Galatasaray'da Seçimi İptal Eden Fırat Develioğlu Ajansspor'a Konuştu

Salim Manav
21.04.2022 - 11:59 | Son Güncellenme: 21.04.2022 - 17:04

Galatasaray'da seçim kararına tek başına yaptığı hamleyle tedbir aldıran genel kurul üyesi Fırat Develioğlu, Ajansspor'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Detaylar haberimizde...

Galatasaray'da Seçimi İptal Eden Fırat Develioğlu Ajansspor'a Konuştu

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da seçim sürecini durduran Fırat Develioğlu neden böyle bir hamle yaptığını ve düşüncelerini anlattı.

Muhabirimiz Burhan Can Terzi'nin sorularını cevaplayan Develioğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Hangi devreden?

"Bizim önemli vasfımız biz Galatasaray taraftarıyız, sonra üyeyiz. 115 dönemindeyim. Bahsedilen arkadaşlar benden iki dönem büyük, Osman Kocaman, Fatih Altaylı, Serdar Eder. Arkadaşlarımız var tabii ama birçok arkadaşım da başvurumla ilgili şok olmuştur bunu niye yaptın diye"

Neden böyle bir şey yaptı?

"Kongre günü çok ilginç bir gündü.  Yaşadığım yer 6 saat uçakla gidilip 6 saat uçakla gidilebilen bir yer. Dolayısıyla bir takım kongrelerin uzağında kaldık.  Son dönemde kongrelere geliyordum. Bu kongrede çok ilginç bir şey oldu, daha önce hiç yaşamadığımız bir şey. 22-23 yıl içinde 10 defa gelmişimdir. 10 defa belki 15 defa oy kullanmışımdır.  Bizim 94 yaşında abilerimiz var Galatasaray vazifesini ifa etmek için oy kullanmaya gelen. Bunlar sorumluluk duygusuyla buraya geliyor. Oy kullanacağım diye. Akşam 12 oldu. Gün bitti. Kongre günü bitti. Oy kullanamadı. Bu adam ne yer, ne içer, nerede yatar, nerede kalkar, kalbi mi ağrır, şekeri mi vardır, tansiyonu mu vardır... Ertesi sabah 3'te oy kullanacak 24 saat bekleyecek... Burada bir anormallik vardı rahatsız edici bir şey. İdari ibrasızlığın Galatasaray için bir çıkış olmadığını gördüm.  Burak Elmas yönetiminden memnun olduğum için değil"

"Başkan adayları artık bunu düşünecek"

"Bu süre içerisinde tahammül edilebilir bir düzelme getireceğini düşünüyorum. Buna inanmasam böyle bir tavır almazdım. Başkan adaylarımızın birinci önceliği bundan sonra idari ibrasızlık rezaletinden biz nasıl kurtuluruz olacaktır. Başımıza böyle musibet gelebilir olacaktır. Birey olarak bunu düzelttiğime inanıyorum. İstesem bir ekiple yürüyebilirim arkadaşlarımla istişare edip. ama şu an ben onun peşinde değilim. Mali kurullarda idari ibrasızlık demoklesin kılıcı gibi başkanların kafasında sallanmasın sallanmasın diye yaptığım bir şey. İdari ibrasızlıktan aklı selim tüm üyelerimiz rahatsız."

"Bir gün G.Saray'a başkan olacağım"

Fırat Develioğlu'nun çarpıcı diğer sözleri şu şekilde:

Fatih Terim Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük ismidir. Su topu maçına bile giden biriydim. Galatasaray'ı kaosa sürüklemek gibi bir niyetim yok. Gönlümden geçen başkan adayları vardı ikisi de aday olmadı. Gönlümden geçen Adnan Polat'tı diğeri de Dursun Özbek'ti. Böyle bir zamanda götürebilir diye İkna edemedim. Adnan Polat ile görüştüm. Dursun ağabeyin kardeşiyle(Mehmet Özbek) görüştüm. Çok niyeti olmadığını anladım. Dursun ağabeyin kendisiyle görüşmedim. İkna edemedik. Başkan ve divan başkanı beni aradı davayı geri çekmem için. Ben tabii ki bir gün Galatasaray'ın başkanı olacağım.

Divan başkanından Develioğlu'na cevap

Fırat Develioğlu'nun genel kurulda tüm üyelerin iradesini kullanamadığına vurgu yapması üzerine genel kurul divan başkanı Metin Sinan Aslan'dan cevap geldi:.

Aslan, "Son genel kurul seçim genel kurulları hariç Galatasaray'ın en geniş katılımlı genel kuruludur. Sayılar ortada istinasız her genel kurullarda oy kullananlar salona gelenlerin yarısına düşmüştür. Genel kurulun" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler