Galatasaray'da Işıtan Gün'e 109.3'ten ihraç talebi

04.04.2022 - 12:48 | Son Güncellenme: 04.04.2022 - 12:59

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Teoman Kadıoğlu, yönetici Işıtan Gün'ün kulüp tüzüğünün 109.3 maddesi gereğince ihraç edilmesi talebiyle Disiplin Kurulu'na başvurdu. İşte detaylar...

Galatasaray'da Işıtan Gün'e 109.3'ten ihraç talebi

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da genel kurulun idari yönden ibra etmediği Burak Elmas yönetiminde yer alan yönetici Işıtan Gün hakkında, kulüp disiplin kuruluna ihraç başvurusu yapıldı.

Teoman Kadıoğlu, Işıtan Gün'den özür ve düzeltme istedi

Işıtan Gün geçen hafta kişisel internet sitesinde spor kamoyunda deprem etkisi yaratan bir yazı yayımlamıştı.

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Prof.Dr. Teoman Kadıoğlu, Işıtan Gün'ün yazısının bir bölümünde yer alan, "Ekibimizdeki kadın arkadaşlarımıza 'sizin yeriniz kocalarınızın yanı, kulüp işlerine nasıl zaman bulacaksınız' diye sorabilen tıp doktoru bir üyenin" ifadesinde kendisini kastettiğini belirterek, "Böyle bir ifadem asla olmadı, yalan söylüyorsunuz, düzeltip özür dileyin" demişti. 

Işıtan Gün'ü disiplin kurulana verdiği açıkladı

Işıtan Gün'den özür gelmeyince Galatasaray Divan Üyesi Kadıoğlu, "Şahsımı açıkça ima ederek aşağıdaki yalan ifade ile hakaret eden, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerine ve şahsi değerlerime aykırı görüş ifade ettiğimi iddia eden ve dört gündür tekzip edip özür dilemeyen Işıtan Gün'ü GSK Disiplin Kurulu'na verdiğimi bildiririm" açıklamasında bulundu. Işıtan Gün'ün tüzük 109.3"te yer alan, "Kulüp Başkanı yöneticileri ile üyelerine karşı hakaret fiili eylemde bulunmak" maddesinden ihracı talep edilecek. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da kadınları aşağılayanları ifşa etti
Habere Git

Ne olmuştu?

Galatasaray Düşünce Derneği ile Burak Elmas ve ekibinin seçim döneminde yaptığı toplantıda Teoman Kadıoğlu'nun cinsiyetçi söylemde bulunduğu ileri sürülmüştü. Galatasaray Düşünce Derneği yaptığı açıklamayla bu durumu reddetmişti.

Dernekten yapılan açıklama şöyleydi: 

"Değerli Galatasaray Spor Kulübü Üyeleri, 

Galatasaray Düşünce Derneği olarak, içinde bulunduğumuz seçim döneminde, üyelerimiz ile başkan adayları ve ekiplerini bir araya getirmek ve adayların Galatasaray için oluşturdukları vizyonu anlayabilmek adına çeşitli toplantılar organize ediyoruz. Bu bağlamda 13.05.2021 tarihinde de Sn.Burak Elmas'ın liderliğini yaptığı Birlikte Çok Şey Başaracağız ekibini zoom ortamında memnuniyetle misafir ettik.Toplantı sırasında bir üyemizin sorusunun, amaç, niyet ve bağlamından koparılarak, nakledildiği ve nakledilen haliyle de haklı olarak büyük rahatsızlık doğurduğunu üzülerek takip etmekteyiz. 

Öncelikle üyemiz Sn.Teoman Cem Kadıoğlu'nun son derece samimi ve seviyeli ilerleyen toplantı ortamında sorduğu sorunun, Galatasarayımızın mevcut sorunlarının her dönemdekinden daha fazla gayret, ilgi ve mesai gerektireceği açık olan önümüzdeki süreçte, kendileri hayatlarının en yoğun çalıştıkları döneminde olan, eşlerine, çocuklarına, kariyerlerine zaman ayırmalarının daha makul görüleceği kadın veya erkek genç profesyonellerin ağırlıklı olduğu bir listenin kazanması halinde bu zorunlu emek ve mesaiyi Galatasarayımıza nasıl ayırabileceklerini sorgulamak olduğunu belirtmek isteriz. Soru bu yönüyle ve doğru şekilde yansıtıldığında esasen herhangi bir cinsiyetçi veya ayrımcı anlam ya da niyet içermediği açıkça görülmektedir. 

İçerikten ayırıp kelime kelime bakıldığında yanlış anlaşılmaya müsait ifadeler kullanılmış olsa dahi bahse konu ifadelerin arkasında kesinlikle cinsiyet ayrımına yönelik bir niyet bulunmadığı, böyle bir niyet sezilseydi Galatasarayımızın haklarını korumak üzere yola çıkan ekipteki herkesten hakkettiği tepkiyi derhal alacağı da tartışmasızdır. 

Galatasaray'ın tüm üyeleri bizler için son derece önemli ve değerlidir. GSDD’nin her bir üyesinin toplumsal hassasiyetlere olan saygısı ve modern topluma bağlılığı tüm GSK camiasının malumu olmalıdır. Üyemizin ilgili sorusuyla beraber oluşan tepkilerden dolayı duyduğumuz üzüntüyü saygıdeğer GSK üyelerinin takdirlerine arz ederiz. "

Senin için hazırladığımız haberler