Galatasaray'da transfer gelişmesi! Tetteh tamam...

21.01.2019 - 01:22 | Son Güncellenme: 21.01.2019 - 04:22

Galatasaray'da transfer gelişmesi! Tetteh tamam...
Nijerya ve Gana basını; Galatasaray'ın 22 yaşındaki Benjamin Tetteh ile 7.5 milyon Euro karşılığında anlaşma sağladığını ve genç golcünün sağlık kontrolünden geçmek için İstanbul'a doğru yola çıktığını ifade etti.
Portekiz ekiplerinden Chaves'in 22 yaşındaki stoperi Marcao ile anlaşma sağlayan Galatasaray, bir orta saha, bir kanat ve 2 santrfor ile transferi noktalamayı hedefliyordu.
Galatasaray'da Serdar Aziz ve Eren Derdiyok'un gözden çıkartılması sonrasında elde kalan tek santrfor Muğdat Çelik'idi.

ALAN TAMAM SIRADA TETTEH!

Santrfor takviyesi için uzun süredir peşinden koştuğu Alan Carvalho ile anlaşma sağlayan Galatasaray, Benjamin Tetteh konusunda da 7.5 milyon Euro karşılığında Sparta Prag ile anlaşma sağladı.

Alan Carvalho gibi yüksek profilli bir santrfor sonrasında genç ve yüksek potansiyelli bir oyuncu arayışındaki Galatasaray, Benjamin Tetteh'i hedefine koymuştu.
Benjamin Tetteh için Galatasaray'ın Sparta Prag'a resmi teklif dahi yaptığı ancak Çekya ekibinin bu teklifi reddettiği iddia ediliyordu
Sparta Prag'ın Tetteh'in bonservis bedeli için ilk başta 12 milyon Euro (74 milyon TL) talep ettiği ancak Galatasaray'ın bu rakamı 7.5 milyon Euro'ya kadar indirdiği kaydedildi.
Galatasaray'ın Garry Rodrigues'in Al Ittihad'a satışından elde ettiği 10 milyon Euro gelirin neredeyse tamamını Benjamin Tetteh transferi için kullanmaya hazır olduğu ifade ediliyordu.

BENJAMIN TETTEH KİMDİR?

10 Temmuz 1997 doğumlu Benjamin Tetteh, Gana'nın başkenti Akra doğumlu.

Asıl mevkisi santrfor olan Benjamin Tetteh, sol açık ve ikinci forvet pozisyonlarında da rahatlıkla oynayabiliyor.
1.93'lük uzun boyu ile dikkat çeken Benjamin Tetteh, güçlü fiziği ve her iki ayağını kullanabilmesi ile de dikkat çekiyor.
Gana U20 ve U17 takımlarının formalarını 9'ar kez giyen Benjamin Tetteh'in milli forma ile toplamda 7 golü bulunuyor.
Futbola Gana'daki Dreams Akademi'de başlayan Benjamin Tetteh, oyun stili ile kısa sürede dikkat çekerek Belçika'nın Standard Liege ekibine transfer oldu. Standard formasını 17 kez terleten Tetteh, bu karşılaşmalarda 2 gol attı.
Standard'ın Çekya ekiplerinde Slovacko'ya kiraladığı Benjamin Tetteh, burada çıktığı 14 maçta 1 gol atabilse de gösterdiği performans ile Bohemians 1905'in dikkatini çekti. Bohemians Prag forması ile 21 maça çıkan Benjamin Tetteh, 3 gol 1 asist katkısında bulundu.
Bohemians forması ile ülkenin en büyük kulübü Sparta Prag'ın dikkatini çeken Benjamin Tetteh, 2018 yazında Sparta'ya transfer oldu. Oyuncunun Sparta Prag'a transferindeki bonservis bedeli resmen açıklanmamış durumda.

BENJAMIN TETTEH'IN PİYASA DEĞERİ NE KADAR?

Sparta Prag forması bu sezon 22 maça çıkan Benjamin Tetteh, 9 gol 2 asist katkısında bulundu. Transfermarkt, Benjamin Tetteh'in şu anki anlık piyasa değeri olarak 2 milyon Euro'yu işaret etmekte. (A Spor)

Senin için hazırladığımız haberler