Galatasaray'da gündem Emre Mor - Rodrigues takası!

29.05.2018 - 09:14 | Son Güncellenme: 29.05.2018 - 09:16

Galatasaray'da gündem Emre Mor - Rodrigues takası!
Son yılların en ilginç takası gündemde... Galatasaray, Emre Mor'u; Celta Vigo ise sarı-kırmızılı takımın başarılı ismi Garry Rodrigues'i istiyor. Bu oyuncularla ilgili transfer haberleri gazeteleri de süslerken İspanya'dan sürpriz bir teklif geldi.
Fotomaç'ın haberine göre; İspanyol yöneticiler, Emre gibi geleceği parlak bir oyuncunun sadece Celta'nın futbol geleneğine uygun olamadığı için başarısız göründüğü iddia etti.
Galatasaray'ın Rodrigues'i vermesi durumunda Emre Mor takasının hayata geçebileceğini bildirdi. Rodrigues'i 15 milyon euro'dan aşağıya bırakmak istemeyen yönetim karşı bir teklifte bulundu.
Fatih Terim'in 20 yaşındaki yıldızı kadrosunda görmek istemesi nedeniyle 5 milyon euro vermeleri halinde Rodrigues-Emre Mor takasına onay verebileceklerini iletti.
İspanyol basını ise, Celta Vigo'da teknik direktörlük görevine getirilen Arjantinli Mohamed ile Emre'nin patlama yapma olasılığının yüksek olduğuna yer verdi.

GARRY FARK ATTI

Bu sezon 27 maçta forma giyen 20 yaşındaki Emre, 1 gol atıp, 3 asist yaptı. Buna karşılık Rodrigues, 40 maçta 10 gol, 11 de asist üretti. Celta'nın teklifini değerlendirmeye alan Cimbom, şimdi İspanyollar'dan yanıt bekliyor.

CESARETİ VAR MI?

Celta Vigolu taraftarlar, Emre Mor'un Galatasaray'a gideceği yolundaki iddialara kayıtsız kalmadı. Genç yıldızın gönderilmemesini isteyen taraftarların yorumlarından bazıları şöyle:

* 20 milyon euro vermezlerse olmaz.   * Galatasaray bedavaya almak istiyor. Bu şartlarda gönderilmesin.   * Emre kötü bir yıl geçirdi ama aslında takım da kötüydü.
* Emre hala daha bir çocuk, her şeyi düşünemez ama müthiş yeteneği var.   * Umarım Emre, Celta'dan ayrılmaz ve başarılı olmak için cesareti vardır.

ZAM OLMAZSA AYRILMAK İSTİYOR

Öte yandan, maç başı ve bonuslarla birlikte 4 milyon Euro alan Belhanda ve Feghouli'nin yarısı kadar kazanamayan başarılı futbolcu, takımda kalmak için yeni sözleşme şartı koydu.

Galatasaray'da ligde 9 gol-10 asistle şampiyonlukta büyük pay sahibi olan ve her fırsatta sarı-kırmızılı takımda kalmak istediğini söyleyen Garry Rodrigues, yönetimden yeni sözleşme bekliyor...
Şampiyonluk sonrası Sabah'a verdiği özel röportajda, "Burada mutluyum ve kalmak istiyorum. Elbette hem benim hem de kulüp için iyi bir takımdan ciddi bir teklif gelirse oturur konuşuruz ve neler olacağına bakarız' demişti.
Garantı ücreti 1 milyon 350 bin Euro olan ve maç başı ve bonuslarla birlikte 4 milyon Euro alan Belhanda ve Feghouli'nin yarısı kadar kazanamayan Rodrigues takımda kalması halinde yönetimden zamlı yeni sözleşme talep ediyor.
Garanti ücretinin 2.5 milyon Euro seviyesine yükseltilmesini bekleyen Yeşil Burun Adaları asıllı oyuncu, bu isteği karşılık bulmazsa İngiltere'den gelen cazip teklifleri de değerlendirmeye alacak.
Emre Mor'a karşılık Garry'yi isteyen İspanyol kulübü Celta Vigo'nun yanı sıra, Newcastle ve Everton gibi Premier Lig kulüpleri Galatasaray'la masaya oturmaya hazır.
Tekrar başkan seçilen Mustafa Cengiz, Bodrum'dan dönecek Fatih Terim'le yapacağı görüşmede Rodrigues meselesini karara bağlayacak.
Senin için hazırladığımız haberler