Galatasaray'da Beknaz Almazbekov, Gollerini Atmaya Devam Ediyor

Ali Bozkurt
26.12.2022 - 19:37 | Son Güncellenme: 26.12.2022 - 19:57

Galatasaray U19 oyuncusu Beknaz Almazbekov, attığı gollerle dikkatleri üstüne çekmeye devam ediyor. Kazak oyuncu Kayserispor'a karşı hattrick yaptı. Detaylar...

Galatasaray'da Beknaz Almazbekov, Gollerini Atmaya Devam Ediyor

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'da gözler genç oyuncu Beknaz Almazbekov'a çevrildi. Yıldız adayı 5-4 biten Kayserispor maçında takımına 3 puanı getiren isim oldu. Bir penaltı ve bir frikik olmak üzere 3 gol atan Beknaz, fizik gücüyle de ilgi çekmeye devam ediyor.

Fair Play Ödülü aldı

Dünya Fair Play Ödülleri'ni kazananlar arasına giren Beknaz Almazbekov'un yerde kalması sonrası Galatasaray penaltı kazandı. Kazak oyuncu uyarısına rağmen hakem kararını değiştirmedi. Bunun üzerine penaltı vuruşunu kullanan Almazbekov, topu auta atarak alkış almıştı. 

Beknaz, 2020 yılında Galatasaray 14 Yaş Altı Futbol Takımı ile İstanbulspor maçında yaptığı hareketle Fair Play ödülüne layık görüldü

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Noel polemiği: Sivas'a götürülsün!
Habere Git

7 gol 2 asist

Galatasaray U19 ile çıktığı 13 maçta 7 gol atan Beknaz Almazbekov, 2 asist yapma başarısı gösterdi. Genç oyuncu 5-4 biten Kayserispor maçında ise 3 gol atarak Galatasaray'a 3 puanı getiren isimlerden oldu. 26, 55 ve 71. dakikalarda ağları havalandırıp galibiyette büyük pay sahibi oldu. Sarı-kırmızılı takımın diğer gollerini 76'da Koraycan Akbaş ve 90+6'da Baran Demiroğlu kaydetti. 

Beknaz'ın idolü Snejder

Fanatik'te yer alan habere göre, teknik direktör Domenec Torrent zamanı yapılan hazırlık maçında ilk kez oynayan Beknaz, idol olarak Sneijder'i örnek aldığını açıklamıştı. Dinamo Kiev'le oynanan hazırlık maçında ilk kez süre alan Beknaz Almazbekov, "Bize bu maçta şans verdiği Torrent hocama teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Geçmiş dönemlerden stilini beğendiğim oyuncu Wesley Sneijder. Onu çok izledim." ifadelerini kullanmıştı.

Beknaz, fizik olarak gelişti

Fanatik'te yer alan habere göre, 17 yaşındaki Kırgız oyuncu Galatasaray U19'da forma giyiyor. Genç yıldız adayı A takımla idmanlara çıkmaya başladıktan sonra fizik olarak gelişmeye devam ediyor. Yıldız oyuncu Galatasaray'ın altyapısında yatılı olarak kalıyor. Beknaz, Florya'da yatılı olarak kalmasını fırsat kullanarak ekstra antrenmanlar yapıyor.

İlgini Çekebilir
Eski hakemler Galatasaray- İstanbulspor maçını yorumladı!
Habere Git

Okan Buruk, Beknaz'a güveniyor

Galatasaray altyapısına 4 yıl önce transfer edilen Kırgız genç oyuncu Beknaz Almazbekov, Florya'nın gözbebekleri arasına girmeyi başardı. Okan Buruk'un gelmesiyle A Takım kampına da dahil edildi. Başarılı teknik adam yeni sezon kampının tamamında yer alan genç oyuncuya güveniyor. Genç yıldız adayının U19 performansı yakından takip ediliyor. Florya'da geleceğin futbolcusu olarak gösteriliyor.

Galatasaray lider

U19 Elit A Ligi grubunda 29 puanla lider olan Galatasaray'ı ikinci sırada 26 puanla Fenerbahçe takip ediyor. Ligin 3. sırasında ise 23 puanla Ankaragücü yer almaktadır.

Rezerv Lig'de 7 gole katkı sağladı

Sezon başında açılan ve daha sonra kapatılan Rezerv Lig'de Galatasaraylı Beknaz Almazbekov, 3 karşılaşmada görev aldı. Kırgızlı 17 yaşındaki oyuncu 4 gol atarken 3 asist yapma başarısı göstermişti.

Senin için hazırladığımız haberler