Galatasaray'da 2. 'eleman' krizi

24.01.2020 - 21:35 | Son Güncellenme: 24.01.2020 - 18:38

Galatasaray'da 2. 'eleman' krizi

Süper Lig ekibi Galatasaray'da Arda Turan'ın olası transferi bir krize dönüştü. Galatasaray'ın kupada oynadığı Çaykur Rizespor maçının ardından teknik direktör Fatih Terim basın toplantısında Arda Turan transferinde yönetimle fikir ayrılığı yaşadığını ifade etmişti. Başkan Mustafa Cengiz ise bugün düzenlediği basın toplantısında Terim'in kullandığı ifadeler sebebiyle üzüldüğünü dile getirdi. Cengiz'in deneyimli teknik adamın adını hiç anmaması ise dikkat çekti.

"Ayrı fikirler, ayrı yollar..."

Başkan Mustafa Cengiz son kararı yönetimin vereceğini söylerken, "Biz felsefe kulübü değiliz. Karar Galatasaray'ı yönetenler tarafından alınır. Fikir ayrılığının olmaması gerekir. Ayrı ayrı fikirlerde isek ayrı yollara gitmemiz gerekir. Tek bir fikir vardır o da yönetim kurulunun aldığı karardır" ifadelerini kullandı.

Yeni bir eleman krizi mi?

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ile Başkan Mustafa Cengiz'in medya önünde tartışması, sarı-kırmızılı takımda 2013 yılında yaşanan eleman tartışmasını gündeme getirdi.

Hatırlanacağı üzere 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarını şampiyon tamamlayan Galatasaray'a; 2013-2014 sezonunun başında teknik direktör Fatih Terim'le yollar ayrılmıştı. Ayrılığı medya üzerinden yapılan açıklamalar tetiklemişti.

Dönemin Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Fatih hocamız ile Galatasaray başkanı ile ve yahutta bu sektördeki herhangi bir yönetim kurulu olsun hem profesyonel olarak çalışan elemanlar olsun benim hiç kimseyle ne geçmişte ne bugün herhangi bir sürtüşmem olmadı. Fatih Terim'in camiamıza son dereceli yararlı ve faydalı bir eleman olduğunu da buradan tekrar ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

"Galatasaray'a 40 yıl hizmet etmiş bir eleman..."

Terim ise Ünal Aysal'ın açıklamaları üzerine, "Galatasaray'a 40 yıl hizmet etmiş bir eleman olarak, saha dışı olaylarla konsantrasyonumuzun bozulmadığı bir ortam rica ediyorum. Bizi rahat bırakın. Sıkıldım artık" demişti.

Medya üzerinden yaşanan bu tartışma Galatasaray'daki 3. Fatih Terim döneminin sona ermesine sebep olmuştu.

Taraftar Terim'e sahip çıktı

Sarı-kırmızılı takımda Mustafa Cengiz'in açıklamalarının ardından taraftar Terim'e sahip çıkarken yönetimi sosyal medyadan istifaya davet etti. Medya önünde yaşanan bu tartışmanın ardından Fatih Terim'in istifa edip etmeyeceği ise merak konusu... (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler