"Galatasaray'da çatı aday olmaz"

27.10.2020 - 10:09 | Son Güncellenme: 27.10.2020 - 10:24

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in seçim mesajı sonrasında camiada çatı aday konusu gündeme geldi. Galatasaray'ın eski Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, yönetimle Eşref Hamamcıoğlu arasında yaşananlar ve seçim konusunda konuştu. İrfan Aktar, "Galatasaray'da çatı aday olmaz" görüşünü savundu.

"Galatasaray'da çatı aday olmaz"

Galatasaray’ın eski Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Aktar, mevcut yönetim ve Divan Kurulu arasında yaşananların Galatasaray’a zarar verdiğini söyledi. Aktar, yapılacak seçim öncesi gündeme gelen ‘çatı aday’ konusundaki fikirlerini paylaştı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan İrfan Aktar’ın açıklamaları şu şekilde:

İrfan Aktar’dan yönetime eleştiri

Galatasaray yönetimi, Divan Kurulu’na tüzüğe uygun olmadığı gerekçesiyle katılmama kararı almıştı. İrfan Aktar, Mustafa Cengiz yönetiminin Divan Kurulu toplantısına katılmama kararını eleştirdi.

“Önceden Galatasaray’ın lehineydi, şimdi kutuplaşma var”

Aktar, “Divan Kurulu, Galatasaray Spor Kulübü’nün en üst danışma kuruludur. 1934’ten beri görev yapan bir kuruldan söz ediyoruz. O dönemden beri bir sürü başkan göreve geldi, gitti. Karşılıklı fikir alışverişi yapılan bir yerdir Divan Kurulu. Divan’da olmanın avantajı; direkt yönetimle muhatap olmak ve soruları iletebilmektir. Bu kulübün lehine olan bir çalışma düzeniydi. Ama maalesef son dönemde kutuplaşma var” ifadelerini kullandı.

“Bu konu Galatasaray değerleri için halledilebilirdi”

Galatasaray’ın eski Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Eşref Hamamcıoğlu ve yönetimin arasındaki buzların kulübün değerleri doğrultusunda eritilmesini beklediğini ancak; bunun gerçekleşmediğini şu sözlerle dile getirdi:

“Kutuplaşma Galatasaray’ın görüntüsüne ciddi zarar veriyor. Bunun sebeplerini araştırmanın pek bir fayda getireceğini sanmıyorum.  Karşılıklı anlayış, saygı çerçevesinde, Galatasaray değerleri içinde bu konu halledilebilirdi. İyice kutuplaşma oldu. Hatta istifa istenmesine kadar gitti bu iş. Böyle olmamalı."

“Çatı aday Galatasaray için mutat bir iş değildir”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, seçime gitmek istediğini açıklamıştı. İrfan Aktar, yakın zamanda gündeme gelen ‘çatı aday’ konusundaki fikirlerini de paylaştı. Aktar, sağlam bir ekip kurabilen ve iyi projeleri olan kişilerin önünün açık olduğunu belirterek ‘çatı aday’ fikrinin şu aşamada sağlıklı olmadığı görüşünde.

Aktar, ”Galatasaray Kulübü’nün yönetimi, sorunları ve mevcut durumu belli. Başkanlığa aday olmak isteyen arkadaşlarımız ekipleriyle birlikte ortaya çıkacak. Projelerini anlatacaklar. Ona göre de genel kurul üyeleri kararlarını verecek. Adaylar daha netleşmeden ‘çatı aday’ konusundan bahsetmek yarar getirmez. Ekibini kurabilen, projeleri olan arkadaşların önü açıktır. Bu adayların kendi aralarında anlaşma yapıp, bir aday üzerinde ilerlemek çok mutat (alışılmış) bir iş değildir. Çatı aday konusunun şu anda çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler