Galatasaray'da tribün kararı belli oldu

30.05.2020 - 09:19 | Son Güncellenme: 30.05.2020 - 09:22

Galatasaray'da tribün kararı belli oldu

Koronavirüs salgını sonrası TFF, Süper Lig'in 12 Haziran'da yeniden başlaması kararını alırken, seyircisiz oynanacak maçlara kulüpler bir çözüm bulmaya çalışıyor.

Almanya gibi futbolun daha önce dönvüş yaptığı ülkelerde örnekleri görüldüğü gibi Galatasaray da bu doğrultuda bir tribün kararı aldı.

Karton maketler

Hürriyet'in haberine göre seyircisiz oynanacak iç saha maçlarında tribünde karton taraftarlara yer verecek olan Cimbom, kulübün sembol isimlerinin de karton maketlerini Türk Telekom Stadı’na koyacak.

'Sensiz olmaz Galatasaray'

Maçlarda boş kalacak olan tribünler için sarı-kırmızılı ekip, 'Sensiz olmaz Galatasaray' kampanyası başlatmıştı. Geçtiğimiz hafta resmi sitesinden yaptığı açıklama ile kombine sahipleri için 123 TL, koltuk sahibi olmayanların ise 149 TL’den katıldığı projede Galatasaray Kulübü efsanelerini de unutmadı.

Hedef 10 bin

Kulüp toplamda 10 bin taraftarı hedeflerken; eski başkanlar, camiada iz bırakan futbolcular, teknik adamlar ve vefat eden tribün liderlerinin karton maketleri de projeye dahil edilecek. Kulübün kurucusu Ali Sami Yen başta olmak üzere, vefat eden eski başkanlar Özhan Canaydın, Ali Tanrıyar, Ali Uras ile Metin Oktay, ‘Baba’ Gündüz Kılıç, Jupp Derwall gibi futbolcu ve teknik direktör olarak kulüp tarihinde iz bırakan isimler tribünlerde olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler