Galatasaray'dan Fernando Muslera Kararı! Sözleşme Fesih...

İsa Kethüda
01.01.2022 - 10:26 | Son Güncellenme: 01.01.2022 - 15:24

Son dakika Galatasaray haberleri... Süper Lig takımlarından Galatasaray, Uruguaylı kaleci Fernando Muslera'nın sözleşmesini feshetmeye hazırlanıyor. İşte detaylar.

Galatasaray'dan Fernando Muslera Kararı! Sözleşme Fesih...

Galatasaray, Sivasspor ile oynanan karşılaşmada Luyindama ile çarpışıp sakatlanan, sol diz iç yan bağlarında ileri derecede yırtık tespit edilip ve uzun süre sahalardan uzak kalacak olan Fernando Muslera'nın sözleşmesini feshetmeye hazırlanıyor.

Muslera'nın sözleşmesi fesh mi ediliyor?

Skorer'de yer alan habere göre; Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda üst üste kötü sonuçlar elde eden Galatasaray'da bunda en önemli etkenlerden birisi de Fernando Muslera'nın sakatlığı oldu. Uruguaylı file bekçisinin yaşadığı sakatlık sonrası takım bir türlü toparlanamadı. Sarı-kırmızılılarda sezonu kapatması beklenen tecrübeli eldivenle ilgili sözleşme feshi kararı alındı. 

Fatih ve İsmail güven vermiyor

Cim-Bom, ne Fatih Öztürk ne İsmail Çipe ne de Okan Kocuk’a güveniyor. Sarı-kırmızılılar, ligin ikinci yarısı için kaleyi yabancı bir eldivene emanet etmeyi planlıyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Sinan Bolat operasyonu
Habere Git

6 aylığına askıya alınması gündemde

Buna göre, Mart'ta sahalara dönmesi beklenen Muslera’nın ilerleyen yaşı ve bu sezonki formsuzluğu dikkate alınarak sözleşmesinin 6 aylığına askıya alınması gündeme geldi. Ancak kulübün önüne bu kez "yabancı statüsü" geldi.

Anlaşmalı yolla feshedecek

Yeni bir yabancı tescili yapabilmek için vize ettirdiği bir yabancısını göndermek ya da kiralama yöntemiyle yollarını ayırmak zorunda olan Galatasaray, Fernando Muslera ile sözleşmesini anlaşmalı yolla feshedecek.

1 numaralı gündem kaleci 

Kaleci arayışına başlayan sarı-kırmızılılar hem ligi riske atmak istemiyor hem de UEFA Avrupa Ligi maçına güvenle çıkmak istiyor. Bu nedenle Cim-Bom’un 1 numaralı gündemi kaleci oldu.

Sarı-kırmızılıların sözleşmesini karşılıklı anlaşma yoluyla feshetmeye hazırlandığı Fernando Muslera'nın Galatasaray ile mukavelesi mevcut şartlarda 30 Haziran 2024'te sona erecek. 35 yaşındaki eldivenin güncel piyasa değeri 3 milyon Euro olarak ifade ediliyor.

İlgini Çekebilir
Fernando Muslera'dan flaş paylaşım! Sözleşme...
Habere Git

Bu sezonki performansı

Fernando Muslera bu sezon sakatlık yaşamadan önce Galatasaray formasını 27 kez giydi. Tecrübeli file bekçisi bu mücadelelerde ağlarında 32 gol gördü. Uruguaylı eldiven aynı süreçte 8 mücadelede kalesini gole kapattı.

14 kupa kazandı

Galatasaray'ın 2011-2012 sezonu başında Lazio'dan 6 milyon 750 bin Euro bedelle kadrosuna kattığı Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımda başarılarla dolu bir kariyer geçirdi. Tecrübeli eldiven, Galatasaray kariyerine 14 kupa sığdırdı.

Senin için hazırladığımız haberler