Galatasaray transferde yeni Donk arıyor!

26.01.2022 - 12:22 | Son Güncellenme: 26.01.2022 - 16:53

Galatasaray transferde Ryan Donk gibi hem stoper hem orta sahada forma giyen bir oyuncuyu kadrosuna katarak bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor. İşte detaylar...

Galatasaray transferde yeni Donk arıyor!

Burhan Can TERZİ- AJANSSPOR

Ana gündemi transfer olan Galatasaray'da hedef bir taşla iki kuş vurmak!.. Son iki sezondur 6 numara sıkıntısı yaşayan sarı-kırmızılıların bu transfer döneminde önceliği orta saha hamlesi olurken, alınacak orta sahanın aynı zamanda stoper özelliğinin de olması isteniyor.

Ryan Donk hem 6 hem 4 oynadı

Kasımpaşa'dan 216 yılının ocak ayında Galatasaray'a 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle gelen Donk gerektiğinde 6 numarada gerektiğinde stoperde görev yapıyordu.

Donk'un Galatasaray'da 155 maçı

Galatasaray formasıyla 155 karşılaşmaya çıkan Donk, bu karşılaşmalarda 8 gol atarken 12 asist yaptı. Donk'un sarı kırmızılı formayla görev yaptığı mevkiiler şöyle:

Ön libero: 77 maç
Stoper: 74 maç
Santrafor: 3
Merkez orta saha: 1

Şampiyonluğa kritik katkı sağladı

Özellikle Fatih Terim'in 4'üncü defa takımın başına geçtiği 2017-18 sezonunda yeniden kazanılan Donk, şampiyonluğa önemli katkı sağlamıştı. Tecrübeli futbolcu 2018-19 sezonunda da kritik işler yapmıştı. 

Galatasaray'a attığı gole sevinmedi

Galatasaray, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 20 yıl sonra 3-1 yenerken skoru 1-1'e getiren golü Ryan Donk attı. Surinam asıllı Hollandalı oyuncu, sezon başında Galatasaray'dan ayrılarak eski takımı Kasımpaşa'ya döndü. Kasımpaşa'nın kaptanı olan Donk, Nef Stadı'nda 3-1 kazandıkları Galatasaray maçında skoru 1-1'e getiren golü atmış ve buna sevinmemişti.

Hem stoper hem defansif orta saha oynayanlar

Galatasaray'da forma giyen Donk'un dışında Koray Günter, Lorik Cana gibi isimler de hem stoper hem ön libero rotasyonunda görev yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler