Galatasaray, Yusuf Demir'i Yerli Statüsünde Oynatmak İçin Başvuru Yaptı

19.10.2022 - 08:49 | Son Güncellenme: 19.10.2022 - 08:56

Galatasaray, sezon başında transfer ettiği genç yıldız adayı Yusuf Demir'i yerli statüsünde oynatmak için TFF'ye evraklarla başvuru yaptı. Detaylar...

Galatasaray, Yusuf Demir'i Yerli Statüsünde Oynatmak İçin Başvuru Yaptı

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, sezon başında bonservisiyle birlikte transfer ettiği Avusturyalı oyuncu Yusuf Demir'in yerli statüsünde oynatmak için TFF'ye evraklarla birlikte resmen başvuru yapılacağı iddia edildi. İşte detaylar...

''Evraklar tamamlandı''

Akşam'da yer alan habere göre, Galatasaray, bu sezon başında Rapid Wien'den transfer ettiği 19 yaşındaki Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynayabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Sarı kırmızılılar, resmi başvuru için son aşamaya geldi. Cimbom,  Yusuf Demir için tüm evrakları topladı. TFF'ye resmen yerli statüsünde sayılması için başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Kadroya giremedi

Galatasaray'da yabancı oyuncu olarak yer alan genç oyuncu Yusuf Demir, ligde oynanan Kayserispor ve Adana Demirspor maçlarında görev alamadı. Ligde son maçına 5. haftadaki Konya karşılaşmasında çıkan 19 yaşındaki oyuncu, Adana Demirspor maçında ise sakatlığından dolayı kamp kadrosuna alınmadığı açıklanmıştı. Bugün oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında ilk 11'de oynaması bekleniliyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray Smolov transferini neden iptal etti? İşte sebebi...
Habere Git

Bonservisi alındı

Geçtiğimiz yıllarda La Liga devi Barcelona'ya kiralık olarak giden Yusuf Demir'i bonservisiyle kadrosuna katan Galatasaray, genç oyuncuyu yerli statüsünde oynatarak takımda yabancı oyunculara yer açmak istiyor. Cimbom , Yusuf'un transferi için Rapid Wien'e 6 milyon euro bonservis bedeli ödemişti. 

Sözleşmesi 2026'da bitecek

Genç oyuncunun transfermarkt verilerine göre  piyasa değeri 9 milyon euro olarak belirlendi. Demir'in Sarı-Kırmızılılarla sözleşmesi 2026 yılının haziran ayında sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler