Galatasaray'da menajer iddialarının incelenmesi için komisyon kuruldu

06.04.2022 - 10:36 | Son Güncellenme: 06.04.2022 - 19:44

Galatasaray’da 30 Nisan'da gerçekleştirilecek olan olağanüstü seçimin heyecanı yaşanırken, divan kurulundan menajer iddialarıyla ilgili flaş bir hamle geldi. İşte detaylar...

Galatasaray'da menajer iddialarının incelenmesi için komisyon kuruldu

Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ın menajer komisyonu incelemesi ve yönetici Işıtan Gün’ün futbol birimine dair açıklamalarının araştırılması için komisyon kuruldu.

Menajer iddiaları araştırılacak

Sözcü'de yer alan habere göre Divan Kurulu, Başkan Burak Elmas'ın bağımsız denetim şirketine yaptırdığı menajer komisyonlarına dair araştırma ve yönetici Işıtan Gün'ün futbol birimine dair yaptığı çarpıcı açıklamaları inceleme kararı aldı.

Divan Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, özetle, üyeler tarafından dile getirilen bazı açıklamaların incelenmesine karar verildiği, bir araştırma komisyonu oluşturulduğu ilan edildi.

Tek tek çağrılacak

Komisyona, Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan başkanlık edecek. Ekipte, eski yönetici İbrahim Ziyal ile birlikte Sonay Kale, Ayhan Özmızrak ve hukukçu üye Mehmet Dedeoğlu bulunacak. Bu komisyon, söz konusu iddiaların olduğu dönemde görev almış tüm profesyonellerin ve yöneticilerin bilgisine başvurmak üzere çağrıda bulunacak. Elde edilecek rapor, Divan Kurulu toplantısında üyelere açıklandıktan sonra yeni yönetime teslim edilecek.

İlgini Çekebilir
Eleştiri oklarının hedefindeydi! Galatasaray'dan ayrılıyor...
Habere Git

Ne olmuştu?

Burak Elmas, 2015-2022 arasındaki sözleşmeleri inceletmiş, 51 oyuncu transferinde 66 menajere yaklaşık 40 milyon euro komisyon verildiğini belirlemişti.

“Galatasaray'ın transfer işlemleri bir çete tarafından kontrol altına alınmış gözüküyor” diyen yönetici Işıtan Gün, usulsüz harcamalar olduğunu ima etmişti.

Galatasaray yaptığı açıklamada: ''5 Nisan 2022 tarihli Divan Kurulu Başkanlığı tarafından gönderilen Araştırma Komisyonu konulu yazı ve Başkanımız Sayın Burak Elmas'ın cevabı aşağıda kamuoyunun bilgilerine sunulmuştur.'' ifadelerini kullandı.

 

Senin için hazırladığımız haberler