Galatasaray'da başkan adayları canlı yayında buluştu! Cengiz ve Özbek katılmadı...

21.05.2018 - 19:24 | Son Güncellenme: 21.05.2018 - 19:24

Galatasaray'da başkan adayları canlı yayında buluştu! Cengiz ve Özbek katılmadı...

Galatasaray'ın başkan adaylarından Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu; Sait Halim Paşa Yalısı'nda GS TV için bir araya geldi ve seçim öncesi değerlendirmeler yaptı.

Bu panele Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek ise katılmadı.

Öne çıkan açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

 

Ali Fatinoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"3 yıl önce Galatasaray'ı bu durumdan kurtarmak için bir platform kurmuştuk. Platformun basın sözcüsü konumundaydım. Dönemin başkanı Dursun Özbek'le de görüşüp çeşitli projler üretmiştim. Yaklaşık bir yıl önce bu projeler konuşuldu. Hatta o dönem Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer 'Galatasaray nasıl kurtulur?' başlıklı yazısıyla bu projeleri manşetine taşıdı. Erken seçim süreci geldi, ben o dönemde aday olmadım. Seçimden çıktıktan sonra yeni adayımızın ne yaptığına baktım, yeterli olmadığını düşündüm ve aday olmaya karar verdim. Bu süreçte ailemden, iş arkadaşlarımdan müsaade aldım. Sonrasında imzalar toplantı ve aday oldum."

"Dursun Özbek tarafından adanın kullanımına da karşı çıkılmıştır. Kiracıyla hiçbir konuda uzlaşılmamıştır, biz göreve geldiğimiz kiracıyla uzlaşarak adayı eski konumuna getireceğiz."

"Florya ve Riva konusuyla ilgili elimizde bir sözleşme yok.Bir protokol var, ilk taksit ödendiği için bu protokol geçerli. Bizim burada yapacağımız bir şey yok ama biz burada döviz kurundan dolayı para kaybediyoruz. Florya'yı Kemerburgaz'a taşıyacağız. Yönetime geldiğimizde biz bunları yapacak güçteyiz, Florya'yı taşımayacağız. Mecideyeköy'deki binamız getiri getirmemiştir, Teknokent bunun için komiktir. Mecidiyeköy'deki binamızı üniversitede okuyan arkadaşlarımız için kız öğrenci yapmak istiyoruz. Kalamış ve binicilik tesislerimiz çok önemlidir. Burada sosyal düzenlemeler de yapacağız."

Ozan Korkut'un açıklamaları şu şekilde:

"Camiamızın 21. şampiyonluğu kutlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Fatih hocamız ve aslanlarına teşekkür ediyorum. Spor kulübü olarak kritik bir eşikteyiz. Şampiyon olamasaydık, Galatasaray uçurumda olurdu. Galatasaray bizim kırmızı çizgimiz, Galatasaray'ın çağı dışı yönetildiğine inanmamız bizi de değişiklik yapmaya itti. Galatasaray'ın örf ve adetlerini koruyarak değişikliklerin olması niyetiyle başkanlığa aday oldum. Birikimlerimizi sattık, bu durumu doğru bulmadığımız için aday olduk.

Galatasaray'a hesap sorulmaz, hesap sorar. Ekip arkadaşlarımızı liyakate göre oluşturduk. Ekibimizde bundan önceki yönetimlerle çalışmış arkadaşlarımız var."

"Bir müjde veriyorum. Galatasaray'ın geleceğinin en önemli yeri amatörlerde 50 milyon zarar var. Marmaris'te muhteşem bir koy, buraya spor okulları açacağız. Burada spor okulları açacağız. Biz başkan olsak da olmasak da herkese bu açıktır. Buralar arpalık olmaması için devredeceğiz.  Faizi sıfırlayacağız. Ben Galatasaray'ın her zaman emrindeyim. Ali Fatinoğlu olarak sanayici olarak en önemli isimlerinden birisiyim. Sayın bakanımız isim vererek bizi tebrik etti. Ciddi bir sorun var. Galatasaray'ın yayın gelirlerine müdahale etmemiz lazım. Döviz kuru arttı. Onun için bizim %35 kaybımız var. Bunu derhal çözmek zorundayız.

Adamız 4 parsel, adamızın kara parçası 3 parsel, Sarıyer'deki parsel kulübümüze, Ortaköy'deki parseller ise devlet kayıtlarındadır. 4 parselin 4'ü de Galatasaray'ın mülküdür. 6750 metrekare Galatasaray'ın mülküdür. Ben kazanayımm, kazanmayayım bu mülkü koruyalım. Bu parsellerin hazineden alınmaması handikaptır. Şimdi sorun oluşturmuştur, biz bu sorunu yok etmek için gidiyoruz. Şu anda adamız paha biçilemez. Bu binalar hiçbir şekilde yıkılmamaktadır. Mal sahibi yık derse yıkılır. Galatasaray Adası'nın başkan tarafından yıkıldığını öğrendik. 2017'de mevcut başkan bunu talep etmiştir. Buradaki karar şahsen verilen karardır. Bugünkü değeri 200 milyon TL olan adamız yıktırılmıştır. Ne yazık ki bir daha adamızı eski haline getirmek bir daha mümkün değildir."

"Maalesef bu arsalarımız satılmış durumda. (Riva ve Florya için) Bu birikimleri yeni bir şeyler yapmak için satalım. Galatasaray antrenman yapacak diye 3000 civarında ağacı kesmeyi kendimize yediremiyoruz. Florya bizim evimiz, aileler evlerini birlikte taşırlar. Biz bu konularımızı genel kurula taşıyacağız, karar ne olursa onu uygulayacağız. Mecidiyeköy binası bitirilemediği için her gün kulübümüze zarar yazılıyor. Burada öğrenci yurduna ihtiyacı olduğunu gördük. Galatasaray Üniversitesi için değil tüm öğrencilerimizi açacağız. İsmi Ali Sami Yen öğrenci yurdu olacak. Beyoğlu'nda arkadaşlarımızın sık sık görüşeceği bir binamız olacak. Anadolu Yakası'nda Kalamış Tesisleri dışında miniklerimize spor yapacağı tesis yapacağız. Diğer projemiz ise Ali Sami Yen Spor Lisesi, sporcularımız lise çağından başlayarak hem eğitim hem de sporun olacağı bir yer inşa edeceğiz. Bu konuda iki arsa var. Yönetimimizde Adnan Öztürk gibi bu konuda deneyimli isim var. Biz bir spor kulübüyüz, spordan değer kıstığımız için bu durumdayız. Riva için şunu söyleyebilirim, bu gayrimenkulü kullanmamız 35 - 40 yılı buldu."

"Galatasaray gibi bir kulüpte bu konuların seçim döneminde bahis mevzu olmasından rahatsızız. Premier Lig ve La Liga'ya göre mağazacılık gelirlerimiz çok düşük. Tamamen lisans haklarımızı verip, buradan gelir elde etmek istiyoruz. Marka değerimiz yanlış yönetimler dolayısıyla düşüyor. Hedef küçültmeden hedef büyütmek niyetindeyiz. Marka değerini '2000 Ruhu' ile hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Forma reklamı ve stat isim hakları için görüşmelerimiz devam ediyor. Oyun kalitemizi düşürmeden maliyetleri rekabetçi orana çekmeyi istiyoruz.

Galatasaray Adası yine hepimizin gurur kaynağı olacaktır. Galatasaray'da bir söz verildiği zaman tutulur. Bunu yakında göremiyoruz. Adamızın yıkım kararı yönetimiz tarafından oluşturulmuştur. Bunu belgeler dahilinde söylüyorum. 27 Mart'ta bunu istemişlerdir. Artık kişisel kavgaları bırakacağız, hukuki alanda her şeyimizi kullanarak Galatasaray Adası'nı kazanacağız. Hukuki süreci devam ettireceğiz, uzlaşma açısından da açığız."

"Amatör branşları denk bütçeli yönetmek istiyoruz. Her biri için ayrı bir vizyon ortaya koymalıyız. Amatör sporlarındaki katkı iş ortaklarımızdan ve devletimizden geliyor. İş ortaklarımızdan aldığımız gelir, amatör branş dışında kullanılmayacak. Aldığımız ücreti başarı olarak vaat ediyoruz. Günün sonunda devletimizin verdiği destekler vatandaşlarımızdan vergi olarak geliyor, bu bilincin farkındayız. Basketbolun amatör değil, profesyonel dairede yönetilmesini istiyoruz. Şu anda basketbol A.Ş kurmak istemiyoruz. Şirketleşmeden de bunu yapabiliriz. 12 milyon euro civarında A lisansı alarak Yenilmez Armada'yı tekrardan canlandırabiliriz. Doğru bir sponsorla bunları yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bize gurur yaşatan Tekerli Sandalye Takımımıza teşekkür ederiz. Branşlarda doğru sponsorlarla hedefleri küçültmeden adımlarımızı atacağız. Tesis eksikliğinin farkındayız. Önce hocalarımız, sonra oyuncularımız, sonra da velileriyle eksiklerimizi tamamlamamız lazım."

"Amatör branşlarda şeffaflığı sağlayacağız. Biz kapalı basketbol sahasını çok amaçlı yapacağız. Kapalı sahamız değerlenerek her branş kullanacak. Atletizm branşını da kuracağız. Basketbolu Türkiye'de sevdiren camia Galatasaray'dır, birkaç yıl önce EuroCup şampiyonu olmuştur. Ataman gibi başarılı basketbol adamı dışlanmıştır. Göreve geldiğimizde basketbolu nasıl ayaklandıracağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın.

Önce Galatasaray'ımızın çok sorunu var. Ben tüzükle uğraşmayacağım. Tüzük benim öncelikle yağacağım iş değil.  Tüzük sene sonu gündeme gelir. Galatasaray'a önce internet üzerinden başvuru açacağız, ben birisine gitmem, gelirse anlamlıdır. Galatasaray için gelmeli. Benim yakınlarım kahroluyor. Açmayın benim derdimi. Beni denetleyecek, disiplin kurulunun benden bağımsız olması lazım."

"Sponsorlarımız hazır. Yönetim kurulu üyelerimiz, bu işlerde hazırlar. Tüm branşlardaki tesis eksiklerini biliyoruz ve önlemlerini aldık. Amerika'da olduğu gibi sporcu hocaları ve aileleriyle birlikte karar vermek istiyoruz. Genç aslanlarımız için de projelerimiz var."

"Mali problemler sebep değil, sonuçtur. Galatasaray'ın zaafı yönetim zaafıdır. Bu tek adam karar verici olmasıdır. Galatasaray'ın değerlerinden uzak yönetiliyor. Bu yüzden aday olduk, 113 yıllık birikimimiz gitti, yönetimsel zaafı düzeltmediğiniz zaman aynı sıkıntılar bir daha yaşanacak. 26 Mayıs günü bir seçim değil, seçenek var. Aynı hatalardan ders alıp, daha çağdaş bir Galatasaray'ın olacağını düşünüyorum."

Programa moderatörlük yapan Eşref Hamamcıoğlu ise, "Keşke bu koltuklar boş kalmasaydı, korkulacak bir şey yok! Galatasaray Divan Kurulu, Galatasaray'ın en önemli istişare organıdır. Tarafsızdır." ifadelerini kullandı.

(AJANSSPOR)

 

Senin için hazırladığımız haberler