"Galatasaray'da seçim mayıs ayında olmaz"

15.04.2021 - 12:59 | Son Güncellenme: 15.04.2021 - 13:07

Galatasaray'ın eski yöneticisi Ahmet Özdoğan, seçim gündemine yönelik konuştu. Özdoğan, başkan adaylarına da bazı sorular sordu. İşte detaylar...

"Galatasaray'da seçim mayıs ayında olmaz"

AJANSSPOR-HABER 

Galatasaray'ın eski yöneticisi ve başkan adayı Ahmet Özdoğan, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Mevcut başkan Mustafa Cengiz'in futbolcularla ilgili yaptığı sert eleştiriler hakkında konuşan Özdoğan, seçim konusunda ise dikkati çeken bir açıklama yaptı. Özdoğan, resmi olarak açıklanan seçimin ise mayıs ayında yapılacağına inanmıyor.

Radyospor'da Spor Kazanı programnda Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Özdoğan, "Futbol bir oyundur. Kazanamayınca ya da kötü oynayınca fuutbolcuları haysiyet ve şereffleriyle suçlamamak gerekir" dedi.

"Mustafa Cengiz'in o sözleri insanı katil yapar"

Ahmet Özdoğan, "Tabii ki oyuncular profesyonellerdir. Ama sonuçta böyle kelimelerin futbolla ilgili konuşulması doğru değil. İnsanların yaptığı işi doğru bulmuyorsanız, patron sizsiniz gereğini yaparsınız. Şeref ve haysiyet gibi insanların katil olabilecekleri kelimeleri futbol için kullanmak doğru bir davranış değil. Mustafa Cengiz sanırım başka şey düşündü, başka şey söyledi. Bu kelimeler insanı katil yapar. Tecrübeli yöneticilerin, 8 puan gerideyken bunları konuşmaması gerekir. Sanırım sayın başkan da bunu söylediği için çok üzgündür" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray seçim tarihini açıklamıştı

Galatasaray, seçim tarihini resmi olarak açıkladı. Kulübün açıklamasına göre; Galatasaray'da seçim 22 Mayıs 2021 Cumartesi günü saat 10.00’da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda, yeterli çoğunluk olmadığı takdirde ikinci toplantı 29 Mayıs 2021 günü aynı yer ve saatte yapılacak. Özdoğan, seçimin gelecek ay olmayacağını düşündüğünü ifade etti.

Ahmet Özdoğan: "Seçim mayıs ayında olmaz"

Ahmet Özdoğan, "Pandeminin gidişatından dolayı seçimimiz bana göre; Temmuz ile Ekim arasında bir tarihte olacak. Her Galatasaraylının sorması gereken soru şudur: Galatasaray 60 milyon Euro bütçeyle bir takım kurmak zorunda; eğer Avrupa'da başarılı olmak isteniyorsa. Kulübün elini kolunu bağlayan Bankalar Birliği anlaşması varken, hangi başkan adayı 60 milyon Euro bütçeli bir takım kuracak? Ben başkan adaylarından bu soruya tatmin edici bir cevap vermelerini isterim. Sayın başkan adayları çok doğru ve iyi insanlar; ama Bankalar Birliği anlaşması varken, 60 milyon Euro'luk takımı nasıl kuracaklar? Sorum bu" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler