Galatasaray'da Gedson Fernandes şoku! O maddeye takıldı...

26.01.2022 - 11:44 | Son Güncellenme: 26.01.2022 - 12:15

Galatasaray'ın kadrosuna katmak için uzun süredir uğraş verdiği ve sözleşme imzalamak için İstanbul'a glemesi beklenen Gedson Fernandes transferinde son dakika pürüzü çıktı.

Galatasaray'da Gedson Fernandes şoku! O maddeye takıldı...

Anlaşmanın son aşamasında pürüz çıktı

Galatasaray geçtiğimiz sezon yarım sezonluğuna sarı kırmızılı formayı giyen 23 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusunu yeniden kadrosuna katmak için Benfica ile görüşmelerini sürdürüyordu. Anlaşmada sona yaklaşılırken yıldız oyuncunun imza için İstanbul'a gelmesi bekleniyordu. Ancak transferde beklendemedik bir sorun yaşandı.

Başkan Elmas da doğruladı

Başkan Burak Elmas da dün yaptığı açıklamada Gedson Fernandes transferinde sıkıntı olurduğunu açıklarken, bu transferin zorunlu satın alma maddesine takıldığı ortaya çıktı.

Pürüz satın alma maddesi

Hürriyet'te yer alan habere göre; transfer şartları ve satın alma opsiyonu bedelinde anlaşan G.Saray ile Benfica, opsiyon kriterinde henüz uzlaşma sağlayamadı.

İlgini Çekebilir
Başkan Elmas 'Gomis'i açıkladı! İşte Galatasaray'ın teklifi
Habere Git

Benfica satın alma maddesinin zorunlu olmasını istiyor

Sarı kırmızılıların sunduğu 1.5 yıllığına 1.5 milyon Euro kiralama ve 8.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu bedelini kabul eden Benfica, ‘zorunlu satın alma’ maddesini şart koştu.

Henüz orta yol bununamadı 

Benfica, 2023 Mayıs ayında G.Saray’ın 8.5 milyon Euro’luk bedeli ödemesini talep etti ve bu konuda geri adım atmadı.

Cimbom ise opsiyonun isteğe bağlı ve kulübün tasarrufunda olmasını talep etti. İki kulüp henüz bu kriter hakkında uzlaşma sağlayamazken görüşmeler sürüyor.

Bu sezon 4 maçta forma giydi

Galatasaray'da forma giydiği yarım sezonluk dönemde 18 maça çıkan ve 1 gol, 3 asistlik performans sergileyen Gedson bu sezon ise Benfica ile sadece 4 maçta sahaya çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler