Galatasaray'da büyük kriz! Cengiz, Terim ve Albayrak...

Salim Manav
16.04.2021 - 09:26 | Son Güncellenme: 16.04.2021 - 11:06

Galatasaray'da yönetim ve idari ekipte sular durulmuyor. Mayısta seçime gidecek olan sarı-kırmızılı kulüpte başkan Mustafa Cengiz, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak ve Fatih Terim arasındaki anlaşmazlıklar son raddeye geldi. Detaylar haberimizde...

Galatasaray'da büyük kriz! Cengiz, Terim ve Albayrak...

Son dakika Galatasaray haberleri... Galatasaray'da kulüp yetkililerinin 29 Mayıs'taki kongreyi, 22 Nisan'a kadar duyurma hakkı vardı. Ancak Mustafa Cengiz, "Seçimi ertelemek istiyor" dedikodusuna cevap olarak açıklamayı öne çekti. Cengiz ve Terim arasındaki kriz, Belhanda ayrılığı ile uç noktaya ulaştı. Tecrübeli teknik adam, "Mayıs'tan sonra siz de yoksunuz başkanım" çıkışına aynı şekilde karşılık verdi.

'Kaçmıyorum! Hemen açıklayın'

Seçim tarihini 29 Mayıs olarak açıklayan sarı-kırmızılı kulübünün bu duyuruyu 22 Nisan'a kadar yapma hakkı vardı. Ancak camiadaki "Seçimi erteletmek istiyor" dedikodularından bunalan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, çarşamba günü Türk Telekom Stadı'ndaki kulüp binasına gelir gelmez "Kaçmıyorum! Seçim tarihini hemen açıklayın" talimatını verdi.

Albayrak ve Cengiz'in yolları ayrılıyor

Sabah'tan Mehmet Özcan'ın haberine göre; sağlık durumu izin verirse yeniden aday olmaya hazırlanan Başkan Cengiz'in 3 senedir kader birliği yaptığı Galatasaray 2.Başkanı Abdurrahim Albayrak'la bu kez ortak hareket etmeyeceği öğrenildi.

Camianın önemli isimleri ve eski başkanlarla görüşmeler yapmaya başlayan ve başkanlık için nabız yoklayan Albayrak da Cengiz'le devam etmeyi düşünmüyor.

O fotoğraf ipleri kopardı!

Mustafa Cengiz'in salı günü sert sözler sarf ettiği futbolcularla Abdurrahim Albayrak'ın bir gün sonra idmandan toplu fotoğraf paylaşması, ikili arasında iplerin koptuğunu göstermişti.

Burak Elmas, Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu ve Tuncer Hunla şu ana kadar başkan adaylığı kesinleşmiş isimler. Bu sayı, Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak'la 6'ya yükselebilir. 8 Mayıs'a kadar seçim listelerini Divan Başkanlığı'na teslim edilmek zorunda.

Fatih Terim kendini yalnız hissetti

Başta Arda Turan olmak üzere transfer süreçlerinde Mustafa Cengiz'le anlaşamayan Fatih Terim, özellikle Ali Koç'la yaşadığı gerginlikte yönetim tarafından yalnız bırakıldığını düşünüyordu.

Belhanda krizi

İkili arasındaki son fikir ayrılığı bir ay önce Younes Belhanda'da yaşandı. Cengiz, yönetime yönelik zemin konusundaki açıklamaları nedeniyle Belhanda'yı gönderme kararı aldı ancak Terim'den onay çıkmadı.

Bunun üzerine Florya'ya telefon açan Başkan, "Hocam Belhanda'nın sözleşmesini feshediyoruz. Zaten mayıs ayından sonra kontratını uzatmayacaktık" ifadelerini kullandı.

'Mayıs'tan sonra siz de yoksunuz başkanım'

Fatih Terim ise, "Mayıs'tan sonra siz de yoksunuz başkanım" cevabıyla seçimi ima etti. Belhanda kararı, sarı-kırmızılı takımı kötü etkiledi.

Kulübe duydukları güveni kaybeden futbolcuların konsantrasyonu dağıldı ve kötü sonuçlar peş peşe geldi.

Senin için hazırladığımız haberler