Galatasaray’da sponsor gerçeği: Xiaomi ile...

22.01.2021 - 20:42 | Son Güncellenme: 24.01.2021 - 17:52

Son dakika spor haberleri... Xiaomi Galatasaray'a sponsor mu oluyor? Galatasaray’ın Çin firmasıyla prensip anlaşmaya vardığı ileri sürülmüştü. İşte gerçek...

Galatasaray’da sponsor gerçeği: Xiaomi ile...

 

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray’da Türk Telekom ile stat isim sponsorluğu anlaşması bu sezon da devam ederken, geçen yıl konuyla ilgili açıklama yapılmıştı.

 

Sarı - kırmızılılar, 2009-2010 sezonundan bu yana Galatasaray'ın Stadı'nın isim hakkını alan ve forma ana sponsorluğunu sürdüren Türk Telekom ile anlaşmasını geçtiğimiz sene 1 sene daha uzatmıştı. Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada, ''Şirketimiz ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasında devam eden pazarlama, reklam ve tanıtım amacıyla isim hakkı sözleşmesinin yürürlük süresinin 2020-2021 futbol sezonlarını kapsayacağı ve 2020-2021 yılı futbol sezonu sonunda sona ereceği hususunda ilgili taraflarca mutabık kalınmıştır. Bu anlaşma gereği Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından Şirketimize 2020-2021 sezonu için 30 milyon TL ödenecektir'' denilmişti.

Galatasaray, Adnan Polat döneminde Türk Telekom ile yaptığı 10 yıllık anlaşmadan 80 milyon Dolar gelir sağladı. Türk Telekom, 2015 yılına kadar da Galatasaray'ın ana sponsoru oldu. 

 

 

Türk Telekom ile olan stat isim anlaşması sona erecek olan Galatasaray'da yeni sponsorun kim olacağı hakkında pek çok iddia gündeme geldi. Bu iddialardan biri de yeni sponsorun dünyaca ünlü Çin markası Xaiomi olduğu yönündeydi. Hatta Xiaomi ile 5 yıllık bir anlaşma yapılacağı, teknoloji devinin İrfan Can Kahveci transferi için de anlaşma dışı 5 milyon Euro'luk bir katkı sağlayacağı öne sürüldü.

 

Bu iddiaların ardından biz de Ajanspsor olarak bu konunun detaylarına ulaştık.

Tarafımıza yapılan açıklamada ''Çıkan iddialar doğru değil. Xiaomi konusunda bizim ne bir görüşmemiz, ne de bir çalışmamız yok şu an. Sosyal medyada her gün yeni bir şey yazılıyor'' ifadelerine yer verildi. 

Xiaomi ne iş yapar? İşte tarihi...

Xiaomi Corporation, Nisan 2010'da kurulmuş ve merkezi Pekin'de bulunan Çinli bir elektronik şirketidir. Xiaomi; akıllı telefon, mobil uygulama, dizüstü bilgisayar, çanta, kulaklık, ayakkabı, spor bandı ve daha birçok ürüne yatırım yapmaktadır.

Xiaomi, 2011 Ağustos'unda ilk akıllı telefonunu piyasaya sürerek Çin'de çabucak pazar payı kazandı ve 2014'te ülkenin en büyük akıllı telefon markası oldu. 2018'in ikinci çeyreğinin başında Xiaomi, hem en büyük pazar olan Çin, hem de ikinci en büyük pazar olan Hindistan'da lider olan dünyanın dördüncü en büyük akıllı telefon üreticisi haline geldi. 

Xiaomi şu anda yatırımcılardan 1.1 milyar dolarlık fon alan dünyanın en değerli 4. teknoloji girişimidir.

Senin için hazırladığımız haberler