Galatasaray'a kötü haber! 9 milyon Euro'luk gelir hayal oluyor

Özgür Koç
15.02.2024 - 12:41 | Son Güncellenme: 15.02.2024 - 13:03

Galatasaray'ın sezon başında Championship ekibi Leicester City'e satın alma opsiyonuyla kiraladığı Yunus Akgün'den kötü haber geldi. İşte detaylar...

Galatasaray'a kötü haber! 9 milyon Euro'luk gelir hayal oluyor

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, 23 yaşındaki kanat oyuncusu Yunus Akgün'ü sezon başında İngiltere Championship ekibi Leicester City'ye kiralık olarak göndermişti. İngiliz ekibindeki geleceği merak konusu olan Yunus Akgün'den sarı-kırmızılılara kötü haber geldi.

Zorunlu satın alma maddesi şarta bağlı

Akşam'da yer alan habere göre; sarı kırmızılılar Yunus Akgün'ü İngiliz ekibine şarta bağlı opsiyonla kiralık olarak göndermişti. 9 milyon euroluk satın alma zorunluluğunun ise Leicester City'nin Premier Lig'e çıkması ve oyuncunun 25 maç (dakika sınırı yok) ilk 11 oynaması halinde devreye gireceği belirtilmişti.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek kesenin ağzını açtı! Sparta Prag maçına dev prim...
Habere Git

Galatasaray'a kötü haber

Haberde, Yunus Akgün için zorunlu satın alma opsiyonunun devreye girmesi için gereken 25 maçta ilk 11 oynama şartının sağlanacak gibi durmadığı kaydedildi. Sezon sonu yaklaşırken milli oyuncu, şu ana kadar yalnızca 8 resmi maça ilk 11'de başladı. Bu gidişata göre oyuncunun, satın alma opsiyonunun devreye girmeyecek olması nedeniyle sezon sonunda yeniden Galatasaray'ın yolunu tutması ihtimali yükseldi.

Leicester henüz karar vermedi

Öte yandan Leicester City'nin bu opsiyondaki şartlara bağlı olmaksızın milli oyuncuyu transfer etme olasılığı var. Ancak İngiliz ekibi, bu sezon oynadığı 32 lig karşılaşmasında 8'i ilk 11'de olmak sadece 18 maçta süre alan 23 yaşındaki futbolcu için bir karar vermiş değil.

İlgini Çekebilir
Ujfalusi'den Galatasaray açıklaması: ''Stadyum vahşi olmayacak''
Habere Git

Son 3 maçta süre alamadı

Bu sezon Leicester formasıyla toplam 761 dakika sahada kalan 23 yaşındaki milli oyuncu, 2 gol ve 2 asistle skora etki etti. Yunus Akgün takımının son 3 maçında kadroda yer almasına rağmen oynama fırsatı bulamadı. 

Leicester City adım adım Premier Lig'e

Bu arada Championship'te lig lideri Leicester City adım adım Premier Lig'e yaklaşıyor. Ligde son oynadığı Sheffield Wednesday maçını 2-0 kazanan Leicester, ligin bitimine 14 hafta kala en yakın rakibiyle puan farkını korudu.

Premier Lig'e play-off oynamadan direkt Premier Lig'e yükselebilmek için ligi ilk iki sırada tamamlaması gereken Leicester City'nin ikinci sıradaki Leeds United'la 12, üçüncü sıradaki ve bir maçı eksik Southampton'la arasında 14 puanlık fark bulunuyor.

 

Senin için hazırladığımız haberler