Galatasaray'da Nihat Kırmızı'dan Barcelona maçı öncesi iddialı sözler

Orhan Gülek
15.03.2022 - 15:48 | Son Güncellenme: 15.03.2022 - 19:12

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Galatasaray yöneticisi Nihat Kırmızı, Barcelona ile kendi evinde oynayacakları rövanş maçı için açıklamalarda bulundu

Galatasaray'da Nihat Kırmızı'dan Barcelona maçı öncesi iddialı sözler

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi temsilcimiz Galatasaray, deplasmanda Barcelona ile berabere kalarak kendi evinde oynayacağı rövanş maçı için avantaj kazandı. 17 Mart 2022 Perşembe günü oynanacak Galatasaray – Barcelona maçı öncesi Galatasaray Sportif A.Ş. yöneticisi Nihat Kırmızı, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu.

"Beşiktaş maçında Aslanlar gibi çıkıp oynadık"

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı, Beşiktaş derbisinin ertelenmesiyle ilgili yaptıklarını başvurularının Barcelona maçı öncesi sakatlık yaşamamak olduğunu söyledi. Kırmızı "Beşiktaş maçına Aslanlar gibi çıkıp oynadık. 90 dakika oynadık ve kapandı. Artık yolumuza bakıyoruz. Beşiktaş tarafı içinde aynı şey geçerlidir" dedi. 

 

"Torrent, iyi bir teknik adam"

 

Galatasaray'da Fatih Terim sonrası görevi devralan İspanyol teknik direktör Domenec Torrent'in performasıyla ilgili gelen soruyada cevap veren Kırmızı "Torrent, takımın başına geldiğinden beri iyi hava kattı. Daha önce maçlarda 2-0 önde olmamıza rağmen karşılaşmayı berabere veya yenik duruma düşüyorduk. Şimdi ise sonradan maçı çevirebiliyoruz. Bunları görünce Torrent'in iyi teknik adam olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Kritik maç öncesi Galatasaray yöneticisi Nihat Kırmızı, hedeflerinin çeyrek finale çıkmak olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Turu geçmek için elimizden geleni yapacağız"

“Perşembe günü oynayacağımız Barcelona maçında muhakkak turu geçen taraf biz olmak istiyoruz. 90 dakika, belki 120 dakika veya penaltılarda turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Turu geçme şansımızı yüzde 51 olarak görüyorduk. Tabi İstanbul’a avantajlı geldiğimiz için şansımızı yüzde 55-60’ a çıkardık.”

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan Barcelona maçı öncesi açıklama! Transfer kapandı...
Habere Git

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent'in Beşiktaş derbisinde attığı 2 golle yıldızlaşan ve galibiyette başrol oynayan Kerem Aktürkoğlu'nu maç sonunda saha içerisinde omzuna almasıyla ilgili olarak ise Kırmızı şöyle konuştu:

 

"Takımda dostluk ve arkadaşlık üst seviyede tabiki. Kendi içimiz dışında taraftarımız da tek vucüt olmuş durumda. Ancak son dönemde Galatasaraylı gibi kendini gösteren troller vardı. Onlarla ilgili de hukuki süreç başlayacaktır" 

 

Inaki Pena'nın performansı

 

Son olarak Avrupa Ligi'nde oynanan Barcelona maçındaki performansıyla büyük övgü alan ve Beşiktaş derbisinde yediği hatalı gol sonrası büyük üzüntü yaşayan Galatasaray file bekçisi Inaki Pena'yla ilgili olarak ise Kırmızı " Inaki Pena'nın performasını beğeniyoruz. Beşiktaş karşısında yediği hatalı gol, nazar boncuğu olarak bakıyoruz. Her büyük kaleci bu tür goller yemiştir. Sezon sonuda sözleşmesiyle ilgili oturup konuşuruz" dedi.

 

Beşiktaş derbisinde attığı 2 golle yıldızlaşan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu hakkında ise Nihat Kırmızı, şu ifadeleri kullandı:

 

Kerem Aktürkoğlu'na transfer teklifi geldi mi?

 

Kerem Aktürkoğlu'nu Lyon'un izlemesi, A. Madrdi izlemesi normal. Aslında Torrent genç oyuncular için, Türkiye için büyük bir şans. Kerem, çok özel bir oyuncu. Dünya starı olabilecek bir potansiyeli var. Ayrıca Kerem çok profesyonel. Kendin çok iyi geliştiriyor. Kısa zamanda dünya yıldızı olacağına inanıyorum. Kerem'e değer biçilmez. Satalım diye de bir düşüncemiz yok. Bir bedel belirlemedik. Transfer teklifi gelirse oturup konuşuruz"

 

Öte yandan Barcelona’da oyanan maçta kendilerine ayrılan yaklaşık 4900 kişilik deplasman tribününü doldurduklarını hatırlatan Kırmızı, Nou Camp'ta birçok kez Galatasaray lehine tezahüratlar, İspanyolları bastırdığını söyledi.

 

"Nef Stadyumu her zaman tüm takımlara baskı oluşturmuştur"

 

Nef Stadyumu'nda da sarı kırmızılı taraftarların büyük baskı oluşturacağını söyleyen Kırmızı " Barcelona'da 4-5 bin taraftarla 80 bini susturayan Galatasaray taraftarı İstanbul'da da baskıyı oluşturacaktır. Taraftarlardan isteğimiz skor ne olursa olsun maç sonununa kadar takımı desteklemeleri. Nef Stadyumu her zaman tüm takımlara baskı oluşturmuştur. Bu, Avrupa kulüpleri olsun veya Anadolu takımları. Fark etmiyor." dedi.

Laporto, takımımızdan çok etkilendi

Nou Camp'ta Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas ile Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta görüşmesine de değinen Kırmızı  “Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta bizi o gün davet etti.  Laporta , başkanımız Burak Elmas’ı Galatasaray’ nın geleceği olarak görüyor. Kulübümüzün  ve başkanımızın uluslar arası bir seviyede temsiliyeti var. Laporto ve diğer Barcelona yetkilileri başkanımızdan ve takımımızdan çok etkilendi“ şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler