Galatasaray'da Mehmet Helvacı sürprizi! Bu sefer...

29.03.2019 - 10:08 | Son Güncellenme: 29.03.2019 - 13:08

Galatasaray'da Mehmet Helvacı sürprizi! Bu sefer...

Galatasaray'da idari ibrasızlık sonrası gelişmeler tüm hızıyla devam ediyor. Mustafa Cengiz işi mahkemeye taşıyarak göreve devam ederken muhalefet de camia tarafından kabul görecek bir başkan adayı çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Gündemde dört isim var. 

Habertürk'ten Erhan Kaan Adıgüzel'in haberine göre; Galatasaray'da Genel Kurul’da ibra edilmeyen yönetim hakkını mahkemede arayarak görevine devam etmek istese de muhalefet çalışmalarını sürdürüyor.

Davanın sonuçsuz kalacağını ve Mustafa Cengiz yönetiminin 23 Nisan’a kadar seçim kararı almak zorunda olduğunu düşünen muhalefetin, camia tarafından kabul gören bir başkan adayı çıkarmak istedikleri öğrenildi.
Başkanlık koltuğunu Mustafa Cengiz’e kaptıran Dursun Özbek’in yeniden adaylığa niyetli olduğu bildirildi. 
Ancak iki seçim kaybeden Özbek’e üyelerin pek olumlu bakmadığı ve yeni bir isim üzerinde durdukları ifade edildi. 
Bir önceki seçimde aday olan Ozan Korkut’un da olası bir seçimin gerçekleşmesi halinde yeniden başkanlık makamına aday olmak istediği kaydedildi.
Yine de ne Özbek ne de Korkut isimlerini tam olarak desteklemeyen genel kurul üyelerinin, çıkarılacak başka bir başkan adayının çevresinde bu 2 ismin desteğini alabileceği ifade edildi. 
Genel Kurul'dan yaklaşık 1 ay önce "Eşref Hamamcıoğlu’nu ikna etmek istiyoruz" diyen İnan Kıraç’ın başkan adayı şu anda Divan Kurulu Başkanlığı yapan Eşref Hamamcıoğlu...
Ancak camia içerisinde Mehmet Helvacı ismi de dolaşıyor...  
Daha önce Ünal Aysal’la girdiği seçim yarışını kaybeden Helvacı’nın, bu kez camiadan daha fazla destek alabileceği düşünülüyor.
Eğer seçim kararı çıkarsa aday olmayacak olan Başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin yerine öne çıkan isimler Mehmet Helvacı, Eşref Hamamcıoğlu, Dursun Özbek ve Ozan Korkut olarak görünüyor.
Senin için hazırladığımız haberler