Galatasaray'da hisse tartışması! Mete İkiz yorumladı...

27.02.2020 - 18:43 | Son Güncellenme: 27.02.2020 - 15:52

Galatasaray Sportif A.Ş Eski Yöneticisi Mete İkiz, hisse satışlarıyla ilgili analizini paylaştı. Galatasaray'da hisseleri Dursun Özbek mi satıyor? İşte yanıtı...

Galatasaray'da hisse tartışması! Mete İkiz yorumladı...

Galatasaray Sportif A.Ş Eski Yöneticisi Mete İkiz, sarı-kırmızılıların gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Galatasaray’da hisse satışları neden bu dönemde yapılıyor? Galatasaray, Güney Amerika’da yeni bir projeye mi başlıyor? Sarı-kırmızılıların şampiyonluk şansı nedir? Mustafa Cengiz’in söylemleri camiada nasıl yankı buldu? Mete İkiz tüm bu sorulara ve daha fazlasına yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Mete İkiz’in açıklamaları şu şekilde:

Mete İkiz: ”Galatasaray, derbide farkı kaçırdı”

Fenerbahçe maçında elde edilen 3 puan Galatasaray camiasını sevindiren bir galibiyet oldu. 20 yıla takılmıyorum. Tabi ki önemli bir süre. Galatasaray, Kadıköy’de çok iyi oynayarak kazandı. Fenerbahçe’ye mutlaka 3 puan gereken bir dönemde iyi bir takım oyunu ortaya koyuldu. 3-1 maçın gerçek skorunu yansıtmıyor. Galatasaray farkı kaçırdı. Bunu çok önemli bir gelişme olarak görüyorum.

Mete İkiz: ”Terim, kadroları açıklayarak sinyali verdi”

Fatih Terim maça net bir şekilde kazanmak için çıktı. Ersun Yanal ise tam tersi. 1 puan için sahaya çıkmış gibiydi. Kadrolar açıklandığında sinyalleri aldık. Fatih Terim, hücum ağırlıklı bir kadroyla çıktı. İlk 5 dakikada 2-0 bile olabilirdi. Sezonun geri kalanında da bu futbolun devam etmesini umuyorum.

“Ocak ayından sonra Galatasaray yükselişe geçti”

Hamza Hamzaoğlu Galatasaray’da futbol oynadı ve benim de bulunduğum dönemde teknik direktörlük yapmış, kupalar kazanmış bir hoca. Gençlerbirliği’ne de bir ivme kazandırdı. Galatasaray’ı tanıyan bir futbol adamı. Ancak; derbide gördüğüm futboldan sonra bu oyunun devam edeceğini düşünüyorum. Fatih Hoca, hep ocak ayını işaret etmişti. Yaş ortalamasını düşünerek de bunu söylemişti. Yüksek ortalama dezavantaj olabiliyor. Takıma geç katılan futbolcular vardı. Fatih Terim, Ocak ayından itibaren yükselişe geçti. Bunun devamı gelecektir. Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında iyi bir futbolla kazanır. Zevkli, gollü ve Galatasaray’ın kazandığı bir maç olacaktır.

Falcao sayesinde Güney Amerika’da bir proje düşünülmeli mi?

Güney Amerika futbolu önemli. Çok değerli bir pazar. Altyapı anlamında da böyle. Galatasaray mutlaka bunu düşünmeli. Drogba’yı Galatasaray’a transfer ettiğimizde böyle bir çalışma yaptık. Ama gerçekleşme imkanı olmamıştı. Drogba ile Galatasaray uzun süreli devam etseydi bu proje devam edebilirdi. Drogba, Chelsea’ye gitmişti. Falcao çok önemli bir isim. Bu açıdan bir altyapı çalışmasına Galatasaray gidebilir. Bu kolay da değil tabi ki. Bu çok iyi etüt edilerek yapılabilir. Falcao gibi isimlerin katmadeğer yaratma potansiyeli var. Bunu kullanmak gerek.

Mete İkiz: ”Galatasaray dengede gitmek zorunda”

Sayın Mustafa Cengiz’i uzun yıllardır tanıyorum. Hicivli sözleri seviyor. Bazen düşünmeden de konuşabiliyor. Dost sohbetinde konuşur gibi… Son dönemlerde daha dikkatli olduğunu düşünüyorum. Üyelerle olan diyaloğunu da geliştirmeye çalışıyor. Herkesin kendine ait bir karakter yapısı var. Profil olarak Mustafa Cengiz çok farklı bir görüntü ortaya koydu. Divan’da, Genel Kurul’da yaptığı konuşmalar… Son dönemlerde biraz değişimler olduğunu görüyorum. Galatasaray’ın bir dengede gitmesi gerektiğini de düşünüyorum.

Hisse satışlarının zamanlaması doğru mu?

Ocak ayı başından itibaren düne geçen süre içinde 15 tane farklı satış yapıldı Sportif A.Ş hisselerinde… 70 milyon TL (Ortalama 11 milyon Euro) gelir elde edilmiş oldu. Bazen ufak, bazen büyük satışlar var. Bir seferde yapılmıyor. Ana motivasyonunun; Dursun Özbek’in verdiği 19 milyon para olduğunu düşünüyorum. Bankalar Birliği ile yapılan sözleşmenin gecikmesinin sebebi Dursun Özbek’in alacağı meblağdı. Onunla yapılan sözleşmenin belli bir takvimde ödeneceği vadedilmiş. Bunun gereği olarak bu satışlar yapılıyor.

Mete İkiz: “Dursun Özbek değil, kulüp satıyor”

Sayın Başkan, ‘Dursun Özbek satıyor’ gibi bir ifadede bulundu. Dursun Özbek değil, kulüp satıyor. Karşılığında da Galatasaray’ın Özbek’e borçları ödeniyor. Bu kararı da yönetim kurulu alıyor. Sayın Başkan seçildikten sonra ikinci dönemde Olağanüstü Genel Kurul’da böyle bir yetki almıştı. Yetkisi kendisinde. Fakat; Galatasaray camiasının beklentisi bu satışların yapıldığının zamanında yapılmaması. Bu anlamda sorular yönlendirildi. Olay budur.

Mete İkiz: “Hisse satışlarında biraz erken davranıldı”

Sportif A.Ş tarafındaki nakit akışını hızlandırmak için de satış yapılıyor. 8-9 milyon Euro Özbek’e ödeniyor. Geri kalanının da Sportif A.Ş’de kullanıldığını düşünüyorum. Fenerbahçe galibiyetinden sonra şampiyonluk beklentileri arttı. Hisselerin değerlenmesi söz konusu. Şu aşamada satılsaydı daha fazla bir meblağ olabilirdi. Galatasaray’ın eline daha fazla para geçebilirdi. Biraz erken davranıldığını düşünüyorum. Ama Özbek’e verilen zaman çerçevesinde de satılmış olabilir. Bu anlamda camiayla çok fazla bilgi paylaşılmadı.

Senin için hazırladığımız haberler