Galatasaray'da Mbaye Diagne sürprizi!

17.11.2021 - 14:08 | Son Güncellenme: 17.11.2021 - 14:12

Son hazırlık maçında Bursa'ya karşı tek devrede hat-trick yapan Diagne, Fenerbahçe derbisinde formaya çok yaklaştı.

Galatasaray'da Mbaye Diagne sürprizi!

Bursaspor maçında hat trick yaptı

Senegal kadrosuna davet edilmeyen ve Milli arada Florya'da kalan Mbaye Diagne'nin performansı, Fatih hocanın kafasını karıştırıyor. Bursaspor ile oynanan hazırlık maçında tek devrede hat trick yapan tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe derbisi öncesi kadrodaki rakiplerinin bir adım önünde görünüyor.

Derbi maçta formaya yakın

Fanatik'in haberine göre; Özellikle Halil ve Mohamed gibi isimlerin Milli mesaiden çıkacak olması, daha iyi bir hazırlık dönemi geçiren Diagne'yi formaya yaklaştırmış durumda. Terim, Milli oyuncular döndükten sonra yapılacak toplu idmanda nasıl bir tercih yapacağına karar verecek.

13 milyon euroya transfer edildi

Süper Lig'de gol kralı olduğu sezonun ardından 2019 Ocak ayında Kasımpaşa'dan 13 milyon euro karşılığında transfer edilen Senegalli futbolcu, Galatasaray formasıyla bugüne kadar 55 maçta forma giydi.

Diagne bu maçlarda 15 gol atma başarısı gösterirken, 4 de asist yaptı. Bu sezon ise 6'sı ligde olmak üzere 9 maçta forma giyen Senegalli futbolcu 3 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. 

İki kez kiralık gitti

Senegalli futbolcu beklenen performansı gösteremediği dönemlerde iki kez kiralık olarak gönderildi. Mbaye Diagne Belçika takımlarından Club Brugge ve Premier Lig ekibi West Bromwich'te kiralık olarak oynadı. 

Senin için hazırladığımız haberler