Galatasaray'da yeni transfer gidiyor yerine Ukraynalı golcü geliyor!

Cüneyt Muharremoğlu
16.01.2023 - 08:49 | Son Güncellenme: 16.01.2023 - 08:56

Galatasaray'da ocak ayının transfer planı netleşiyor. Yabancı statüsündeki Yusuf Demir kiralık olarak gönderilecek, Ukraynalı golcü Artem Dovbyk alınacak.

Galatasaray'da yeni transfer gidiyor yerine Ukraynalı golcü geliyor!

AJANSSPOR HABER

Galatasaray transfer gündeminde yerli sol bek transferinin yanı sıra en önemli gündem yabancı forvet. Sarı kırmızılar devre arasında Mauro Icardi'nin yanına bir futbolcuyu eklemek için çalışıyor. Cim Bom'un hedefiyse Dnipro forması giyen Artem Dovbyk.

Gomis'in gitmesi gündemde, Seferovic istenmiyor

Galatasaray'da sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Bafetimbi Gomis, Eyüpspor'dan ciddi bir teklif aldı. Uzun süreli kontrat için Gomis'in ayrılması gündemde. Benfica'dan kiralık olarak gelen Haris Seferovic ise isteneni veremedi. Oyuncuyla yollar ayrılmak isteniyor.

Yusuf Demir'e kiralık formülü

Fotomaç'ın haberine göre Galatasaray'ın Rapid Wien'den 6 milyon Euro'ya transfer ettiği Yusuf Demir, yabancı statüsünde oynuyor. Dryer Mertens ve Juan Mata ile aynı mevkide forma giydiği için Yusuf Demir'in bu sezon forma bulması güç görünüyor. Galatasaray, futbolcuyu oynama garantisiyle kiralık olarak gitmeye ikna etti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan muhteşem Fenerbahçe üçlemesi
Habere Git

Galatasaray aradığı forveti Ukrayna'da buldu

Okan Buruk'un forvette Mauro Icardi'den farklı bir profil istemesi nedeniyle arayışlarını sürdüren Galatasaray, aradığı forveti Dnipro'da buldu. Bu isimse 25 yaşındaki Artem Dovbyk.

Hem golcü hem asist yapıyor

1 metre 89 santim boyundaki Artem  Dovbyk fiziksel olarak çok güçlü bir oyuncu. Stoperleri hırpalamasıyla tanınıyor. Çok sert şutlar çekebilen Ukraynalı, arkadaşlarını pozisyona da sokuyor. Dovbyk, Dnipro takımında 67 maçta 40 gol, 11 asistle oynuyor. 

Bonservisi iki takımın elinde

Artem Dovbyk genç yaşlarda Danimarka'nın Midtjylland takımına transfer oldu. 2020 yılında Ukrayna'ya, Dnipro takımına döndü. Oyuncunun bonservisi yüzde 50 - 50 olarak Midtjylland ve Dnipro'nun elinde.

İlgini Çekebilir
Galatasaray istemedi, PSG'de işbaşı yaptı
Habere Git

Dnipro, Galatasaray'dan 10 milyon Euro istedi

Kurulan ilk temaslarda Dnipro, Galatasaray'dan 10 milyon Euro istedi.  Oyuncunun sözleşmesi aralık 2023'te bitiyor. Sarı kırmızılar, sözleşmesi bitmeden transferden para kazanmak isteyen Midtjylland ile temas kurdu ve 2 milyon Euro önerdi. Danimarka ekibinin baskısıyla Dnipro'nun inadı kırılmaya ve bonservis düşürülmeye çalışılıyor.

Artem Dovbyk  3 milyon Euro talep etti

Galatasaray, Artem Dovbyk'in menajeriyle de bir görüşme gerçeleştirdi. Oyuncu sarı kırmızılardan 3 milyon Euro maaş istedi. Futbolcunun, yıldız isimler nedeniyle Cim Bom'da oynamaya sıcak baktığı belirtiliyor.  

Senin için hazırladığımız haberler