Galatasaray'da Transferler Neden Gecikti?

İsa Kethüda
13.07.2022 - 12:28 | Son Güncellenme: 13.07.2022 - 13:37

Galatasaray haberleri... Süper Lig takımlarından Galatasaray'da taraftarlar bu sorunun cevabını merak ediyor: Transferler neden gecikti...İşte detaylar.

Galatasaray'da Transferler Neden Gecikti?

Burhan Can TERZİ - Terzinin Atölyesi

Şu ana kadar sol bek alternatifi Kazımcan, as stoper Abdülkerim ve as orta saha Sergio Oliveira transfer edildi. Galatasaraylılar en az iki orta saha daha, santrfor, kanat, sağ bek ve bir stoper daha bekliyor. Daha doğrusu taraftarın beklentisinden çok bu mevkileri dile getirerek beklentiye sokan yönetimin kendisi oldu. Peki bu transferler neden gecikiyor? 

Fısır fısır konuşulmasın artık

Camia içerisinde herkesin fısır fısır konuştuğu ama kamuoyu önünde dile getirmekten çekindiği olayları ben yazayım. İster yalanlanır, ister tepki gösterilir ama artık bazı şeylerin açık açık konuşulması Galatasaray'ın faydasına. Şeffaflık her zaman daha çok birleştirir, sorunu ortadan kaldırır çünkü. Tıpkı dün Kerem-Aanholt münakaşasının duyulması sonrasında iki ismin birlikte fotoğraf paylaşması gibi. Olay duyulmasa ikili arasındaki buzlar büyük ihtimal bu kadar çabuk erimez, sonrasında daha büyük bir soruna yol açabilirdi. Tespit ve tedavi ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi.

Timur ile Ergün beraber hareket etmiyor

Dursun Özbek başkanlığındaki Galatasaray yönetimi, futboldan sorumlu yönetici olarak Erden Timur'u belirledi. Yönetim diyorum ama başkan Dursun Özbek bu şekilde karar verdi. Erden Timur kendi isteğiyle yönetim kurulunda yer almamış, dışarıdan sportif a.ş'ye atanacak isim olarak belirlenmişti. Seçim propagandası da hem stat sponsorluğu hem de basketbol şubesindeki başarısından kaynaklı topladığı sempati sebebiyle onun üzerinden kurgulanmıştı. Yönetim kurulundakiler hele bir seçim kazanılsın da bakarız durumundaydı. Ama seçim sonrası da seçilen yöneticilerin büyük kısmı pasif halde kaldı. Ben 3 diye biliyordum ama söyleyen başkan dışında 5 ayrı grup var Galatasaray'ı yönetenler arasında. Neyse asıl konumuza dönelim. Futbolda transferler neden gecikiyor. Futbol yapısı nasıl kuruldu: Ana yetkili Erden Timur, futbol direktörü Cenk Ergün şeklinde.  Ama Galatasaray sportif a.ş başkanvekili Erden Timur ile futbol direktörü Cenk Ergün omuz omuza beraber bir yolda yürümüyor. İkisinin de farklı metotları, farklı uygulamaları var. Aralarındaki koordinasyon güçlü değil. Cenk Ergün yurt dışındayken, ondan habersiz transfer bitiriliyor. Ergün'ün onayı olmadan, isim ve isimlere talip olunuyor. Erden Timur'un yanına da ekstra bir profesyonel konumlandırılmadığı için masanın karşı tarafıyla yaşanan sıkıntılarda denge unsuru problemi yaşanıyor. Şimdi bu noktada birkaç sorum olacak:

  • 1- Cenk Ergün'ün hareket alanını kısıtlayacaktınız madem neden Eşref Hamamcıoğlu'nun ekibinden çekmek için bu kadar uğraştınız?


  • 2- Erden Timur'a tam yetki verilecekti madem neden kendi ekibini en başta kurmasına izin vermediniz? Arda Turan'ın görev almasını kim ya da kimler engelledi?


  • 3- Marcao'nun satışında net para ve bonusları ayrı ayrı neden açıklamadınız?

Bu soruların cevabı açık açık konuşulduktan sonra ve Erden Timur ile Cenk Ergün birlikte hareket etmeye başladıktan sonra herkes mutlu olur. Transferler de biter, taraftar da mutlu edilir. Marcao'nun satışı ne alaka demeyin, açık olunmadıkça yarın öbür gün Galatasaray'a bu konunadan da zarar verilmeye çalışılacak. 

Senin için hazırladığımız haberler