TFF'den Talimat Değişikliği Galatasaray'da Pulgar'ın Lisansı Çıkıyor

Salim Manav
01.02.2022 - 17:13 | Son Güncellenme: 01.02.2022 - 20:49

Galatasaray'ın Fiorentina'dan sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşmaya vardığı Erick Pulgar transferinde G.Saray'a Türkiye Futbol Federasyonu'ndan(TFF) müjde geldi. Detaylar haberimizde...

TFF'den Talimat Değişikliği Galatasaray'da Pulgar'ın Lisansı Çıkıyor

Salim MANAV - AJANSSPOR

Galatasaray'ın İtalya Serie A takımı Fiorentina'dan kiralık olarak kadrosuna katmak üzere olduğu Erick Pulgar, Şili Milli Takımı'nda olduğu için henüz Türkiye'ye gelemedi. 

Şili'nin bu akşam TSİ 23.00'te oynayacağı Bolivya maçından sonra Türkiye'ye gelecek olan Pulgar'ın lisansı ülkeye giriş yapmaksızın çıkarılabiliyor. Sarı-kırmızılılar, Pulgar'ın lisansının çıkarılması için TFF'ye başvuru yaptı.

Statüde talimat değişikliği yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Yönetim Kurulu'nun 1 Şubat 2022 tarihli kararı ile Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nda değişiklik yapıldığı duyuruldu. 

Buna göre talimatın 14. maddesine devamdaki fıkra eklendi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ve Galatasaray o 2 transfer için TFF'de!
Habere Git

İşte o hüküm: 

"Uluslararası transferlerde; Futbolcu Listelerinin UEFA’ya bildirim tarihinin transfer ve tescil dönemleri içerisinde olması ve futbolcuların FIFA Milli Maç Takvimi nedeniyle milli takımlarında bulunmaları halinde, UEFA Kupalarına katılan kulüplerin imzalı sözleşme suretini Federasyona sunmaları, FIFA TMS’e gereken tüm belgeleri eksiksiz girerek Uluslararası Transfer Sertifikasını talep durumuna getirmeleri koşulu ile futbolcu kulübe tescil edilebilir, bununla birlikte ilgili futbolcuya lisansının verilerek, müsabakalarda oynayabilmesi için işbu talimatta öngörülen tüm belgelerin eksiksiz olarak transfer ve tescil döneminin sonuna kadar Federasyona ibrazı zorunludur"

UEFA listesine eklenebiliyor

Bilindiği üzere Galatasaray'ın UEFA'ya A Takım listelerini sunması için son tarih 3 Şubat 2022 TSİ 02.00'dı. Buna göre Galatasaray; UEFA A Takım listesine Pulgar'ı ekleyebilecek. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a yeni Melo: Erick Pulgar analizi
Habere Git

Erick Pulgar kimdir?

Erick Pulgar, 15 Ağustos 1994 yılında dünyaya geld. Orta saha pozisyonunda görev yapan Şilili Fiorentina'da forma giymektedir. 187 cm boyunda ve 78 kilo olan Erick Pulgar, Sağ ayağını kullanmaktadır. Bu sezon ilk 11'de 4 maça çıkan Erick Pulgar, 2 sarı kart görmüştür. Erick Pulgar, bu sezon 1 asist ve 0 gol katkısı ile oynamaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler