Galatasaray'da sistem değişiyor!

07.07.2016 - 11:05 | Son Güncellenme: 07.07.2016 - 11:05

Galatasaray Yönetimi, maç başı paraları kaldırıp, başarıya dayalı prim sistemini oyunculara önerecek.

Yeni imzalarda ve transferlerde uygulanan, başarıya dayalı prim sistemi, tüm futbolculara önerilecek. Cim­Bom bu teklifi bir tehdit gibi sunmayacak ama oyuncuların iyi niyetini de görmüş olacak. Buradan çıkacak sonuca göre cezaların kalkması da gündeme gelebilir.

Galatasaray’da gündeme damgasını vuran disiplinsizlik cezaları sonrasında yönetim, şimdi de yeni bir öneriyle futbolcularının karşısına çıkacak. Sarı­kırmızılılar, “maç başı” hak edişleri kaldırıp, “başarıya dayalı prim” sistemini hayata geçirmek için öneride bulunacak.

Sarı­kırmızılıların son dönemde yaptıkları sözleşmelerde olduğu gibi, puan ve başarıya endeksli model esas alınacak. Hamit ve Sabri ile yenilenen mukavelelere eklenen puana göre prim sistemini bütün takıma uygulamak isteyen yönetim, bundan önceki sözleşmelerde geçerli olan maç başı sistemine son vermek için harekete geçecek. Yönetim bu şekilde futbolcuların sahada kendilerini daha çok göstereceğine inanıyor.

Futbolcuların geçmişte birkaç dakika sahada kalıp, maç başı hak ediş almasından rahatsız olan yönetim, böylece kamuoyunda oluşan tartışmalara da son vermeyi arzu ediyor. Bu teklifi bir tehdit gibi değil, iyi niyet testi gibi düşünen sarı­kırmızılılar, futbolcuların kendilerine olan güvenini de görme fırsatı bulacak. Galatasaray Yönetimi’nin, bu tekliflerden gelecek dönüşe göre verilen cezaları ya kaldırabileceği de konuşuluyor.

Cim­Bom’da, Sneijder ve Selçuk İnan 25’er bin euro, Podolski, Muslera ve Bruma 20’şer bin euro, Umut Bulut, Hakan Balta, Semih Kaya, Olcan Adın ve Carole 15’er bin euro, Chedjou, Yasin ve Tarık ise 10’ar bin euro maç başı ücreti alıyor. 

Milliyet

Senin için hazırladığımız haberler