Galatasaray da 'çatı aday' tartışması! 2 isim belli oldu...

30.03.2021 - 12:52 | Son Güncellenme: 30.03.2021 - 13:04

Galatasaray haberleri... Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Turgay Kıran, seçim gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Kulübün güçlü bir aday etrafında birleşilmesi gerektiğini savundu. Hangi isimler çatı aday olacak? İşte detaylar...

Galatasaray da 'çatı aday' tartışması! 2 isim belli oldu...

AJANSSPOR-HABER 

Galatasaray'da seçim tartışmaları devam ediyor. Daha önce kulübün eski başkanlarından Duygun Yarsuvat, 'çatı aday' konusunu gündeme taşımıştı. Galatasaray'ın eski yöneticilerinden ve başkan adaylarından Turgay Kıran sezon sonunda yapılacak seçimde kulübün güçlü bir aday etrafında toplanması gerektiğini ifade etti. Detaylar haberde...

Turgay Kıran çatı adayını canlı yayında açıkladı

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Turgay Kıran, ortak bir liste olması için çalıştıklarını belirtti. Turgay Kıran, çatı aday konusunda ise Hayri Kozak ismini gündeme getirdi.

"Güçlü bir aday gerekiyor"

Turgay Kıran, "Adaylıkla ilgili bir çalışmam yok; ama Galatasaray'ın iyi yönetilmesi ile ilgili bir çalışmam var. Güçlü bir aday gerekiyor. Kurum hafızası kazanmış büyüklerle genç arkadaşlarımızın bir arada yürümesini istiyorum. Aday olan 4 arkadaşımızın yanında kurum hafızasına sahip büyüklerimiz yok. Maalesef örf ananelerimiz unutuldu. Bu arkadaşlarımızın yanına mutlaka eskiyi yaşamış Galatasaraylıların olması gerekir. Bundan sonra Galatasaray'ın bir 3 yıl daha kaybetmesine ben dahil hiçbir Galatasaraylı izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

"Hayri Kozak çatı aday olmazsa ben olurum"

Galatasaraylı eski yönetici, "Bence seçime 1 ya da 2 liste ile girilecek. Bir büyük ağabeyin ismi altında birleşecekler. Biz bunun için çalışıyoruz. Hayrettin Kozak etrafında birleşilecek adaylardan bir tanesi. Hayri ağabeyden sonra ben de bu çerçevede adaya olabilirim. Ben hiçbir zaman seçimlerden kaçmadım. Bu seçime kendim girmeyeceğim. Ama güçlü bir yönetim içerisinde yer alırım. Bir konsensüs olursa ve bir ortak liste çıkıyorsa, bu noktada bu konsensün başkan adayı olurum. Hayri ağabey önceliklidir; kendisini olmazsa ben oluşacak çatının adayı olurum" açıklamasını yaptı.

Daha önce başkan adayı olmuştu

2004 – 2006 yıllarında Galatasaray Spor Kulübü Başkan Vekili görevini üstlenen Turgay Kıran, Galatasaray’ın 100. yıl komitesinin de başkanlığını yapmıştı. Turgay Kıran, Galatasaray Spor Kulübünün 23 Mayıs 2015 tarihindeki başkanlık seçimlerinde de aday olmuştu.

Turgay Kıran kimdir?

Türk iş adamı Turgay Kıran, 9 Aralık 1948’de doğdu. 100. dönem Galatasaray Lisesi mezunu olan Turgay Kıran, eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Fransız Roman Dilleri ve Edebiyatı bölümünde lisansını tamamladı.

1975 yılında turizm alanında çalışmaya başlayan Turgay Kıran Hotel Etap Marmara, Hotel Etap İstanbul, gibi seçkin mekanlarda üst düzey yöneticiliklerini yaptı. İlerleyen yıllarda uluslararası tatil köyü ve otellerin de işletmeciliğini üstlendi. 1990 yılından beri Batum, Aceristan, Bodrum, Kuşadası, Antalya, Pamukkale ve İstanbul’da 10’a yakın beş yıldızlı tatil köyü ve otel projesinin işletme danışmanlığını, yöneticiliğini ve işletmeciliğini yapmıştır. Inter Group International Entertainment’in yönetim kurulu başkanı olan Turgay Kıran, Güneş Sigorta A.Ş. nin yönetim kurulu üyeliğinde, Turizm Yatırım Bankası A.Ş (TYT) yönetim kurulu ve kurucu üyeliklerinde yer almıştır.

Alp Yalman’ın başkanlık yaptığı 90-92 yıllarında yönetim kurulu üyeliği yapan Turgay Kıran, 1985-1988 Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, 1990-1992 Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiştir. 2004 – 2006 yıllarında Galatasaray Spor Kulübü Başkan Vekili olarak görev alan Turgay Kıran, 2009-2011 TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği gibi bir görev de yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler