Galatasaray'da Fernandinho iddialarına cevap geldi!

10.06.2021 - 13:21 | Son Güncellenme: 10.06.2021 - 13:43

Transfer haberleri... Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas'ın listesinde yer alan Işıtan Gün, Fernandinho transferine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Galatasaray'da Fernandinho iddialarına cevap geldi!

AJANSSPOR - HABER

 

Hollanda ekibi Fortuna Sittard'ın Türk başkanı Işıtan Gün, yeni dönemde Galatasaray'da görev alabilir. Nitekim, başkan adayı Burak Elmas'ın listesinde yer alan iş insanının, Hollanda ekibiyle yol ayrımına gideceği artık bilinen bir gerçek. Radyospor'da Özgür Sancar'ın sunduğu Spor Kazanı programına bağlanan Gün, kulübün gündem maddelerini ve transfer politikasını anlattı. 

"Galatasaray'da ne olduğundan haberi yok..."

Yaklaşan seçimleri değerlendirerek konuşmasına başlayan Işıtan Gün: "Son dakikada aday olanlar, liste oluşturma telaşıyla, zaten bizim listemizde olan insanları aradılar. Çok acı bir durum. Hem çok adaylı seçiminden şikâyet ediyor, diğer adayların ticari itibarlarını zedelemek için sözler sarfediyor, ama daha Galatasaray'da ne olduğundan haberi yok. Bizim listemizde yer alan insanları arayarak son dakikada liste oluşturmaya çalışıyor. Bu kişilerden spor adına bir proje duydunuz mu? Hiçbir bir plan ve programı olmadan, sadece kendi halkla ilişkiler çalışmasın için bu işe girdiklerini görüyoruz. Bizim Galatasaray'ın kurumsallaşmasından, spor branşlarına, gayri menkullardan, sponsorluklara kadar her detayıyla ilgili projemiz var. Ve biz bunu göreve gelirsek, ilk günden itibaren bu projeleri hayata geçireceğiz. Türk spor yönetim anlayışında değişiklik yapacağız. Gerçek bir liyakat ortamı gerçekleştireceğiz" dedi.

"Galatasaray'ın kaybedecek 1 günü bile yok"

Ajax modelinin Galatasaray'a uyarlanmak zorunda olduğunu belirten Gün: "Bizim temel hedefimiz Avrupa'da her sezon başarılı olacak bir Galatasaray oluşturmak temel hedefimiz. Kısa vadede, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları öncesi takımı tamamen kuracağız. Bizi bu hazırlığı çok öncesinden yaptık. Galatasaray'ın kaybedecek 1 günü bile yok. Ajax, her sezon 30 milyon Euro bütçeyle Şampiyonlar Ligi oynuyorsa biz de bunu yapacağız. Yapmak zorundayız. Futbol takımıyla ilgili operasyonel hataya izin vermeyeceği. Uzun vadede altyapımızı geliştirmek için Sportif AŞ bütçesinin asgari yüzde 10'unu altyapıya ayıracağız. Transfer planlamamızı yaparken, tamamen oyuncunun geleceğine yatırım yapacağız. Latin Amerika dahil çok büyük bir futbolcu ağına ulaştık. Getireceğimiz oyuncularla ilgili hazırlığımız yapıldı. Bazıları ile müzakereler yapıldı.  Diğerleriyle ise çok kısa sürede sonuca ulaşırız" şeklinde konuştu.  

"Falcao örneği var..."

Işıtan Gün, Galatasaray'ın gündemine geldiğinden bahsedilen, Machester City'nin dünyaca ünlü oyuncusu Fernandinho'nun transferiyle ilgili olarak ise "Olabilir; ama 36 yaşında. Önümüzde Falcao örneği var. Maliyeti çok yüksek. Biz oyuncunun geleceğine yatırım yapacağız derken, böyle bir transfer yapmayız" dedi.   

"Kimden rapor geldi?"

"Bizim bir vaadimiz daha var: Galatasaray'ın kapısından giren her oyuncuyla ilgili olarak, oyuncunun ismi ne olursa olsun bu oyuncuyu kim önerdi, kim izledi, kimden rapor geldi, bu oyuncu ve kulübüyle ilgili müzakereleri kim yaptı ve transferine kim onay verdi, bu bilgiler raporlanacak. Her transfer döneminde tekrar gözden geçirilerek üyelerimizle paylaşılacak. Transferde şeffaflık ancak böyle olur" diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler