Galatasaray'da şok! Kafasına göre kaptanı yolladı...

15.06.2020 - 18:28 | Son Güncellenme: 15.06.2020 - 18:33

Galatasaray'da şok! Kafasına göre kaptanı yolladı...

Galatasaray Basketbol Şubesi’nde büyük bir şok yaşandı.Sarı kırmızılıların kadın basketbol takımının kaptanı Işıl Alben, kulüpten ayrıldı ve Botaş ile anlaştı..

BURHAN CAN TERZİ-AJANSSPOR

Pandemi süreci sebebiyle tüm şubelerde indirime gitmeyi hedefleyen ve tüm personelde indirim yapmayı planlayan sarı-kırmızılılarda basketbol şube genel menajeri Ömer Yalçınkaya, hiç kimseye sormadan kaptan Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek’in sözleşmesini feshetti.

Işıl Alben’in sözleşmesi 1+1+1, Tilbe Şenyürek’inki ise 1+1’di. İki oyuncunun da sözleşmesi 2021’e kadar ama uzatma opsiyonu kulüpte. Ömer Yalçınkaya kimseye sormadan bu iki oyuncunun sözleşmesindeki son yıllardan çıkış yaptı ve bunu iki isme bu tebliğ etti.

İki basketbolcu büyük şok yaşarken, sonrasında kendilerine “Galatasaray’da kalmak istiyorsanız bizim hazırlayacağımız yeni sözleşmeye imza atacaksınız” denildi. Sonrasında iki hafta boyunca bu oyunculara hiçbir şekilde evrak gönderilmezken, Işıl ve Tilbe’nin menajeri de Botaş kulübüyle anlaştı.

Başantrenör Efe Güven’in Işıl ve Tilbe ile beraber olmazsa olmazı Bria Hartley’den de indirim istendi ancak o da “4 aydır maaş alamıyorum zaten” cevabını verdi. Yıldız oyuncu da yüksek olasılıkla Asvel’e gidecek.

Işıl Alben ayrılığı açıkladı

Ssoyal medya hesabından açıklama yapan Işıl Alben, Galatasaray ile yollarının ayrıldığını açıklayarak, "Çok Değerli GALATASARAY Ailem; bilmenizi isterim ki bu satırları böyle bir günde yazmak benim için çok zor. Ancak çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yapmam gerekiyor. Kulübüm 31 Ocak 2020 tarihinde yeni sezon sözleşmemi tek taraflı olarak feshetti. Şubat’ın ilk haftasında görüşmeye çağırıldım ve üzerime düşen fedakarlığı yapmaya hazır olduğumu söyledim. Yöneticilerimizin uygun gördüğü, feshedilen sözleşmemin yaklaşık %40’ına denk gelen indirimi yapıp yeni sözleşmeyi kabul ettim. Aradan 4.5 ay geçmesine rağmen şube profesyonellerinden tarafıma bir sözleşme gelmemesi benim için takımda istenmediğimin kanıtı oldu. Bu şartlar altında 12 senedir gururla taşıdığım 10 numaralı formamdan ‘şimdilik’ ayrılıyorum. Galatasaray’a ve sizlere olan sevgim ben nefes aldığım sürece devam edecek. Desteğini ve elini her zaman sırtımda hissettiğim Fatih Terim Hocama, Sayın Başkanım Mustafa Cengiz’e, tüm Galatasaray Camiasına ve siz Büyük Galatasaray Taraftarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Botaş ile anlaştı

Botaş ile anlaştığını açıklayan kaptan, "Şimdi profesyonel sporculuk kariyerime başladığım ve Galatasaray’a transferimde en büyük pay sahibi olan eski takımım BOTAŞ Spor’a geri dönüyorum. Neredeyse 48 saat içinde bu transfere karar verip gerçekleştiren BOTAŞ Spor Kulübü Başkanı Sayın Kerim Taşkıran’a ve yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

Işıl Alben'in Galatasaray'daki başarıları

Galatasaray'da iki dönem olmak üzere 12 yıldır görev yapan Işıl Alben, sarı kırmızılı forma ile 1 Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi, 5 Türkiye Kupası,2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 EuroLeague ve 2 EuroCup şampiyonluğu yaşadı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Tilbe Şenyürek'ten ayrılık açıklaması:

Sevgili Galatasaraylılar

Geçtiğimiz sezon bu değerli kulübe büyük bir heyecanla geldim ve bu kısa sürede dahi benim için unutulmaz diyebileceğim çok güzel anlar yaşadım. Galatasaray formasını taşımak benim için onur ve gurur oldu. Kaptanımız Işıl Alben gibi benim de devam eden sözleşmem tarafımla bir görüşme olmadan 27 Mayıs 2020 tarihinde tek taraflı olarak feshedildi. Kulübün indirimli yeni teklifini kabul etmeme rağmen haftalardır sözleşme bana ulaşmadı ve herhangi bir şekilde iletişime de geçilmedi. Basketbol kariyerinin başında genç bir sporcu olarak hedeflerim ve hayallerime ulaşmak için daha fazla beklemem maalesef doğru olmazdı. Transferimde emeği geçen Sayın Başkan Mustafa Cengiz’e ve Yönetim Kuruluna, antrenörlerime, idari ekibe, kulüp çalışanlarına, her daim bizi destekleyen Galatasaray taraftarına teşekkür ederim.

8 yaşımda beni ilk basketbol ile tanıştıran ve 14 yıl boyunca formasını giydiğim BOTAŞ Spor Kulübüne geri dönmüş bulunmaktayım. Yeniden yuvamda olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Transferimi gerçekleştiren Sayın Başkan Kerim Taşkıran ve yönetimine teşekkür ederim.

Senin için hazırladığımız haberler