Galatasaray'da hangi listede kaç liseli var? Başkanlık seçimi...

Salim Manav
01.06.2021 - 10:44 | Son Güncellenme: 01.06.2021 - 10:56

Galatasaray'da özellikle son yıllarda dillere pelesenk olan liseli-lisesiz tartışması seçim öncesi yine gündemde. Böyle bir ayrımın olmadığı aslında hem tarih hem listeler söylüyor. Detaylar haberimizde...

Galatasaray'da hangi listede kaç liseli var? Başkanlık seçimi...

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da 19 Haziran'da yapılacak seçim için 6 isim başkanlığa adaylığını koydu. Metin Öztürk, Burak Elmas, Eşref Hamamcıoğlu, Işın Çelebi, İbrahim Özdemir ve Yiğit Şardan'ın yarışacağı seçimin sonucu merakla beklenirken son yıllarda dillere pelesenk olan liseli-lisesiz tartışması bu seçim öncesi de gündemde. Son yıllarda Galatasaray Lisesi mezuzunu olan Galatasaray üyelerinin, Galatasaraylı Liseli olmayanlara karşı önyargısı olduğu yönünde iddialar ortaya atılsa da bu iddialar gerçeklerle örtüşmüyor.

Seçimler iddiaları çürütüyor

En yakın örnek olarak son Galatasaray seçiminde liseli olmayan Mustafa Cengiz, liseli Dursun Özbek ve Ozan Korkut'un toplamından fazla oy almıştı. Yine yakın tarihte liseli olmayan Adnan Polat, camianın önemli ismi ve liseli olan Adnan Öztürk'e karşı en çekişmeli seçimden galip çıkarken, yine Mehmet Cansun, Ateş Ünal Erzen'e karşı da seçimden galip ayrılmıştı.

Son 30 yılda alaylı daha çok

Galatasaray'ın son 30 yıldaki başkanlarına bakıldığında lise dışında daha çok başkan gözüküyor. Sarı-kırmızılılarda Alp Yalman, Faruk Süren, Mehmet Cansun, Adnan Polat ve Mustafa Cengiz Galatasaray Liseli değil. 30 yıllık dönemde Galatasaray Lisesi eğitimli Özhan Canaydın, Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek başkanlık yaptı.

Hangi listede kaç liseli var?

Galatasaray'da 44 kişiden oluşan listelerde, kimin ekibinde kaç liseli var, işte sonuçlar:

  • Eşref Hamamcıoğlu: 25
  • Burak Elmas: 23
  • Metin Öztürk: 20
  • Yiğit Şardan: 16
  • İbrahim Özdemir: 15
  • Işın Çelebi: 14
Senin için hazırladığımız haberler