Fatih Terim'in 'Akşemseddin'i görevini bıraktı

Eren Tuncay
14.04.2021 - 10:44 | Son Güncellenme: 14.04.2021 - 15:22

Son dakika Galatasaray haberleri... Galatasaray Futbol A Takımı İletişim Koordinatörü Aslı İşliel Kaşeler görevinden istifa etti. İşte detaylar...

Fatih Terim'in 'Akşemseddin'i görevini bıraktı

Burhan Can TERZİ- AJANSSPOR ANALİZ

Florya'da yaprak dökümü devam ediyor. Geçen sezon teknik direktör Fatih Terim'in ekibinin en önemli parçalarından Hasan Şaş ile Hande Sümertaş görevlerinden istifa etmişti.

Hasan Şaş, Ümit Davala, Levent Şahin gibi isimler Terim'in teknik ekibinin yani daha çok saha içi bölümünün aktörleri. Dolayısıyla görevleri, işlevleri ve icraatları biliniyor. Ama başarının perde arkasındaki kahramanlarını kamuoyu çok fazla tanımıyordu. Bu sebeple Hande Sümertaş'ı anlatmak için Fatih Terim'in Pargalı İbrahimi'ydi benzetmesini yapmıştık.

Osmanlı İmparatorluğu'nun en görkemli hükümdarlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın 46 yıllık saltanatının ilk 16 yılına sultan kadar damga vurmuş isim Pargalı İbrahim Paşa'ydı. 

Milli Takım'dan Galatasaray'a

Dönemi boyunca devlet politikalarının beyni olarak kabul edilen İbrahim Paşa'yı, Sultan Süleyman, şehzadeliği döneminde Manisa'da tanımıştı. İbrahim'in yeteneklerinden etkilenen şehzade, bu genci hizmetine almıştı...

Tam da bu noktada Osmanlı imparatorundan Türk futbolunun imparatoru Fatih Terim'e geçelim. Terim her zaman yanında sonsuz güvenebileceği, zeki, yetenekli, çok sağlam iletişim bağı kurabileceği isimler ister. Fatih Terim Milli Takımlar Teknik Sorumlusu'yken, tıpkı Sultan Süleyman'ın, Pargalı İbrahim'i keşfettiği gibi keşfetmişti Hande Sümertaş'ı.

O dönem TFF Bünyesi'nde görev yapan, çok iyi derecede İngilizce konuşan, iletişimi güçlü ve hakimiyet gücü yüksek Sümertaş'ı danışmanı yaparken, Galatasaray'daki 3'üncü ve 4'üncü döneminde de ekibine dahil etmiş ve gelen şampiyonluklarda Sümertaş'ın Florya'daki koordinasyonunun payı yüksek olmuştu.

Aslı Kaşeler İşliel, Sümertas'tan daha eski

Aslı Kaşeler İşliel ise Hande Sümertaş'tan daha uzun yıllardır Fatih Terim'in danışmanı olarak görev yapıyor. 2000'lerin başına kadar uzanan danışmanlık görevinde Aslı Kaşeler'in rolü Akşemseddin'in Fatih Sultan Mehmed'in başarısındaki rolüne daha çok benziyor.

Akşemseddin'in Fatih Sultan Mehmed'in hocası ve danışmanı olarak bilinir. Fatih Terim'in futbol dışındaki tüm entelektüel birikim, kişisel gelişim noktalarında Aslı Kaşeler katkısı büyük olmuştur.

Basın konferansları, kritik açıklamalar ve benzeri olaylardan metinler Aslı Kaşeler'e danışılarak hazırlanırdı ve Terim'in hemen hemen her basın toplantısında Aslı Kaşeler de yer alırdı. Medya takibi ve iletişim koordinasyonu çok güçlü olan Kaşeler, Florya için çok önemli yapı taşıydı.

Senin için hazırladığımız haberler