Galatasaray'a mahkeme şoku! Seçim iptal, Burak Elmas görevde

19.04.2022 - 11:28 | Son Güncellenme: 19.04.2022 - 18:07

10. Asliye Mahkemesi, Galatasaray kongresinde gerçekleştirilecek seçim için ihtiyati tedbir kararı verdi! 30 Nisan'daki seçim iptal! Seçim için başkan Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekiyor.

Galatasaray'a mahkeme şoku! Seçim iptal, Burak Elmas görevde

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da genel kurul üyesi Fatih Develioğlu'nun genel kurulun iptaline ilişkin açtığı dava sonrası mahkeme ihtiyati tedbir kararı verdi. Bu karar sonrası 30 Nisan'da başkanlık seçimi yapılamayacak. 

Mahkeme tedbir kararı verdi, seçim iptal

İstanbul Valiliği ve eski sicil kurulu başkanı Selçuk Erdoğmuş'un genel kurulla ilgili açtığı davaların ardından genel kurul üyesi Fırat Devilioğlu 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne genel kurulun iptali ve 30 Nisan'da yapılacak seçim için ihtiyati tedbir kararı verilmesi talebiyle dava açtı.

Fırat Develioğlu'nun açtığı davada mahkeme ihtiyati tedbir kararı verdi. Buna göre sarı-kırmızılı kulübün 30 Nisan'da yapılması plananlanan seçimli olağanüstü genel kurulu gerçekleştirilemeyecek. 

Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekiyor

Seçimin yapılabilmesi için mevcut başkan Burak Elmas'ın görevinden istifa etmesi ve istifadan sonra 45 gün içinde seçim yapılması gerekiyor. Elmas istifa kararı almaz ise görevine devam edecek.

 

Bu arada mahkemenin ihtiyati tedbir kararı resmi olarak kulübe iletilirken, Burak Elmas kararı incelemek için yöneticilerle Nef Stadı'nda toplanma kararı aldı. Kararı inceleyecek olan Burak Elmas yönetimi, yol haritası belirleyecek. 

 

Öztürk ve Hamamcıoğlu mahkemeye başvuracak

Başkan adayları Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu'nun, tedbirin kaldırılması ve 3 gün içerisinde duruşma yapılması talebiyle mahkemeye başvuracağı belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
Sergen Yalçın'dan Galatasaray kararı: "Bana teklif gelirse..."
Habere Git

Burak Elmas yönetimi idari yönden ibra edilmemişti

Bilindiği üzere 26 Mart'ta başlayan ve yaklaşık 25 saat sürerek 27 Mart sabahı sona eren Galatasaray Genel Kurulu'nda Burak Elmas yönetimini yapılan mali yönden ibra edilirken idari yönden ibra edilmemişti. Bu sonucun ardından Galatasaray'ın 30 Nisan'da seçime gideceği açıklanmıştı.

Öztürk ve Hamamcıoğlu başkanlık için yarışacaktı

Galatasaray'da 30 Nisan'da seçim kararı alınmasının ardından aralarında eski başkanlar Ünal Aysal ve Dursun Özbek'in de yer aldığı bir çok kişinin ismi başkan adaylığı için gündeme gelmiş ancak sadece Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk başkan adaylarını açıklayarak resmi başvuralarını yapmışlardı.

Hatta 11 gün sonra yapılacak seçim için başkan aylarının oy pusulası renkleri de belli olmuş; Metin Öztürk kırmızı, Eşref Hamamcıoğlu ise sarı renkli oy pusulası ile seçime katalacağı açıklanmıştı.

İlk dava İstanbul Valiliği'nden


İstanbul Valiliği 26 Mart’taki Genel Kurul’u inceleyen Dernekler Masası’nın hazırladığı rapor üzerine Galatasaray Kulübü aleyhine İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açmıştı. İstanbul valiliğinin açtığı dava devam ederken tedbir kararı reddedilmişti. 

 

Selçuk Erdoğmuş da mahkemeye başvurdu

Sonrasında eski sicil kurulu başkanı Selçuk Erdoğmuş, İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davada, Genel Kurul’da tüzük ve mevzuata aykırı davranışlar yaşandığından hareketle; toplantıda alınan tüm kararların iptalini ve bu yönde ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep etti.

Senin için hazırladığımız haberler