takımdan döndüm. Hocam bir anda beni kesti. Suratım düştü. Toplantı yaptık, 'Neden böyle yapıyorsun?' dedi. Sonrasında antrenmana çıktık, antrenmandan sonra çıkmadım takımla. Rijkaard'ın yardımcısı geldi. 'Neden böyle yaptın?' dedi. Ben dedim 'Neden beni kestiniz. Bunu öğrenmek isterim'. Sonra 'Haklısın hoca adına senden ben özür dilerim. Bir daha böyle bir şey olduğunda nedenini sana söyleyeceğiz.' dedi. Sonra olay tatlıya bağlandı." ifadesini kullandı.

A Milli Takım'ın EURO 2008'deki serüvenini ve turnuvada yaşadıklarını anlatan 39 yaşındaki antrenör, "EURO 2008'de ilk maçımız Portekiz'leydi. 7 dakikada sakatlık yaşadım. Hoca dedi 'devam et', dizlikle maçı oynamıştım. 4 günde bir maç yapıyorduk. Bana sıkı bir dizlik yaptılar. Çıktık o maçta yine oynadık. Tabii benim yırtık git gide büyüyor. Çek Cumhuriyeti maçında da doktorlar futbol hayatın biter dediler. Ama çıktık iğnelerle oynadık. Sonrasında oynayamadım. Almanya maçında ilk 11'de oynayan 7 arkadaşımız yoktu. O maçta tam kadro oynasaydık finalde oynardık." dedi.

Servet Çetin futbolculuğu döneminde kimseden çekinmediğini vurgularken, "Ben konsantre olduğum zaman hiçbir oyuncudan çekinmezdim. En korktuğum maçlar kupa maçlarıydı çünkü konsantrasyon eksikliği oluyordu. En korktuğum santrforlar oradaki santrforlar. Ama konsantre olduğum zaman hiçbir oyuncudan çekinmezdim." dedi.

Yabancı sayısı hakkındaki görüşlerini dile getiren Servet, "Yabancı sayısı sınırlı olmalı. Kesinlikle ben yabancı oyuncuya karşıyım. Her takım 14 tane oyuncu alıyor. Tamam al, 10 tane al, 8 tane al, neden 14 taneyi doldurmak zorundasın. Ben yabancı oyuncuya karşıyım. Ülkemizde çok kaliteli oyuncular var." diye konuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler