Galatasaray'da planlama yapıldı! Transferde Zaha ve Tete gelişmesi

Cem Ergün
22.03.2024 - 19:39 | Son Güncellenme: 22.03.2024 - 20:17

Süper Lig'de lider Galatasaray, gelecek sezon kadro planlamasını şimdiden yapmaya başladı. Sarı-Kırmızılılar, gelecek ve gidecek isimleri belirledi.

Galatasaray'da planlama yapıldı! Transferde Zaha ve Tete gelişmesi

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'da gelecek sezonun kadro planlamasına başlandı. Fotomaç'ta yer alan habere göre, Sarı-Kırmızılı ekipte kiralıktan dönece Nicolo Zaniolo, Yunus Akgün ve Leo Dubois gibi isimlerin akıbeti belli olurken, kimlerin takımdan gönderileceği de ortaya çıkmaya başladı. İşte detaylar...

Nicolo Zaniolo geri dönüyor

Haber detayında, Galatasaray'ın sezon başında Aston Villa'ya satın alma opsiyonula birlikte kiraladığı Nicolo Zaniolo'nun takıma geri döneceği kaydedildi. İngiliz ekibi, bu sezon beklenen performansı gösteremeyen Zaniolo'nun bonservisini almayı planlamıyor. İtalyan futbolcu bu sezon toplamda 31 maça çıkarken yalnızca 10 maçta ilk 11'de forma giydi. Zaniolo bu maçlarda 3 gol atmayı başardo.

Yunus Akgün ve Emin Bayram gelişmesi

Galatasaray'ın yine sezon başında Leicester City'ye kiraladığı Yunus Akgün ve Westerlo'ya kiraladığı Emin Bayram'ın da sezon sonunda Sarı-Kırmızılı ekibe geri döneceği belirtildi.

Yunus Akgün, bu sezon Championship'te Premier Lig'e çıkma yarışı veren Leicester City'de 24 maçta forma giydi. Bu maçların 11'ine ilk 11'de başlayan Yunus, 2 gol ve 2 asistlik performans gösterdi. Emin Bayram ise bu sezon Belçika ekibi Westerlo'da 24 maçta forma giydi ve 22'kez ilk 11'de sahaya çıktı. Westerlo'nun önemli isimlerinden biri olmayı başaran 20 yaşındaki genç stoper, 1 gol ve 2 asistlik performansa imza attı.

Leo Dubois sağ bekte alternatif olacak

Öte yandan Sarı-Kırmızılıların Başakşehir'de kiralık forma giyen sağ beki Leo Dubois'nın da gelecek sezon takımın önemli parçalarından biri olabileceği ifade edildi. Sezon sonunda takıma geri dönmesi beklene Dubois, sağ bekte alternatif olarak kadroda tutulacak. Dubois, bu sezon Başakşehir'de 25 maçta forma giydi ve 1 gol, 4 asistlik performans gösterdi.

Galatasaray, devre arasında bir diğer Fransız sağ beki Sacha Boey'i 30 milyon Euro bonservis bedeliyle Bayern Münih'e göndermiş ve yerine kiralık olarak Sergei Aurier'i transfer etmişti.

Zaha ve Tete gelişmesi

Haberde yer alan detaya göre Nicolo Zaniolo'nun takıma geri dönmesinin ardından Wilfired Zaha veya Tete ikilisinden birinin satışına onay çıkabileceği aktarıldı.

Aslan'da hem Zaha hem de Tete sezon başında transfer edilmişti. Bu sezon şu ana dek 37 maçta forma giyen Wilfried Zaha, 10 gol ve 4 asistle takıma katkı sağladı. Tete ise 39 maçta 3 gol ve 5 asistlik performans gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler