Galatasaray'da Mauro Icardi ve Wilfried Zaha derbide oynayacak mı?

Özgür Koç
03.03.2024 - 11:29 | Son Güncellenme: 03.03.2024 - 12:03

Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam ezeli rakibi Beşiktaş ile karşılaşacak olan Galatasaray'da en çok merak edilen konu gdlcü futbolcu Mauro Icardi'nin dev maçta forma giyip giyemeyeceği İşte Mauro Icardi'de son durum...

Galatasaray'da Mauro Icardi ve Wilfried Zaha derbide oynayacak mı?

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe'nin deplasmanda Hatayspor'u 2-0 yenerek 3 puan haftada bu akşam ezeli rakibi Beşiktaş'a konuk olacak. Dev maç öncesi sarı kırmızılıların en büyük silahı Mauro Icardi'nin durumu merak konusu oldu.

Sakatlığı atlattı mı?

Beşiktaş'a karşı oynadığı 3 maçta 5 kez rakip fileleri havalandıran Arjantinli yıldız, bu derbide de takımının en büyük kozu olacak. Ancak 31 yaşındaki yıldızın sakatlığındaki son durum kafalarda soru işareti yaratıyor.

Beşiktaş maçının ardından düşüş yaşadı

Geçen sezon 24 maçta 22 gol ve 7 asistlik performansıyla Galatasaray'ın şampiyonluğunda en büyük pay sahiplerinden biri olan Mauro Icardi, bu sezona da müthiş başlamasına rağmen, ilk yarıdaki Beşiktaş derbisinde yaşadığı sakatlığın ardından büyük bir düşüş yaşıyor.

Son iki resmi maçta forma giymedi

PFDK’nın verdiği 1 maçlık ceza nedeniyle ligdeki Antalyaspor sınavını kaçıran, hafta içinde kupada Fatih Karagümrük mücadelesinde ise ağrıları sebebiyle kadroya alınmayan Arjantinli futbolcu, Galatasaray’ın bir önceki idmanına da aynı gerekçeyle katılamamıştı.

Fiziksel durumu soru işareti

Takmının dün yaptığı son derbi antrenmanında yer almasına rağmen Icardi’nin güçlü Beşiktaş savunması karşısında fiziksel açıdan formsuz kalma ihtimali endişe yaratıyor. 

Fedekarlık yapacak,ilk 11'de başlayacak

Ancak tecrübeli golcü, kısa sürede önce Avrupa daha sonra kupaya veda eden takımını ve takım arakadaşlarını bu kritik karşılaşmada yalnız bırakmak istemiyor. Yıldız futbolcu fedakârlık yaparak mutlaka Beşiktaş karşısında forma giymek ve skora katkı yapmak istiyor. Okan Buruk'un forma vermesi halinde Arjantinli golcü karşılaşmaya ilk 11'de başlayacak.

Zaha da son durum

Sarı kırzımızılı takımda derbi maçta oynayıp oynamayacağı merak edilen bir başka isim ise Fildişi Sahilli kanat oyuncusu Wilfred Zaha...

Karagümrük maçında ıslıklandı

Galatasaray'ın Türkiye Kupası'na veda ettiği Fatih Karagümrük maçında, özellikle Mauro Icardi'nin ve Mertens'in yokluğunda takımı sırtlaması beklenen yıldız futbolcu, tam bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Maça ilk 11'de başlayan ve sahada 81 dakika kalan 31 yaşındaki futbolcu oyundan çıkarken peformansı nedeniyle Galatasaraylı taraftarlardan tarafından ıslıklanmıştı.

Yedekler arasında olacak

Öte yandan Zaha. Beşiktaş derbisinin ilk 11'inde olmayacak.  Teknik direktör Okan Buruk'un yedekler arasında tutacağı tecrübeli kanat oyuncusuna maçın gidişatına göre görev vereceği öğrenildi. 

35 maçta forma giydi

Sezon başında Cyristal Palace'dan bedelsiz olarak transfer edilen Wilfried Zaha, sarı kırmızılı formayla 35 maça çıkarken 10 gol ve 5 asist kaydetti.  

Senin için hazırladığımız haberler