Galatasaray'da müdür krizi! İstifasını istediler

05.04.2021 - 15:31 | Son Güncellenme: 05.04.2021 - 22:24

Galatasaray haberleri... Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklar için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurması sonrası, Galatasaray camiası bu durumu reddetmiş, başkan Mustafa Cengiz ve yönetim dahil herkes karşı çıkmıştı. Fakat, camiadan farklı bir ses daha çıktı. Galatasaray Lisesi Müdürü tarihçi Vahdettin Engin, "Sadece 1959 sonrasını kabul etmek doğru değildir." dedi. Peki Vahdettin Engin, başka neler söyledi? Detaylar haberimizde...

Galatasaray'da müdür krizi! İstifasını istediler

Galatasaray Lisesi Müdürü tarihçi Vahdettin Engin'in, Haber Global'e yaptığı "Bir tarihçi olarak benim kanaatim; tarihin devamlılığı açısından sadece 1959 sonrasını kabul etmek doğru değildir. Bunlar ciddi organizasyonlardır. Bunları yok saymamak gerekir. Milli Küme'yi tartışmak bile bana saçma geliyor. Bu deplasmanlı normal bir ligdir" açıklaması Galatasaray'ı karıştırdı. Haber Global'deki programda, Engin'in yanı sıra Fenerbahçe yöneticisi Metin Sipahioğlu ve Galatasaraylı araştırmacı Mehmet Şenol görüşlerini dile getirmişti.

Burak Elmas: "Tarihi bir yanlışa ortak oldu"

Birçok Galatasaraylı, Vahdettin Engin'in Fenerbahçe'ye üye olduğunu iddia ederken, Galatasaray'ın başkan adaylarından Burak Elmas, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Lisemizin atanmış müdürü Sn. Engin, Galatasaray'ın tüm kurumlarıyla birlikte var olduğunu ve o kurumları temsil edenlerin bu tarihsel sorumluluğu taşıması gerektiğini unutmuş, makamında oturduğu Tevfik Fikret'i örnek almak yerine, tarihi bir yanlışa ortak olmayı tercih etmiştir" dedi.

Haber Global'e suçlama

Burak Elmas, Haber Global'e bağlanan Mehmet Şenol'un açıklamasını alıntılayarak da şunları söyledi: "Tarihi gerçekleri kendi beka ve ekonomik çıkarları için çarpıtmayı alışkanlık haline getirmiş olanların, gerçekleri ödünsüz savunanlara yaptıkları bel altı saldırlar karşısında Galatasaray'ın hakkını savunanları asla yalnız bırakmayacağız. İşbirlikçilerini ise unutmayacağız."

"Tarihin ters yüz edilmesini sağlamak istediler"

Şenol açıklamasında, Haber Global televizyonunun Fenerbahçe üyesi olan Galatasaray Lisesi Müdürü Vahdettin Engin'i çıkarmasını 'sahne' olarak niteledi ve "İçeriden müdür dışarıdan Fenerbahçe yöneticisiyle tarihin ters yüz edilmesini sağlamak istediler" ifadesini kullandı.

Haber Global'den yanıt

Burak Elmas'ın açıklamalarına Haber Global Spor Müdürü Onur Tuğrul, sosyal medya hesabından yanıt verdi. Tuğrul, Burak Elmas'ın mesajını alıntılayarak şunları söyledi:

"Gerçekleri yazayım. 1- Burak Bey, size de defalarca ulaşmaya çalıştık. Aracı da soktuk. Dönmediniz.

2- Mustafa Cengiz ve Yusuf Günay’a da yazdık. Sonuç aynı.

3- Mehmet Bey akışımızda yoktu. Programdan kısa süre önce bir Galatasaray Kongre Üyesi 'Mehmet bağlanmak istiyor' dedi. Süre açtık."

Galatasaray'dan açıklama geldi

Galatasaray Spor Kulübü, resmi intern sitesinden şu ifadeleri kullandı:

Galatasaray Lisesi Müdürü VAHDETTİN Engin’in, dün akşam bir televizyon programında ‘1959 öncesi şampiyonluklar’ ile ilgili ifadeleri üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur. Yönetimimiz, VAHDETTİN Engin’in Galatasaray Lisesi Müdürü olarak atanmasına karşı 7 Eylül 2019 tarihinde “… Galatasaray Lisemize rakip takım taraftarı bir kişinin müdür olarak atanması camiamızı derinden yaralamıştır. Başka renklere gönül vermiş bir kişinin, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun sembolik de olsa doğal üyesi olması kabul edilemez. Geleneklerimize aykırı olan bu atamanın camiamızın beklentilerine uygun bir şekilde düzeltilmesini bekliyoruz.” şeklinde bir bildiri yayınlamıştı.

"İstifaya davet ediyoruz"

Dün akşamki açıklamaları ile atanmasına karşı çıktığımız bu şahsa itirazımızın ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Rakip takımın sözde şampiyonluk talebinin kabul edilmesi yönünde görüş beyan eden Galatasaray Lisesi Müdürü VAHDETTİN Engin’i derhal istifaya davet ediyoruz. 1959 yılından (62 yıl) önce Ulusal Lig statüsünde; kuralı, kaidesi, çıkması ve düşmesi olmayan, süreklilik ve düzenlilik arz etmeyen turnuvalardaki birinciliklerin Türkiye Lig’i şampiyonlukları gibi değerlendirilmesi hem hukuka hem de tarihi gerçeklere kesinlikle aykırıdır!

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Senin için hazırladığımız haberler