Galatasaray'da seçim olacak mı? İşte cevap...

13.02.2020 - 21:37 | Son Güncellenme: 13.02.2020 - 18:49

Galatasaray'da seçim olacak mı? İşte cevap...

Galatasaray seçime gidecek mi? Fatih Terim - Mustafa Cengiz krizinde kim haklı? Eşref Hamamcıoğlu haklı mı?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Galatasaray eski 2. başkanı Mehmet Helvacı açıklamaları şu şekilde:

"Şampiyonluğa odaklandık!"

"Fatih Terim'in maçtan sonra söylediklerine katılıyorum. Oyuncuların hepsi istekliydi. Herkes arzu ettiğimiz performansta değil ancak takım umut veriyor. Böyle devam ederlerse  sonuç olumlu olur. Dün akşam sonuç daha farklı olabilirdi ancak önemli değil bundan sonra şampiyonluğa bakacağız. "

"Hoca doğru söylüyor. Yönetim konuşmalı!"


Hoca camia konuşsun derken doğru söylüyor. Burada Fatih Terim'in kimi kastettiğini iyi analiz etmek lazım. Camia gereğini yapmıyor ancak hoca bizi kastetmiyor. Bizden bahsediyorsa biz zaten konuşuruz. Hoca şu anda kulübü yönetenlerden bahsediyor. Bu durumda beyanda bulunması gerekenler var. Yönetimin gereğini yapması gerekiyor, konuşması gerekiyor. Sadece konuşarak sonuç alınmaz. Çeşitli hukuki yollar zorlanmalı ve sonuna kadar götürülmeli, saman alevi gibi olmamalı. Bunların hepsini de yönetim yapmalı. Böylelikle karar vericiler üzerinde baskı sağlanır. Bu durum sadece Galatasaray'a değil tüm kulüplere katkı sağlar. Aksi tadirde en teknolojik imkanları kullanarak bile istediğimiz sonucu alamıyoruz.

VAR kayıtları açıklansın!


"VAR sistemine rağmen doğru kararı veremiyoruz. Ben istediğim kadar objektif olamayabilirim çünkü ben bir tarafım. Mesela VAR kayıtlarının açıklanması lazım. Yönetmelik bu kararı size bırakmış. Kayıtlar bazı durumlarda verilmeyebilir ancak genel olarak verilmesi lazım. Bu herkesi kurtaracak bir durumdur. Bununla birlikte kimse zan altında kalmaz. Hakimler nasıl biz bu kararı aldık ve gerekçesi bu şeklinde açıklama yapıyorsa hakemler de yapmalı. Gerekçesini tabiki anında istemiyoruz ancak bunun açıklanması lazım. Gerekçeye göre tatmin olmuyorsak başvuru yaparız. Eğer hakem hatalıysa bunun sonuçlarına katlanır. TFF bu kayıtları açıklamadığı takdirde tartışmalar devam edecek. Bu tartışmaların önüne geçmenin yolu şeffaflık. Ben Galatasaray'ın aleyhine hata yapıldığı kanaatindeyim. Burada asıl olan sistemi sorgulamak lazım. Ben kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum."

Seçim gündemden kalkmadı!

"Eşref Hamamcıoğlu'yla ters düşmek istemem ancak seçim gündemden kalkmadı. Önümüzde Mali Genel Kurul var ve burada seçimi gerektirecek durumlar olabilir. Seçim ortadan kalktı demek çok iddialı. "Galatasaray seçim yapacak mı?" sorusu yönetim tarafından cevaplanmalı. Peki Galatasaray seçim yapmalı mı? Evet yapmalı. Galatasaray'da Genel Kurul her zaman toplanıp karar almıyor. Genel Kurul karar aldığında kulübün geleceğini belirliyor. Alınan kararları yok saymak doğru değil. Galatasaray Yönetimi kendi menfaatini düşünmemeli. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Galatasaray'ı herkes yönetebilir demiyorum ancak Galatasaray'ı yönetecek insanlar her zaman vardır. "

Kendine güveniyorsan zaten seçilirsin!

"Seçime gitmek kaçınılması gereken bir şey değildir. Size olan güven varsa zaten seçimi kazanırsınız ama o güven ortadan kalktıysa zaten Galatasaray'a bir faydanız olmaz. Fedakarlık kimseye zarar vermez. Kişisel olarak siz zarar görebilirsiniz ancak eğer Galatasaray taraftarıyım diyorsanız bundan mutsuz olmazsınız. Galatasaray'da geç kalınmış bir seçim var ancak zararın neresinden dönerseniz kardır."

Başkan kendini kontrol altına almalı!

"Sayın Başkan sert konuştuğunu ve kimseye hakaret ettiğini düşünmüyor ancak böyle anlaşıldıktan sonra bir açıklama yapması ve özür dilemesi gerekirdi. Eğer bilmeden yaptım diyorsanız kendinizi kontrol altına almalısınız. Geçen dönem bir idari ibrasızlık yaşadık. Bu ibrasızlığın içinde üslup konusu da var. Herkes ibrasızlık olmasın diyor ancak bazı şeyleri kimse düşünmüyor. Yönetim kendilerinden beklenen üslubun ve davranışların farkına varmalı. Biz sadece işi yapmaya değil işin nasıl yapıldığına da bakıyoruz. Bunu ben başaramıyorum demek doğru değil. Eğer spontane konuşurken hata yaptığınızı düşünüyorsanız hazırlanarak konuşma yaparsınız. Hazırlıklı çıkmak bir saygı göstergesidir. Ben bunları sadece belli şahıslar için söylemiyorum. Ben bunları Galatasaray'ın geleceği açısından söylüyorum. Bizim örnek teşkil etmemiz lazım. Sayın Başkan'ın söylediği şeyler Galatasaray kültürüne uygun şeyler değil. Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Hazırlıklı konuşmak Galatasaray Başkanı'nın yapması gereken bir şey."

Senin için hazırladığımız haberler