Galatasaray'da Belhanda tartışması! Camia içinden 3 görüş...

10.03.2021 - 15:22 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 16:19

Galatasaray haberleri... Galatasaray, Faslı futbolcu Younes Belhanda ile yollarını resmen ayırdı ve gelişmesi borsaya da bildirdi. Camia içinde Belhanda'nın ayrılması kararı tartışma yaratı. Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Levent Nazifoğlu, Turgay Kıran ve Semih Haznedaroğlu alınan kararı Ajansspor'a verdikleri röportajda değerlendirdi. İşte camia içinden 3 görüş...

Galatasaray'da Belhanda tartışması! Camia içinden 3 görüş...

Emrah Karalinç-AJANSSPOR ÖZEL

Galatasaray, Faslı futbolcu Younes Belhanda’nın sözleşmesini yayıncı kuruluşta yönetimi hedef alan açıklamaları sebebiyle tek taraflı feshetti. Futbolcu ile ilgili yönetimin aldığı bu karar gündemdeki yerini ön sıralardan alırken, Galatasaray camiası da Belhanda kararını tartışmaya başladı. Galatasaray’ın eski yöneticileri Levent Nazifoğlu, Turgay Kıran ve Semih Haznedaroğlu alınan bu kararı Ajansspor’a verdiği özel röportajda değerlendirdi. Yönetim doğru bir karar aldı mı? İşte camianın önde gelen isimlerinden bazılarının Belhanda kararıyla ilgili yorumu…

Nazifoğlu: “10 numara diye aldık ama adam 8 numara”

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Levent Nazifoğlu, Younes Belhanda ile ilgili verilen kararı yorumladı. Nazifoğlu, Belhanda’nın Wesley Sneijder sonrası transfer edilmesiyle beklentilerin arttığını ve oyuncunun da beklentilere yanıt veremediği fikrinde. 

“Kadro dışı bırakılabilirdi”

Nazifoğlu, “Bu adamı kadro dışı bırakırsın ama yollamazsın. Yolladığın zaman problemler yaşayacaksın. Kadro dışı bırakılabilirdi. Ama sözleşme feshi doğru değil. 10 numara diye aldık 8 numara… Sneijder gibi beklenti içine girdik. Kabiliyeti kısıtlı. Beklentiyi artırınca futbolcu kadük kaldı” diye konuştu. 

Turgay Kıran: “Yönetimin kararına saygı duyuyorum”

Daha önce Galatasaray’da başkan adaylarından biri olan Turgay Kıran, yönetimin verdiği karara saygı duyuyor. Kıran, Sneijder ile ilgili verilen kararın yanlışlığına dikkati çekti. 

Eski yönetici, ”Belhanda ile ilgili verilen kararı zamana göre sorgulamak lazım. Yeni aldığımız oyuncular Belhanda etkisi yaratamadı. Tembellik yapıyor, yanlış paslar atıyorsa da önemli maçlarda Belhanda zaman zaman iyi bir oyuncu görüntüsündeydi. Ama Galatasaray karakterini zedeleyici bir hareket varsa ortada yönetimin aldığı karara saygı duyarım” dedi. 

“Sneijder’i gönderip Belhanda’yı almak yanlış bir karardı”

Kıran, “Younes Belhanda, Sneijder’in gönderilmesi yanlıştı. Belhanda için aynı şeyi söyleyemeyiz. Belhanda farklı bir kültürdeydi. Ama Sneijder, Belhanda’dan çok üstün bir oyuncuydu. Onu gönderip Belhanda’yı almak zaten yanlış bir karardı” diyerek sözlerini tamamladı. 

Haznedaroğlu: “Belhanda’nın vazgeçilmez olmadığı tescillendi”

Ve Galatasaray’ın eski ikinci başkanı Semih Haznedaroğlu da Belhanda’nın vazgeçilmez bir oyuncu olmadığının bu kararla tescillendiği görüşünde. 

Haznedaroğlu, “Younes Belhanda oynadığı zaman iyi oynayan zaman zamanda da laubali bir oyuncuydu. Belhanda konusunda Fatih Terim’in kararı önemlidir. Takıma çok mu lazımdı? Bunu değerlendirecek olan Fatih Terim’di. Gereksiz bir konuşma yaptı Belhanda… Belhanda kalkıp yönetimi tenkit edemez! Bu hoş değil. Haklı ya da haksız. Fark etmez. Belhanda, bugünkü verdiği randumanın daha ötesinde bir performans gösterseydi yönetim gönderebilir miydi? Belhanda geçer akçe olsaydı böyle bir karar çıkmazdı. Benim kanaatim o. Hakkında eleştiriler olması da normal. Yönetim aleyhine konuşması doğru değil. Bu kararda Fatih Terim’in de elbette fikri vardır. Belhanda’nın vazgeçilmeyecek bir futbolcu olmadığını da gördük. Çünkü kimse Galatasaray’ın üstünde değildir” ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler