Galatasaray'da seçim şoku!

25.11.2020 - 14:07 | Son Güncellenme: 25.11.2020 - 14:07

Galatasaray'da 19-26 Aralık tarihinde yapılmak üzere seçim kararı alınmıştı. Peki Galatasaray'da seçim olacak mı, izin alındı? İstanbul Valiliği ne karar verdi? AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını sebebiyle partisinin ilk kongrelerinin de ertelendiğini açıklamıştı. İşte Galatasaray'la ilgili seçim kararı...

Galatasaray'da seçim şoku!

Alınan bilgiye koronavirüs önlemleri kapsamında 1 Aralık'a kadar yasak olan genel kurul toplanmama kararı gelecek yılın mart ayına kadar uzatılacak.

Buna göre 26 Aralık'ta yapılması planlanan ve yeni başkanın seçileceği Galatasaray Kongresi'nin yapılma ihtimali kalmadı.

Tüzük ihlali

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, seçim için başvuru yaptıklarını ancak henüz izinle ilgili beklemede olduklarını ifade etmişti.

Ünlü, "Genel kurul gündemi oluşturulup resmi olarak seçimin açıklanması izin alındıktan sonra olur. Tüzüğümüzün amir 29. maddesi gereği bu tür izinler ve yasal işlemler yapılmadan ve izinler alınmadan genel kurul ilanı hukuken geçersizdir. Bu genel kurul eğer izin alınmamışsa hukuken yapılamaz. Yönetimin izin almadan böyle bir çağrı yapacağına ihtimal vermiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Mustafa Cengiz, bugün yaptığı açıklamada başvuru yaptıklarını, beklemede olduklarını ifade etmişti. Dolayısıyla izin alınmadan yapılan bu seçim duyurusu Galatasaraylı hukukçulara göre bu bir tüzük ihlali.

Tüzük maddelerinde ne yazıyor?

 

TOPLANTI YERİ VE İZİN ALMA ZORUNLULUĞU

MADDE 29: Seçim Toplantıları haricindeki Genel Kurul toplantıları, katılacak üyelerin oturarak rahatça izleyebilecekleri ve çalışmalara katılabilecekleri yerlerde yapılır.

Toplantı kamu hizmeti görülen bina ve tesislerle her türlü resmi ve özel eğitim ve öğrenim kurumlarında veya bunların eklentilerinde yapılacaksa bu kurumların yetkili amirinin izninin alınması gereklidir.

Bu izin alınmadan Tüzük'ün 30 ve 33. maddelerinde belirtilen yasal işlemler ve çağrılar yapılamaz.

GENEL KURUL TOPLANTILARI İLE İLGİLİ SINIRLAMALAR

MADDE 30: Genel Kurul toplantıları Kulüp merkezinin bulunduğu ilden başka bir ilde yapılamaz. Toplantı, bir defadan fazla geri bırakılamaz.

TOPLANTININ DUYURULMASI VE ÇAĞRI

MADDE 33: Genel Kurul toplantıya Yönetim Kurulunca çağrılır.

Genel Kurula katılacak üyeler en az 18 (onsekiz) gün önceden toplantı günü, saati, yeri ve gündemi ulusal bir gazetede duyurulmak, Kulüp merkezi ve sosyal tesislerinde ilan edilmek ve ayrıca Kulübün resmi web sitesinde üyelere duyurmak suretiyle toplantıya çağrılır.

Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması nedeniyle toplantı yapılamazsa 7 (yedi) gün sonra yapılacak ikinci toplantının tarihi de belirtilir.

İlk toplantı başka bir nedenle ertelenirse, bu durum geri bırakma nedenleri belirtilmek suretiyle toplantı duyurusunun yapıldığı gazeteye ikinci bir duyuru verilerek üyelere duyurulur. Bu halde ilk toplantı günü ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman 7 (yedi) günden az, 60 (altmış) günden çok olamaz.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler