Galatasaray'a Francesco Farioli Teklifi! Fatih Terim Karar Verecek...

27.12.2021 - 09:37 | Son Güncellenme: 27.12.2021 - 15:41

Francesco Farioli, Galatasaray-Antalyaspor maçını tribünden izlerken, İtalyan teknik adamın sarı kırmızılı kulübe önerildiği ortaya çıktı.

Galatasaray'a Francesco Farioli Teklifi! Fatih Terim Karar Verecek...

Galatasaray’ın önceki gün Antalyaspor’u 2-0 yendiği maçta Nef Stadı’nın tribünlerinde sürpriz bir isim vardı.

Francesco Farioli ikinci kez Nef Stadı tribününde 

Bu yılın Mart-Aralık ayları arasında Vavacars Karagümrük’ü çalıştıran Francesco Farioli, karşılaşmayı locadan izledi. Sarı kırmızılıların 25 Kasım’da Marsilya ile oynadığı Avrupa Ligi maçını da tribünden takip eden Farioli’nin bir ay içinde ikinci kez Nef Stadı’na gelmesi doğal olarak kafalarda bazı soru işaretleri oluşturdu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anılmıştı

Daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe ile de adı anılan Farioli’nin Galatasaray’a transferi mi gündemdeydi? Bu konu dün açıklığa kavuştu...

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Gedson'un peşini bırakmıyor! Ferro'ya talipler var
Habere Git

Teknik ekibe girme teklifi

Hürriyet'in haberine göre; İlk teknik direktörlük deneyimini yaşadığı Karagümrük’ün başında çıktığı 27 maçta 1.52 puan ortalaması tutturan Farioli’nin, Fatih Terim’in ekibine girmesi için sarı kırmızılı kulübe teklif yapıldığı öğrenildi.

Yönetim değerlendirmeye aldı, Terim sıcak bakmıyor

Başkan Burak Elmas ve yönetimin değerlendirmeyi aldığı bu teklife teknik direktör Terim’in şimdilik sıcak bakmadığı belirtildi. Elmas ve Terim hafta içinde konuyla ilgili bir görüşme yaparak Farioli’nin teknik ekibe dahil edilip edilmeyeceğine karar verecek.

Daha önce Alanyaspor’da çalıştı

Francesco Farioli, İtalya’da Margine Coperta, Fortis Juventus, Lucchese, Benevento, Sassuolo ve Katar’da Aspire Akademi’de kaleci antrenörü olarak çalıştıktan sonra 2020’de Aytemiz Alanyaspor’a gelerek teknik direktör Çağdaş Atan’ın ekibinde yardımcı antrenör olarak görev yaptı.

19 Mart 2021’de Vavacars Karagümrük’ün teknik direktörlüğüne getirilen 32 yaşındaki Farioli, kırmızı siyahlı takımın peş peşe 3 maç kaybetmesi üzerine 12 Aralık’ta görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Fenerbahçe ile anlaştığı iddia edilmişti

Francesco Farioli'nin ismi henüz Vitor Pereira görevden ayrılmadan önce Fenerbahçe ile anılmış ve sarı lacivertli ekibin başarılı teknik adamla anlaşmaya vardığı öne sürülmüştü.

VavaCars Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, o dönem Fenerbahçe'nin listesinde olduğu iddia edilen teknik direktör Francesco Farioli hakkında açıklama yapmıştı.

Süleyman Hurma, "Francesco Farioli için Fenerbahçe'den tarafımız gelen sözlü ya da yazılı bir teklif yok. Farioli'ye teklif gelirse engel olmam." ifadelerini kullandı.

Galatasaray taraftarları hemen harekete geçti

Sarı kırmızılı taraftarlar Francesco Farioli'nin Galatasaray'a önerildiği haberinin yayılmasının ardından sosyal medyada Fatih Terim ve G.Saray forması giymiş Farioli'yi yedek kulübesinde yan yana gösteren bir görsel hazırladı. Bu görsel kısa sürede elden ele dolaşırken büyük beğeni topladı.

Senin için hazırladığımız haberler